به گزارش جام جم آنلاین، تبخال ضایعه پوستی است که به طور معمول در اطراف دهان بروز میکند. بسیاری از مردم به دلیل آنکه این ضایعه باعث آسیب به زیبایی ظاهری میشود، بسیار نسبت به این موضوع حساس هستند. گرچه تبخال خطرناک نیست، اما میتواند باعث ناراحتی، خارش و احساس ناخوشایندی شود.
عموماً پس از چند هفته تبخال به طور طبیعی از بین میرود. با این حال، میتوان با برخی راهکارهای خانگی روند خلاصی از آن را تسهیل کرد. در این مطلب به درمان های خانگی تبخال میپردازیم:
۱- ترکیبات حاوی لیزین
لیزین یکی از ۹ آمینواسید اصلی مورد نیاز بدن است. لیزین در ساخت پروتئینهای مختلف در بدن نقش دارد و یکی از کلیدیترین مواد در عملکرد سیستم ایمنی بدن و رشد ماهیچه هاست. لیزین باعث فعال شدن بخشی از سیستم ایمنی بدن مانند سلولهای T کشنده میشود که میتواند روند گسترش تبخال را محدود کند.
یک مطالعه در سال ۲۰۰۵ نشان داد استفاده از کرم های حاوی لیزین پس از ۳ روز ۴۰ درصد تبخال و پس از ۶ روز ۸۷ درصد از تبخال را از بین برد. تقریبا تمام شرکت کنندگان در این مطالعه پس از ۶ روز شاهد التیام قابل توجه تبخال پس از مصرف لیزین بودند.
۲- گیاه بادرنجبویه
بادرنجبویه یک گیاه از تیره نعناعیان و دارای عطر تند لیمویی است. این گیاه دارای خواص ضدویروسی بوده و مصرف آن باعث کاهش قرمزی و تورم تبخال میشود؛ همچنین مصرف بادرنجبویه باعث خنثی شدن و پاکیزگی تبخال عفونی میشود.
مطالعهای در سال ۱۹۹۴ نشان داد مصرف گیاه بادرنجبویه پس از ۲ روز به میزان قابل توجهی از قرمزی و تورم تبخال کاسته شد؛ همچنین مصرف این گیاه خارش و درد تبخال در بیماران را کاهش داد. به طور عمومی میتوانید از برگهای بادرنجبویه یا از روغن آن که در عطاریها فروخته میشود استفاده کنید.
۳- یخ
سادهترین راهکار برای درمان تبخال که شاید بسیاری از مردم تجربه آن را داشته باشند استفاده از یخ است. در حقیقت استفاده از یخ باعث کاهش دوره طول عمر تبخال شده و تورم را کاهش میدهد. برای این کار میتوانید از یک کمپرس یخ استفاده کنید. به طور مستمر یخ را روی تبخال قرار دهید، زیرا این کار میتواند باعث تسکین ناخوشی شود.
۴- استفاده از کرم ضد آفتاب و ویتامین E
قرار گرفتن در معرض نور آفتاب میتواند باعث بالا آمدن تبخال روی سطح پوست شود. بهتر است پیش از خارج شدن از خانه از کرم ضد آفتاب مناسب (دستکم ۳۰ درصد) استفاده کنید همچنین ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که میتواند آسیبهای وارد شده ناشی از تبخال به سلول های پوست را ترمیم کند.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت