به گزارش جام جم آنلاین خراسان رضوی ، مهندس حسین اسماعیلیان افزود: اجرای حدود 635 کیلومتر باقیمانده شبکه جمع آوری فاضلاب مورد نیاز مشهد مربوط به محدوده های طبرسی، شهرک های رجائی و باهنر، الهیه، ثامن، کال زرکش، طرق، شهرک رضویه، شمال کشف رود، عباس آباد و حجت آباد می باشد که می بایست متوازن با توسعه ظرفیت تصفیه خانه های فاضلاب صورت پذیرد. وی با اشاره به افق طرح 1420 خاطرنشان کرد: علاوه بر این توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب مورد نیاز تا افق سال 1420 برای مناطق شاهنامه، جاده کلات و روستاهای حاشیه شهر حدود 565 کیلومتر پیش بینی شده که طراحی شبکه های مذکور در اولویت های این شرکت بوده و در افق طرح کل شبکه جمع آوری فاضلاب شهر مشهد به 4800 کیلومتر خواهد رسید.
اسماعیلیان پیشرفت 85 درصدی در اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب شهر مشهد را در مقابل محدودیت و کاهش تخصیص اعتبارات از محل منابع عمومی و افزایش چند برابری هزینه های اجرایی بویژه در سالهای اخیر، پیشرفت قابل قبول و بالایی دانست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اضافه کرد: در حال حاضر یکی از مهم ترین موانع موجود در مسیر پیشرفت و تکمیل پروژه اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب این شهر، کمبود تصفیه خانه ها در برابر شبکه فاضلاب موجود می باشد که نیاز به اعتبار کلان در این خصوص می باشد. مهندس حسین اسماعیلیان با اشاره به اعتبارات لازم برای تکمیل شبکه فاضلاب شهر مشهد بیان کرد: با توجه به عدم توازن بین شبکه و تصفیه خانه ها، حدود 28000 میلیارد ریال نیاز فعلی و 50,000 میلیارد ریال تا افق طرح 1420 به منظور ایجاد ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب مورد نیاز است و حدود 12000 میلیارد ریال نیز جهت اجرای 635 کیلومتر باقی مانده از شبکه جمع آوری فاضلاب فعلی شهر مشهد مورد نیاز می باشد. مهندس اسماعیلیان خاطرنشان کرد : تجهیز منابع مالی از طرق مختلف مانند فاینانس خارجی، تسهیلات ماده 56 قانون و ورود سرمایه گزاران بخش خصوصی در قالب قراردادهای خرید تضمینی و بیع متقابل از جمله برنامه های شرکت آب و فاضلاب مشهد برای توسعه تصفیه خانه های فاضلاب است.