وزارت خارجه آمریکا با ابراز تأسف از تایید حکم حبس ۲۰ ساله برای امدادگر سعودی، از گزارش‌هایی مبنی بر بدرفتاری با وی و عدم ارتباط او با خانواده‌اش ابراز نگرانی کرد.
کد خبر: ۱۳۴۱۱۵۵

به گزارش جام جم آنلاین، وزارت خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه از تایید شدن حکم دادگاه رژیم سعودی برای «عبدالرحمن السدحان» امدادگر سعودی ابراز تأسف کرد.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «ما از گزارش‌ها مبنی بر تأیید حکم ۲۰ سال زندان و ممنوعیت سفر طولانی‌مدت برای عبدالرحمن السدحان، امدادگر سعودی به دلیل استفاده مسالمت‌آمیز از حق آزادی بیان خود، نومید شده‌ایم».

پرایس توضیح داد: «ما پرونده وی را از نزدیک زیر نظر گرفته‌ایم و از اتهاماتی مبنی بر بدرفتاری با السدحان، عدم برقراری ارتباط با اعضای خانواده و اینکه محاکمه عادلانه‌ای برای وی انجام نشده، نگران هستیم».

در ادامه این بیانیه آمده است:‌«همانطور که قبلا به مقامات سعودی در همه سطوح تأکید کرده‌ایم، استفاده مسالمت‌آمیز از حقوق جهانی هرگز نباید به‌عنوان جرم قابل مجازات تلقی شود».

وزارت خارجه آمریکا همچنین افزود: «ما همچنان به ارتقاء نقش حقوق بشر در روابط خود با عربستان سعودی و تشویق به اصلاحات حقوقی که احترام به حقوق بشر برای همگان را پیش می‌برد، ادامه می‌دهیم».

پیش از این نیز «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود که از خبر شکنجه یک امدادگر سعودی در زندان این رژیم، «به شدت نگران» است. (جزئیات بیشتر)

«عبدالرحمن السدحان» امدادگر سعودی در مارس ۲۰۱۸ به دست مقام‌های سعودی بازداشت شد و و در دادگاه این رژیم به تحمل ۲۰ سال حبس و ۲۰ سال ممنوعیت سفر محکوم گردید.

خواهر السدحان می‌گوید که وضعیت سلامت برادرش رو به وخامت است و در صفحه توییتر خود درباره وضعیت برادرش نوشت: «ما بسیار نگران امنیت و سلامت برادرم هستم که تحت شکنجه در بازداشت سعودی رو به وخامت است و این در حالی است که ما کاملاً از هرگونه تماس با وی محروم هستیم».

یک گروه حقوق بشری در ژنو در ماه آوریل در بیانیه‌ای گفت که السدحان به دلیل راه‌اندازی دو حساب توییتری طنزآمیز به دادگاه احضار شد و به تأمین بودجه تروریسم، حمایت و همدردی با داعش و آما‌ده‌سازی، ذخیره یا ارسال پیام‌هایی که به نظم عمومی و ارزش‌های دینی خدشه وارد می‌کرد، متهم شد.

گروه مذکور همچنی اعلام کرد که خانواده السدحان پی برده‌اند که وی در معرض شکنجه شدید از جمله «شوک الکتریکی، ضرب و شتمی که به شکستن استخوان‌هایش منجر شده، شلاق، آویزان شدن از پا و قرارگیری در موقعیت‌های استرس‌زا، تهدید به قتل و گردن‌زنی، توهین و تحقیر کلامی» قرار گرفته است.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها