به گزارش جام جم آنلاین، ابوالفضل عمویی روز جمعه در گفتگو با ایرنا گفت: ۶ دور مذاکرات برای احیای برجام براساس سیاست های قطعی رهبر معظم انقلاب، ازجمله لغو همه تحریم ها، راستی آزمایی تحریم ها به صورت موثر و اقدام ایران پس از اقدام طرف مقابل برگزار شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه روند مذاکرات زودتر میتوانست به نتیجه برسد، گفت: دلیل تاخیر برای به نتیجه رسیدن مذاکرات، رویکرد طرف آمریکایی بود که آنچه را که در کلام بیان میکرد باید در متن مذاکرات هم لحاظ کند ولی برای انجام این اقدام خودداری میکرد.
عمویی ادامه داد: مقامهای آمریکایی بارها به این موضوع اذعان کردند که سیاست فشار حداکثری نسبت به ایران شکست خورده است ولی در عین حال بر حفظ تحریمها اصرار کرده و حتی تلاش میکنند موضوعات دیگری را به مذاکره اضافه کنند.
وی اضافه کرد: طرف آمریکایی با اتخاذ مواضع نادرست و غلط روند مذاکرات را طولانی کرد تا اینکه این مذاکرات با تغییر دولت در ایران همزمان شد.
نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: از سوی دیگر یکی از خواستههایی جمهوری اسلامی در مذاکرات، عدم تکرار دوباره خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای بود اما طرف آمریکایی حاضر نشد تضمین واقعی در این زمینه بدهد.
عمویی، رویکرد غیرقانونی و یکجانبه آمریکا برای خروج از برجام را خلاف قطعنامه شورای امنیت عنوان کرد و گفت: برای جلوگیری از تکرار این خروج یکجانبه، جمهوری اسلامی ایران پافشاری میکند درصورتی که آمریکا مایل به بازگشت به برجام است باید در مجموعه ۵+۱ بماند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، عدم ارائه تضمین از سوی آمریکا را از چالشهای مهم مذاکرات وین برشمرد و گفت: اعتمادی به نیت آمریکاییها برای بازگشت به توافق برجام وجود ندارد و مشخص نیست که آیا طرف آمریکایی میخواهد صرفا از ظرفیتهای بازگشت به برجام مانند موضوع «اسنپ بک» علیه ایران استفاده کند یا قصد اجرای واقعی برجام را دارد.
عمویی درباره رویکرد دولت بایدن در مذاکرات وین گفت: آمریکا در سال ۲۰۱۸ و در دولت ترامپ از برجام خارج شد و سال ۲۰۲۱ در دولت جو بایدن علاقه خود را برای بازگشت به برجام اعلام کرد. اما از آنجا که آمریکا به تعهدات خود در برجام عمل نکرده است، شروطی برای بازگشت آمریکا به برجام در نظر گرفته شده که از طریق مذاکرات بین ایران و ۱+۴ پیگیری شده و هنوز هم این مذاکرات به پایان نرسیده است.
وی، روند مذاکرات وین را برخلاف خواستههای جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: تا زمانی که آمریکا به جای گفتمان محض، اقدام عملی انجام ندهد، نمیتوان انتظار داشت که مذاکرات به نتیجه برسد.
عمویی با بیان اینکه مذاکرات به دلیل انتقال دولت در ایران متوقف شده است، گفت: مذاکرات پس از استقرار رسمی دولت جدید ادامه خواهد داشت اما در چارچوب سیاستهایی که پیش از این برای مذاکرات در نظر گرفته شده بود، تغییری رخ نخواهد داد.
نماینده مردم تهران با اشاره به بررسی متن اولیه مذاکرات وین از سوی کمیته تطیبق ابراز امیدواری کرد روند مذاکرات در دولت آینده دچار تغییرات اساسی نشود.
وی اضافه کرد: دولت بعدی با تقویت اقتصاد داخلی و خنثیسازی تحریمها حتما میتواند به تقویت مواضع کشور در مذاکرات وین کمک کند.
عمویی همچنین درباره موافقت آمریکا با آزادسازی داراییهای ایران در کره جنوبی و ژاپن، گفت: آنچه درباره کره و ژاپن انجام شده، اجازه انتقال پول نیست بلکه اجازه برداشت ۷۰ میلیون دلار از این منابع توسط شرکتهای کرهای و ژاپنی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: جمهوری اسلامی ایران طلب بالای ۷ میلیارد دلاری دارد و به این منابع هم دسترسی ندارد ولی طرف مقابل برای طلب ۷۰ میلیون دلاری خود به منابع دسترسی پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه این اقدام آمریکا برای حفظ منافع شرکتهایی کره ای و ژاپنی است، خاطرنشان کرد: این رفتار آمریکا نه تنها نشان دهنده حسن نیت نیست بلکه اقدامی علیه ایران تلقی میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد