به گزارش جام جم آنلاین، مجسمه های ملکه الیزابت و ملکه ویکتوریا در کانادا در جریان اعتراضات و خشم مردم این کشور از کشف چندین گور دسته جمعیِ بینام و نشان متعلق به کودکان بومی سرنگون شدند.
گروهی از مردم در «وینیپگ» در استان منیتوبای کانادا به مناسبت روز ملی این کشور تجمع کرده و مجسمه ویکتوریا را به پایین کشیدند. روز ملی کانادا همه ساله در تاریخ ۱ ژوئیه (۱۰ تیر) برگزار میشود.
اعضای این گروهِ معترض در حالی که تیشرت های نارنجی به تن داشتند به مدرسهای رفتند و به مجسمه ویکتوریا رنگ قرمز پاشیدند. آنها همچنین شعار میدادند «ما هم روزی بچه بودیم. این کودکان را به کشورشان بازگردانید.»
مجسمه ملکه الیزابت که در اندازه کوچکتری نسبت به مجسمه ویکتوریا بود نیز در ضلع شرقی محوطه مدرسه سرنگون شد. هر دوی این مجسمهها نمادی از استعمار در کانادا محسوب میشوند.
هفته گذشته منابع خبری از پیدا شدن سومین گور دسته جمعی کودکان بومی در کانادا با ۱۸۲ قبر بینام و نشان در «بریتیش کلمبیا» خبر دادند.
پیش از آن نیز یک گور جمعی حاوی باقیمانده اجساد ۲۱۵ کودک بومی در محوطه یک مدرسه مسیحی در «بریتیش کلمبیا» کانادا کشف شده بود. برخی از این کودکان تنها سه سال داشتند.
دستکم ۱۵۰ هزار کودک بومی طی سالهای ۱۸۴۰ تا ۱۹۹۰ وارد این به اصطلاح مدارس شبانهروزی شده بودند. برخی از آنها با توسل به زور از والدین و جامعه جدا شدند و بدرفتاریهای گستردهای با آنها گزارش شده است.
در قرن نوزدهم و بیستم، مدارس شبانهروزی در کانادا اجباری بودند و توسط دولت و مقامات مذهبی با هدف ادغام اجباری جوانان بومی اداره میشدند.
«پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان پیش از این بهدلیل نقش کلیسا در استعمار آمریکایی ها عذرخواهی کرده بود، اما بیشتر این عذرخواهی ها را به هنگام سفر به کشورها انجام داده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: