نتایج پژوهشها نشان داده است درصد بسیار بالای مرگومیر ناشی از بیماری آسم با تشخیص و درمان درست و بهموقع بیماری، همچنین آموزش كافی و مناسب به بیمار و خانواده او، قابل پیشگیری است. لذا تشخیص زودهنگام آسم بسیار ضروری بوده و كما اینكه با تشخیص سریع و درمان بهموقع آسم، میتوان آن را بهراحتی كنترل و از تبدیل فرم خفیف آسم به فرم شدید و پایدار ممانعت كرد.
یكی از مشكلات اساسی در تشخیص زودهنگام آسم، بیتوجهی والدین به مشكلات تنفسی، نادیدهانگاری یا انكار درگیری كودك خود هستند كه میتواند تبعات جبرانناپذیری را درپی داشته باشد.
در این بین آموزش والدین و كسب اطلاعات كافی و كامل از بیماری آسم، میتواند بسیار كمككننده باشد و موجب بهبود سریعتر بیماری فرد، افزایش كیفیت زندگی، كاهش بار مالی خانواده و سیستم بهداشتی درمانی، كاهش ساعات غیبت از مدرسه و عدم كارایی و نیز افزایش امید به زندگی و نشاط را در كودكان در پی داشته باشد.
یكی از مهمترین علل بستری شدن كودكان دچار آسم شدید و حاد در بیمارستان، نبود آموزش والدین است كه موجب مراجعه دیرهنگام به مراكز درمانی شده و باعث تشدید بیماری میشود. لذا آشنایی فرد و خانواده بیمار مبتلا به آسم با علائم و مشكلات بیماری میتواند بسیار كمككننده بوده و باعث ارتقای كیفیت سلامت و بهداشت جامعه شود.
دكتر سید شمس الدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد