به گزارش جام جم آنلاین، سوءاستفاده از فناوری موقعیت یابی جغرافیایی ماهواره ای می تواند پیامدهای سیاسی خطرناکی به همراه داشته باشد.
بررسی های اسکای واچ نشان می دهد که از آگوست سال ۲۰۲۰ به این سو موقعیت جغرافیایی بیش از صد کشتی جنگی به اشتباه نشان داده شده است.
از جمله این کشتی ها می توان به ناو هواپیمابر ملکه الیزابت و کشتی جنگی روزولت اشاره کرد. در برخی موارد داده های غلط نشان داده که یک کشتی جنگی در حال ورود به آب های مورد منازعه یا نزدیک شدن به پایگاه دریایی کشور دیگری است. تحرکاتی که به طور قطع بی پاسخ نمی ماند.
این خطاها به خصوص در زمان استفاده از سیستم AIS رخ می دهد که یک سیستم مبتنی بر جی پی اس برای جلوگیری از برخورد کشتی هاست. در شرایطی که ماهواره ها معمولا چنین خطاهایی ندارند، گیرنده های ساحلی سیستم های مذکور ممکن است داده های غلطی را ارسال کنند.
هنوز دقیقا مشخص نیست چه افرادی با چه انگیزه هایی دست به چنین اقداماتی می زنند. اما ممکن است برخی کشورها برای پیداکردن بهانه ای برای مقابله نظامی با رقبای خود به دنبال چنین اقداماتی باشند.
بخش عمده این دستکاری ها در مناطقی در دریایی سیاه و اطراف شبه جزیره کریمه رخ داده که از جمله مناطق مورد منازعه روسیه با کشورهای عضو ناتو و آمریکا است و روسیه از این طریق می تواند بهانه خوبی برای مقابله با کشورهای متخاصم بیابد. روسیه همواره این ادعاها را رد کرده است.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت