کارشناسان شرکت دانش‌بنیان «شایان فناوران» انواع تجهیزات فناورانه مناسب برای حفاری تونل و استخراج معادن زیر زمینی را در کشور تولید می‌کنند

فناوری روز معدن‌ کاوی با تجهیزات شایان فناوران

شرکت «پویا ژن آزما» با استفاده از علم و فناوری روز در حوزه تولید فرآورده‌های بیوتکنولوژی موفق به تولید انواع بیوفیلتر برای تصفیه هوا، آب و پساب آلوده به انواع ترکیبات سمی شده است

بیوفیلتر، راهکار تصفیه آب و پساب از ترکیبات سمی

رشد صنعتی و اقتصادی کشورها معمولا با تولید انواع مختلف ترکیبات و مواد شیمیایی از منابع طبیعی همراه است که ناخواسته مواد سمی را از طریق تولید آلاینده‌ های هوا و آب وارد طبیعت می‌کند.
کد خبر: ۱۳۲۸۳۸۸

رهایش این مواد به محیط‌ زیست و اکوسیستم‌ها، مشکلات و خطرات جدی برای انسان و سایر جانداران به همراه دارد.

بیوفیلتر، راهکار تصفیه آب و پساب از ترکیبات سمی

در این میان با توجه به بحران کم‌ آبی در مناطق خشک و گرم‌شدن پیوسته زمین، سهم آلودگی آب و پساب دارای اهمیت بیشتری است. بنابراین نیاز به استفاده از روش‌های مناسب برای تصفیه آب و پساب آلوده و بازگردانی آب بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

در این رابطه کارشناسان شرکت دانش‌بنیان «پویا ژن آزما» موفق به تولید بیوفیلترهایی شده‌اند که قادر به تصفیه هوا، آب و پساب آلوده به انواع ترکیبات سمی است.

دکتر مجید مقبلی، متخصص در میکروبیولوژی پایه مهندسی ژنتیک و رئیس هیات مدیره شرکت «پویا ژن آزما» در گفت‌‌و‌گو با جام‌جم درباره چگونگی شکل‌گیری این شرکت می‌گوید: «بنده به همراه دخترم که در مقطع ارشد رشته بیوتکنولوژی پزشکی تحصیل می‌کرد و همسرم که کارشناس ارشد مدیریت برنامه‌ریزی شهری است، در قالب یک گروه سه نفره در سال 1389 تصمیم گرفتیم برای اجرای ایده‌های تحقیقاتی و به مرحله تولیدرساندن آنها شرکت را ثبت کنیم. اولین اقدام ما تأسیس یک آزمایشگاه میکروبیولوژی و مهندسی ژنتیک با امکانات مناسب برای انجام تحقیقات بود. در ادامه دو نفر از دانشجویان بنده نیز به‌عنوان کارمند به گروه ما اضافه شدند و تیم اولیه ما از این پنج نفر شکل گرفت. در همان ابتدا، مشکلی که برای رفع آن به ما مراجعه می‌کردند تصفیه شیرابه زباله و پساب‌های کارخانه‌هابود. به‌خصوص برای شهرداری تهران در این زمینه معضل بزرگی مطرح بود. تحقیقات ما در این راستا شروع شد و به‌تدریج به این نتیجه رسیدیم که سیستم‌های موجود همگی به‌روش‌های سنتی کار می‌کردند. به‌طوری‌که میزان تصفیه بسیار کم و هزینه ایجاد سیستم نیز بسیاربالا بود. در نهایت به ایده تولید بیوفیلتر برای تصفیه شیرابه زباله و پساب‌های صنعتی رسیدیم. پس از حدود سه سال تحقیق و آزمایش در مورد این روش،سرانجام در سال 94 اولین نمونه بیوفیلتر برای تصفیه پساب‌ها در صنایع آبکاری مورد بهره‌برداری قرار گرفت.»

راهبری آسان و قیمت مناسب بیوفیلتر تصفیه کننده

رئیس هیات مدیره شرکت «پویا ژن آزما»ضمن اشاره به‌این نکته که حداقل 10 شرکت بزرگ در ایران در زمینه تصفیه پساب البته با همان روش‌های قدیمی فعالیت می‌کنند، در مورد مزایای استفاده از بیوفیلترها توضیح می‌دهد:«سیستم ما مساحت بسیار کمتری - حدود 20 درصد از مساحتی که در روش‌های سنتی به آن نیاز بود - اشغال می‌کند. به‌علاوه کاملا به‌صورت اتوماتیک کار می‌کند و راهبری آن بسیار ساده است. به‌طوری‌که یک کارگر ساده نیز قادر به کار با آن است. همچنین هزینه راهبری بسیار کمتری دارد. مزیت دیگر این روش پرتابل یا قابل حمل بودن آن است و در صورتی که نیاز باشد جای آن تغییر کند به‌سادگی این اتفاق خواهد افتاد. هزینه تمام شده آن حدود 20 تا 30درصد کمتر از سیستم‌های قدیمی است.»

نبود سازوکار مناسب برای عقد قرارداد با شهرداری‌ها

مجید مقبلی در مورد برخی از مشکلاتی که شرکت‌های دانش‌بنیان با آن درگیر هستند خاطرنشان می‌کند:«باوجود این‌که می‌توانیم ادعا کنیم بهترین سیستم موجود برای تصفیه شیرابه زباله و پساب‌های صنعتی را در ایران دارا هستیم، متاسفانه به‌دلیل این‌که چارچوب مناسبی برای عقد قرارداد با نهاد‌های دولتی یا شهرداری‌ها وجود ندارد، معمولا در ارتباط با همکاری با این گروه‌ها و دریافت هزینه از آنها دچار مشکل‌ می‌شویم. »

وی می‌افزاید: شرکت‎هایی مانند شرکت ما به‌دلیل برخی مسائل قادر به همکاری مستقیم با شهرداری‌ها نیستند در حالیکه پیمانکاران خاصی به ما پیشنهاد داده‌اند این امکان را دارند که به‌عنوان واسط بین شرکت و شهرداری قرار بگیرند و حتی هزینه‌های بسیار زیادتر از آنچه ما در گذشته به شهرداری ارائه داده‌ایم از این سازمان‌ها دریافت ‌کنند.»

رئیس هیات مدیره پویا ژن آزما تأکید می‌کند: «در صورت حل معضلات فعلی می‌توانیم با همکاری شهرداری‌های شهرهای شمال ایران در زمینه تصفیه پساب‌ و شیرابه زباله که یکی از مشکلات اساسی این مناطق است مؤثر واقع شویم و به حفظ محیط‌زیست کمک کنیم.»

توسعه بازاریابی و تولید واکسن‌های نوترکیب برای دام

مقبلی در پایان اشاره می‌کند:«مشکل بزرگ شرکت‌های دانش‌بنیان مانند موسسه ما، نبود سیستم بازاریابی مناسب است.امیدواریم بتوانیم باحمایت‌های بیشتر و بازاریابی مناسب، انواع صنایع داخل کشور را که تعدادشان بسیار زیاد است پوشش دهیم. سپس صادرات این فناوری مهم به دیگر کشورها را در دستور کار قرار خواهیم داد.از طرف دیگر امیدواریم با پشتیبانی قوی مالی، واکسن‌های نوترکیب برای دام و طیور را تولید و به بازار عرضه کنیم زیرا به‌زودی تولید واکسن‌های نسل اولی که اکنون استفاده از آنها در کشور رایج است به دلیل مشکلاتی که دارند از رده خارج می‌شود و امکان استفاده از آنها وجود نخواهد داشت.»

حفاظت از محیط زیست و صرفه جویی در مصرف آب

دکتر مقبلی در ادامه تصریح می‌کند:«تصفیه پساب و شیرابه زباله در روزهایی که با کم‌آبی شدید مواجه هستیم روش بسیار مناسبی برای صرفه‌جویی در مصرف آب در صنایع و کسب‌وکارهای متفاوت است. این سیستم‌ها به‌علاوه در زمینه حفاظت از محیط‌زیست نیز مؤثر هستند زیرا از ورود مواد شیمیایی خطرناک و آلاینده‌ها به محیط‌زیست جلوگیری می‌کنند.اساس روش طراحی شده از جانب ما بیوفیلتر است. در واقع با استفاده از انواع فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیک بر اساس بیوفیلتر موفق به طراحی این سیستم تصفیه شده‌ایم. خوشبختانه تاکنون توانسته‌ایم برای حدود 20 کارخانه این سیستم تصفیه پساب را نصب و راه‌اندازی کنیم. سپس در ارتباط باشیرابه زباله وارد عمل شدیم. طی تفاهم‌نامه‌ای که با شهرداری تهران امضا کردیم، اولین سیستم تصفیه شیرابه زباله را برای شهرداری پایتخت نصب کردیم. به دلیل این که ما دارای یک گروه تحقیقاتی خبره هستیم ابتدا هر گونه پساب را مورد آزمایش‌های متعدد قرار می‌دهیم تا بهترین روش را برای تصفیه آن بیابیم. اکنون در حوزه تصفیه پساب دامداری‌ها، کشتارگاه‌ها، کارخانه‌ها‌ی صنایع شیمیایی و مواد غذایی و کارواش‌ها فعال هستیم.»

راه‌های ارتباطی با «پویا ژن آزما»

وبسایت:pgazma.com
ایمیل:Pouyagene@gmail.com
اینستاگرام:pouyagene 
تلفن: ۰۲۱۴۰۴۴۳۶۷۶ و ۰۹۱۰۱۴۳۸۰۵۱
فکس: ۰۲۱۴۰۴۴۳۶۷۷
آدرس: تهران، بزرگراه شهیدهمت،کنارگذرغرب به شرق،خیابان پردیس،ساختمان پردیس۱،طبقه اول واحد ۱۴

سیمین‌ دخت شاکری - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها