سازمان جهانی بهداشت مطرح کرده، مادران شیرده می‌توانند هر نوع واکسنی را بزنند و به شیر دادن خود ادامه دهند.
کد خبر: ۱۳۳۵۲۰۵
به گزارش جام جم آنلاین، مادران باردار و شیرده از گروه‌های در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند که واکسیناسیون آن‌ها علیه این بیماری در اولویت قرار گرفته است؛ زنان باردار در مقایسه با سایر افراد در معرض خطر بیشتری برای بیماری کرونا قرار دارند و زنان باردار مبتلا به کرونا ممکن است در مقایسه با سایر زنان باردار در معرض خطر بیشتر عواقب نامطلوب مانند زایمان زودرس باشند. با این همه زمان تزریق واکسن به این بانوان مهم است و باید رعایت شود.

مادران باردار و شیرده کی واکسن بزنند؟

مادران باردار و شیرده واکسن کرونا بزنندتزریق واکسن کرونا در مادران باردار باید پس از گذشت سن ۱۲ هفته بارداری انجام شود، اما در حال حاضر بهترین زمان تزریق واکسن کرونا به مادران باردار پس از گذشت ۲۸ هفته از بارداری آن‌هاست.

گروه‌هایی که تزریق واکسن در آن‌ها ضروری‌تر است، مادران باردار بالای ۳۵ سال، بارداران با وزن بالا، بانوان باردار مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، حاملگی‌های چندقلو، حاملگی‌هایی که با روش‌های کمک باروری صورت گرفته است بیشتر در معرض خطر قرار دارند و تزریق واکسن کرونا به این افراد در اولویت است.

درخصوص مادران شیرده نیز امکان تزریق واکسن کرونا وجود دارد، در حال حاضر این افراد پس از گذشت ۴۰ روز از زمان زایمان فرد امکان تزریق واکسن به این مادران وجود دارد و آنتی بادی که در بدن مادر بر علیه کرونا شکل می‌گیرد، سریعاً از راه شیر به بدن بچه منتقل شده و او را نجات می‌دهد.

مادران باردار و شیرده واکسن کرونا بزنندبراساس دستورالعمل موجود امکان تزریق واکسن سینوفارم و آسترازنکا به مادران باردار وجود دارد، البته گزینه مناسب‌تر برای این افراد تزریق واکسن سینوفارم است.

نوزاد مادر مبتلا به کرونا چطور تغذیه شود؟

درصورت ابتلای مادران به بیماری کرونا اگر درصد بیماری در مادر خفیف باشد، امکان تماس بچه با مادر برای شیردهی وجود دارد، اما باید شیردهی با رعایت کامل موارد بهداشتی یعنی شست‌وشوی کامل دست‌ها صورت بگیرد و مادر ۲ ماسک بر صورت خود داشته باشد.

درصورتی که مادر به نوع متوسط تا شدید بیماری مبتلا و در بخش‌های مخصوص بستری شود، امکان تماس مادر و فرزند وجود ندارد و حضور نوزاد در فضای بخش مخصوص بیماران مبتلا به کرونا صحیح نیست، اما شیردهی این نوزادان از طریق دوشیدن شیر مادر امکان‌پذیر است و دارو‌های مصرفی این گروه از مادران بر شیر آن‌ها تاثیر منفی ندارد.

اگر مادران باردار به بیماری کرونا مبتلا شوند و انجام سی تی اسکن برای آن‌ها لازم باشد با دوز بسیار پایین این کار برای آن‌ها صورت می‌گیرد و آسیبی برای جنین ندارد، مخصوصا در سنین بالای حاملگی، زیرا در زمان ۱۶ هفتگی یا ۴ ماهگی حاملگی ارگان‌های جنین شکل می‌گیرد و امکان خطر وجود دارد، اما پس از این زمان خطری برای جنین وجود ندارد و دز این اشعه نیز پایین است و انجام سیتی اسکن مشکلی ایجاد نمی‌کند.

منبع: خبرگزاری صداوسیما
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها