چرا نباید فویل آلومینیومی روی غذا کشید؟

اگر غذاهای باقی‌مانده و قابل مصرف از هر وعده غذایی را به‌درستی بسته‌ بندی و نگهداری کنیم، این غذاها معمولا تا 4 روز می توانند در یخچال باقی بمانند و دچار مشکل نشوند. اما وقتی از بسته‌ بندی و نگهداری صحیح صحبت می‌کنیم، منظورمان چیست؟
اگر غذاهای باقی‌مانده و قابل مصرف از هر وعده غذایی را به‌درستی بسته‌ بندی و نگهداری کنیم، این غذاها معمولا تا 4 روز می توانند در یخچال باقی بمانند و دچار مشکل نشوند. اما وقتی از بسته‌ بندی و نگهداری صحیح صحبت می‌کنیم، منظورمان چیست؟
کد خبر: ۱۳۳۰۲۶۶

به گزارش جام جم آنلاین، بعضی افراد ترجیح می‌دهند که دورتادور بشقاب غذا را همان‌طور که هست، با ورقه‌ های آلومینیومی پوشش دهند و خیلی سریع و راحت آن را داخل یخچال بگذارند.

این کار خیلی راحت، کاربردی و سریع به نظر می‌رسد اما واقعیت این است که استفاده از ورقه‌ های آلومینیومی به‌راحتی سلامت غذاهای شما را به خطر می‌اندازند و در نهایت، سلامت تان را تهدید می‌کنند.

علت چیست؟

همان‌طور که ما برای نفس کشیدن به هوا نیاز داریم، باکتری‌ها نیز برای زنده ماندن و تکثیر شدن به هوا نیاز دارند.

بعضی از باکتری‌ها مانند باسیلوس سرئوس که باعث مسمومیت‌ های غذایی می‌شوند، سم‌هایی تولید می‌کنند که نمی‌توان آنها را با کمک حرارت بالا در روند پخت‌وپز نابود کرد.

وقتی که مقداری از یک وعده غذایی تازه و داغ بیشتر از 2 ساعت در فضای آزاد باقی می‌ماند، باکتری‌ها در آن سریعا رشد می‌کنند و تکثیر می‌شوند.

حالا به این نکته توجه کنید که استفاده از فویل آلومینیومی برای نگهداری از غذاها دقیقا همین خطر را به‌وجود می‌آورد، چراکه نمی‌تواند ورود هوا به سطح مواد غذایی را به‌طور کامل مسدود کند.

دکتر لیندزلی مالون (متخصص تغذیه در Cleveland Clinic) می‌گوید: «وقتی که هوا در محفظه نگهداری از غذاها وجود داشته باشد، باکتری‌ها سریع‌تر رشد می‌کنند بنابراین، تهیه ظرف‌های نگهدارنده مناسب و بسته‌بندی صحیح مواد غذایی برای نگهداری از آنها ضرورت دارد. اگر این نکات را جدی نگیرید، باقی‌مانده غذای شما به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند ماندگاری بالایی داشته باشد».

چه باید کرد؟

اگر می‌خواهید مواد غذایی باقیمانده و قابل مصرف از وعده‌ های غذایی را بسته‌بندی و نگهداری کنید باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

همیشه مواد غذایی باقیمانده را در ظروف کم‌عمق و مناسبی قرار دهید که ورود هوا به درون ظرف را کاملا مسدود می‌کنند. این کار هم فرآیند خنک‌ سازی مواد غذایی را سریع‌تر می‌کند و هم مانع از رشد باکتری‌ها در غذا می‌شود.

همیشه غذای باقیمانده را کمتر از 2 ساعت پس از سرو شدن حتما درون یخچال قرار دهید. اگر غذا بیشتر از این مدت در دمای محیط باقی بماند، روند رشد باکتری‌ها در غذا شروع می‌شود.

محصولات لبنی و انواع گوشت‌ها بیش از دیگر مواد غذایی مستعد رشد باکتری‌ها هستند. به همین دلیل هم استفاده از ظرف‌های کاملا بدون درز برای نگهداری از گوشت‌ها توصیه می‌شود.

اگر غذای باقی‌مانده بیش از 2 ساعت در دمای محیط رها شده بود، حتما آن را دور بریزید.

اگر غذای باقیمانده حجم زیادی دارد، ‌هوشمندانه‌ترین کار این است که بخشی از غذا را درون یخچال بگذارید و بخش حجیم‌تر آن را به فریزر انتقال دهید. برای قرار دادن غذاها در فریزر هم دوباره به ظرف‌های کاملا بدون درز نیاز دارید.

منبع: سایت سلامت

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها