در این موارد درمان جراحی ممکن است بتواند به بیمار کمک کند. اگر علت تشنج ضایعه مشخصی در مغز باشد مانند خونریزی، ضایعات عروقی، تومورها و ... در این صورت میتوان با انجام نوار مغزی و تائید اینکه این ضایعات علت اصلی تشنج هستند با کمک جراحی و برداشتن آنها نسبت به درمان بیماری و جلوگیری از تکرار تشنج اقدام کرد البته در مواردی که ضایعه مشخص و قابل برداشتنی وجود ندارد مانند مشکلات مادرزادی گسترده در ساختار مغز، عوارض عفونت یا ضربه مغزی و ... درمان جراحی برای کمک به بیمار محدودیت خواهدداشت.
در نهایت این مورد باید مد نظر بیمار باشد که انجام جراحی به معنی رهایی کامل از خطر تشنج و همینطور به معنی قطع داروها خصوصا در مراحل اول نیست؛ به عبارت دیگر انجام جراحی بهمعنی کمک به درمان دارویی است تا اینکه بتوان دوز مصرفی داروها را کاهش داد و با دوز و تعداد داروی کمتر تشنج بیمار را کنترل کرد.
اگر بعد از جراحی به این هدف دست یابیم درواقع جراحی موفقیتآمیز بوده و در موارد نسبتا ناشایع ممکن است انجام جراحی به بهبود کامل بیمار و حتی نیاز نداشتن وی به مصرف داروهای ضد تشنج بینجامد اما در هر دو حالت در مراحل اولیه پس از جراحی مصرف داروها کاسته نشده و بهتدریج طی ماهها و حتی سالهای بعد، از دوز داروها و تعداد آنها کم میشود تا جایی که به بهترین حالت ممکن در کنترل بیماری با کمترین مصرف دارو برسیم.
در پایان باید بدانید در برخی موارد انجام جراحی موفقیتآمیز نبوده و تاثیری در کاهش دوز مصرفی داروها و کاهش بروز تشنج نمیگذارد؛ به این دلیل تصمیمگیری در مورد انجام جراحی برای درمان صرع بسیار مهم و حساس است؛ زیرا به هر حال هر عمل جراحی خطراتی دارد و لازم است میزان موفقیت و شانس بیمار در سود بردن از این عمل جراحی به دقت سنجیده شود.
دکتر علیرضا طبیب خوئى - متخصص جراحی مغز و اعصاب / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: