به گزارش جام جم آنلاین، پژوهشگران مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت و کالج پزشکی بیلور، گامی بزرگ به سوی ارائه واکسنها و درمانهای هدفمند برای مقابله با خانوادهای از ویروسها برداشتهاند که به لوله گوارش حمله میکنند.
چندین نمونه واکسن در آزمایشهای بالینی به سر میبرند اما مشخص نیست که با توجه به ظهور دورهای انواع جدید نوروویروس (norovirus) تا چه اندازه موثر خواهند بود.
تولید گسترده واکسنهای موثر، به درک تنوع ژنتیکی ویروس و مکانیسمهایی نیاز دارد که سیستم ایمنی بدن میتواند آنها را خنثی کند.
پژوهشگران در این پروژه، پادتن های مونوکلونال (Monoclonal antibodies) به دست آمده از افراد با سابقه بیماری التهاب معدهای رودهای (Gastroenteritis) را جدا کردند. این پادتنها، طیف گستردهای از انواع نوروویروس را در بررسیهای آزمایشگاهی خنثی میکنند.
آنها به توصیف یک محل محافظت شده میپردازند که شاید بتوان از آن برای اصلاح واکسنها استفاده کرد تا در برابر رشتههای ویروس، موثرتر باشند.
شاید بتوان پادتن های مونوکلونال را برای درمان یا پیشگیری از عفونت نوروویروس به صورت مستقیم یا به عنوان عوامل تشخیصی به کار برد.
«جیمز کرو» از پژوهشگران این پروژه گفت: ما از یافتن پادتنهای طبیعی که نوروویروسهای متفاوتی را تشخیص میدهند، شگفتزده شدیم. بسیاری از متخصصان پیش از این فکر میکردند که این موضوع به خاطر تنوع توالی انواع نوروویروس ممکن نیست. سیستم ایمنی بدن انسان با توانایی تشخیص انواع متفاوت ویروس، ما را شگفتزده کرد.
«ونکاتارام پراساد» از پژوهشگران این پروژه گفت: یکی از جنبههای جالب این پژوهش، یافتن غیرمنتظره محلی است که پادتن انسان در آنجا برای خنثی سازی، به ویروس حمله میکند.
«مری استس» از پژوهشگران این پروژه گفت: در حال حاضر، در اختیار داشتن پادتن های مونوکلونال انسانی که بسیاری از انواع نوروویروس را خنثی میکنند، هیجانانگیز است.
منبع: ایسنا
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه