به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس این تحقیقات احتمال مرگ افراد میانسالی که روزانه به میزان هفت هزار قدم پیادهروی میکنند، در یک دوره ۱۱ ساله بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کمتر از افرادی است که پیاده روی نمیکنند یا مسافت کمتری را در طول روز طی میکنند.
به گفته محققان نتایج این تحقیقات چگونگی اثرگذاری پیادهروی بر کاهش احتمال مرگ را مشخص نمیکند و سرعت گام برداشتن یا طول گامها تاثیری بر کاهش میزان این ریسک ندارد؛ اما تمرین فیزیکی با بهبود فشار خون، کاهش کلسترول، تنظیم قند خون در دیابت و کاهش وزن، به طور کلی موجب کاهش ریسک بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
بر اساس این مطالعه برای افزایش سلامت و طول عمر باید حداقل ۲۰ دقیقه پیاده روی روزانه به برنامه افراد اضافه شود. پیاده روی علاوه بر اثرات مثبت جسمی، سلامت روان را نیز تضمین می کند.
برخی از خواص دیگر پیاده روی:
پیاده روی کلید طول عمر مبتلایان به بیماریهای کبد
محققان دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست با بررسی عادتهای ورزشی بیش از ۱۱۷ هزار نفر به مدت ۲۶ سال دریافتند پیاده روی و تمرینهای قدرتی در کاهش آمار مرگ و میر بیماریهای کبد به ویژه سیروز موثر است.
پیاده روی سریع نیاز به جراحی تعویض زانو را کاهش میدهد
مطالعات محققان دانشگاه دلاور در آمریکا نشان میدهد پنج دقیقه پیاده روی سریع افراد مبتلا به آرتروز زانو در روز، نیاز به جراحی تعویض زانو را تا ۱۶ درصد کاهش میدهد. اکثر افراد مبتلا به آرتروز زانو بر این باورند که پیاده روی باعث تشدید جراحت های زانو و آسیب به زانو می شود؛ در حالیکه مطالعات جدید انجام شده روی هزار و ۸۰۰ سالمند مبتلا به آرتروز زانو نشان میدهد چند دقیقه پیاده روی سریع با کفش استاندارد و روی سطح صاف، بسیار مفید است و نیاز به جراحی تعویض زانو را کاهش میدهد.
منظور از پیاده روی معمولی رو به سریع، حدود ۱۰۰ گام در دقیقه است که باعث افزایش ضربان قلب میشود. پنج دقیقه پیاده روی سریع باید با پیاده روی معمولی ترکیب شود و نیازی نیست تمام مدت زمان تمرین به پیاده روی سریع اختصاص یابد.
نکاتی که باید حین پیاده روی رعایت شود، استفاده از کفش استاندارد و ارگونومیک است و در صورت احساس درد در زانو باید با پزشک مشورت شود.
پیاده روی در فضای سبز افکار منفی را دور میکند
مطالعات محققان دانشگاه استنفورد نشان میدهد که پیاده روی در طبیعت و فضای سبز، افکار منفی را دور می کند و سبب خوش بینی میشود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه JAMA Network Open منتشر شده است.