به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛فرامرز رستگاری،اظهار داشت:در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در جهت تأمین امنیت مواد غذایی با تأکید بر تولید اقتصادی و تقاضا محور متمرکز گردیده است و برای تحقق این مهم کشت قراردادی با محصولات استراتژیک در دستور کار قرار گرفته است.
وی عنوان کرد:در بحث محصولات اساسی به ویژه سیب زمینی،پیاز، گوجه فرنگی که میزان تولید بیش از نیاز داخل می باشد و بازار آن مشمول مقررات تنظیم بازار می باشد،مدیریت کشت و تولید بر اساس کشش بازار داخل و میانگین صادرات چند ساله بازارهای هدف تعیین و هدفگذاری میگردد.
وی افزود:از آنجاییکه ظرفیت تقاضای بازارهای هدف سنتی محدود بوده و امکان سنجی بازارهای جدید نیز متأثر از شرایط تحریمهای ظالمانه در کوتاه مدت به سهولت میسر نمیباشد و از طرفی مشکلات ایجاد شده در روابط با کشور آذربایجان و شبکه حمل و نقل،ترانزیت و تجارت با کشورهای آسیای میانه نیز بر بخشی از صادرات محصولات مذکور قابل پیشبینی می باشد.
رستگاری،تاکید کرد:به منظور رعایت تعادل عرضه و تقاضا و ممانعت از هرگونه اختلال در بازار و قیمت محصولات در فصل زمستان و منتهی به فصل بهار،رعایت الگوی کاشت و مدیریت تولید مبتنی بر برنامه های ابلاغی و تکلیفی دولت ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
مدیر زراعت سازمان اعلام کرد:پیرو اطلاع رسانیهای قبلی و برنامههای ابلاغ شده میزان کشت و تولید پیاز طرح استمرار و بهاره جنوب کرمان در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ به میزان۵۷۰۰ هکتار و تولید۳۲۰ هزار تن تعیین گردید و این در حالی است که تاکنون بیش از ۶۲۰۰ هکتار در طرح استمرار کشت انجام شده است و برابر گزارشات واصله ضمن اینکه در سایر استان برنامه کشت و تولید مطابق برنامه محقق شده است روند ذخیرهسازی نیز همچنان سنوات گذشته ادامه دارد.
رستگاری،به کشاورزان جنوب کرمان توصیه کرد:با ملاحظه وضعیت تولید،ذخیره سازی و مدنظر قرار دادن وضعیت بازار محصول در سنوات اخیر از ادامه کشت و تولید بیش از برنامه و کشش بازار جداً خودداری نمایند و تلاش خود را در جهت مدیریت کشت سایر محصولات استراتژیک و اساسی و حتی المقدور سیستم های چند کشتی متمرکز نمایند.