به گزارش جام جم آنلاین، محققان دانشکده علوم جوی دانشگاه نانجینگ در چین و مؤسسه اقیانوس شناسی اسکریپس دانشگاه کالیفرنیا، از مدل جدیدی برای تخمین میزان زباله های پلاستیکی مرتبط با دوره پاندمی کووید ۱۹ استفاده کردند.
محققان دریافتند که در مجموع ۸ میلیون تُن زباله تولید خواهد شد که بخش قابل توجهی از این زباله های پلاستیکی اقیانوسی در طی سه تا چهار سال به سواحل یا بستر دریا ختم میشود.
محققان با استفاده از دادههای مربوط به آغاز همهگیری در سال ۲۰۲۰ تا اوت ۲۰۲۱ دریافتند که بیشتر زبالههای پلاستیکی جهانی که وارد اقیانوس میشوند از آسیا و زبالههای بیمارستانی هستند.
«آمینا شارتاپ»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «زمانی که ما شروع به انجام محاسبات کردیم، با شگفتی متوجه شدیم که میزان زبالههای پزشکی به طور قابل توجهی بیشتر از مقدار زبالههای افراد است، و بسیاری از آنها از کشورهای آسیایی میآمدند.»
نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که بیشتر پلاستیکها از رودخانهها وارد اقیانوس میشوند و این مناطق نیازمند توجه ویژه در مدیریت پسماندهای پلاستیکی هستند.
حدود ۷۳ درصد از تخلیه زباله های پلاستیکی در رودخانههای آسیایی بوده است و سه مورد با بیشترین نقش شامل رودخانههای شط العرب، سند و یانگ تسه بودند. این آبراهها به خلیج فارس، دریای عرب و دریای چین شرقی میریزند.
رودخانههای اروپایی با ۱۱ درصد تخلیه زباله در جایگاه دوم بودند. یافتهها نشان داد که قارههای دیگر سهم کمی در زبالههای پلاستیکی داشتند.
به گفته محققان، پلاستیک مرتبط با کووید تنها بخشی از مشکل بزرگتری موسوم به زباله های پلاستیکی است که در قرن بیست و یکم با آن مواجه هستیم و حل آن مستلزم نوسازیهای فنی زیاد، تغییر اقتصاد و تغییر سبک زندگی است.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد