به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، دکتر فاطمه تاجآبادی افزود: این دارو برای دیسانتری بیماری التهابی روده به خصوص کولون که با اسهال، وجود خون و موکوس در مدفوع، تب، درد شکمی و زور پیچ همراه است، مفید است.
وی اضافه کرد: برگهای تازه گیاه پروانش را بر روی زخم می مالند و یا در بینی فرو می کنند تا خون ریزی آن قطع شود. پمادی از برگ های کوبیده شده آن برای بواسیر بسیار مفید است. پروانش هم چنین به عنوان مسکن و برای رفع نگرانیهای عصبی مصرف می شود.
تاج آبادی با اشاره به اینکه در سال ۱۹۵۰ پژوهشگران هنگام تحقیق متوجه شدند که گیاه پروانش از رشد سرطان جلوگیری می کند، تصریح کرد: یکی دیگر از خواص مهم گیاه پروانش اثر باز کنندگی مجاری عروقی است و به عنوان اکسیژن دهنده قوی عمل می کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: استخراج این دارو از گیاه بسیار مشکل و پرهزینه است. به طوری که، از 500 کیلوگرم برگ خشک گیاه، 1 گرم vinblastine به دست می آید. داروی مذکور از تقسیم سلول های سرطانی جلوگیری می کند و برای درمان سرطان مثانه، بیضه، ریه، تخمدان و سینه استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی، vinblastine را به عنوان «داروی ضروری» که بسیار موثر و ایمن است و اثربخشی خوبی دارد معرفی کرده است گفت: اخیرا با معلوم شدن مسیر و مراحل ساخت vinblastine در گیاه پروانش امکان تولید این دارو به روش سنتز فراهم شده است.
پروانش با نام علمی vinca minor L. گیاهی علفی از تیره خرزهره است. این گیاه چند ساله و همیشه سبز است و به شکل خزنده روی زمین پهن می شود و گیاهی است خودرو که در فصل زمستان هم سبزی آن باقی می ماند و بعنوان گیاه زینتی در باغ ها و پارک ها استفاده می شود. این گیاه بومی ماداگاسکار است، ولی در نقاط مختلف ایران هم کاشته می شود. در دهه ۱۹۵۰ کشف شد که آلکالوئیدی به نام vinblastine که از برگ این گیاه به دست می آید خاصیت ضدسرطان دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: