فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران:

به جز سه شهر، سایر شهرهای پایتخت در وضعیت نارنجی قرار دارند

زالی خبر داد

۹۴ درصد بیماران کرونایی بستری شده از بیمارستانها ترخیص شدند/ کاهش مرگ و میر مادران باردار

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران به تشریح اهم اقدامات این ستاد پرداخت.
کد خبر: ۱۳۲۱۴۹۸
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر زالی در جلسه شورای فرماندهی ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران که روز چهارشنبه ۲۶ خردادماه در قرارگاه ثارالله برگزار شد به تشریح اقدامات و دستاورد‌های ستاد پرداخت.

وی در ابتدای این نشست با بیان این که جمعیت رای دهنده استان تهران معادل ۱۳ استان کشور است، مشارکت شهروندان تهرانی در این انتخابات را بسیار وثیق و وزین برشمرد و از آنان خواست همچون همیشه با مشارکت فعال در انتخابات، حماسه‌ای ملی خلق کنند و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری با انتخاب کاندیدای اصلح راه تعالی کشور را هموار سازند.

وی وضعیت تهران را به عنوان گرانیگاه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور با سایر استان‌ها متفاوت برشمرد و به شرایط اقتصادی، جمعیت بالا، چگالی و تراکم بالای جمعیتی تهران، جمعیت شناور، تعداد بالای مسافران ناوگان‌های حمل و نقل عمومی، وجود اتباع غیررسمی، سکونتگاه‌های غیررسمی، حاشیه نشینی شهری، معتادان متجاهر، کودکان کار و تکدی گری در تهران اشاره کرد.

زالی در ادامه به تشریح روند تشکیل ستاد مقابله با کرونای پایتخت پرداخت و به همکاری و مشارکت ۲۵ نهاد سیاسی، نظامی، اجتماعی و اقتصادی و ۴۶۵ خرده نهاد با این ستاد اشاره کرد که طراحی و برنامه ریزی برای مقابله با کرونا بدون یک الگوی مدیریتی همه جانبه فراگیر و مشارکت آنان امکان پذیر نبود.

به گفته وی مدل تلفیقی جدیدی به عنوان یک الگوی مدیریتی در تهران از سوی ستاد مقابله با کرونای تهران شکل گرفت که می‌تواند در سال‌های آتی نیز به عنوان یک الگوی مدیریتی کارآمد در بحران‌های مختلف مورد بهره برداری قرار گیرد.

زالی در ادامه از همکاری و مشارکت تمامی نهاد‌ها و سازمان‌ها با ستاد مقابله با کرونا پایتخت از جمله چهار دانشگاه علوم پزشکی مستقر در پایتخت (شهیدبهشتی، تهران، ایران و بقیه الله) به عنوان کنشگران اصلی عرصه سلامت و مدافعان سلامت تقدیر کرد و ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع سلامت از سایر نهاد‌ها نظیر استانداری، سپاه، نیروی انتظامی، شهرداری، هلال احمر، تامین اجتماعی و اصحاب رسانه در طول ۱۶ ماه گذشته قدردانی کرد.

دستاورد‌های حوزه سلامت تهران در کرونا

وی با اشاره به آمار مبتلایان و مراجعان به بخش‌های سرپایی بهداشتی و درمانی تهران گفت: با تلاش همکاران و مدافعان سلامت در ۱۱۸ بیمارستان استان تهران از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۹۴،۲ درصد از مجموع بیماران کرونایی بستری شده، بهبود یافته و ترخیص شدند.

به گفته زالی براساس آمار، میزان متوسط مرگ و میر نسبت به مراجعان بدحال بستری در بیمارستان‌ها در تهران ۲،۹ درصد است و این میزان نسبت به مجموع مراجعان به بخش درمان ۱.۷ است که نشان دهنده ارائه خدمات درمانی با کیفیت در تهران است و مرهون تلاش کارکنان بهداشتی و درمانی استان تهران است.

وی توقف خدمات متعارف روتین بهداشتی درمانی به بیماران غیر کرونایی را یکی از نگرانی‌های خویش برشمرد و افزود: به همت همکاران در دانشگاه‌ها و حوزه بهداشت و درمان استان تهران نه تنها این خدمات کاهش نیافت بلکه در بسیاری از موارد رشد داشتیم.

زالی یادآور شد: براساس آمار حوزه بهداشت سه دانشگاه علوم پزشکی پایتخت در نیمه دوم سال ۹۹ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۹۸؛ واکسیناسیون کودکان و زنان باردار، غربالگری زنان باردار، مراقبت‌های کودکان زیر ۵ سال، مراقبت‌های سالمندان و بیماران خاص بین ۱۰-۵ درصد در تهران رشد داشته است.

کاهش مرگ و میر مادران باردار در اپیدمی کرونا

وی کاهش مرگ و میر مادران باردار در اپیدمی کرونا و در نیمه سال ۹۹ و کاهش مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در تهران را افتخاری ارزنده برای حوزه سلامت برشمرد که به همت و تلاش همکاران حوزه بهداشت و درمان حاصل شده است و مایه افتخار استان تهران است.

دستاورد‌های خیز چهارم بیماری کرونا

زالی در بخش دیگری از این گزارش خاطرنشان کرد: در خیز چهارم بیماری با یک سوش چموش جدی انگلیسی روبرو شدیم که در مقایسه با خیز سوم، رشد ۴۳ درصدی میزان عمومی مراجعان بستری و رشد ۴۸ درصدی مراجعان سرپایی بهداشت و درمان در تهران را به همراه داشت. اما میزان کشندگی علیرغم مراجعات بیشتر و بدحال‌تر در خیز چهارم از ۱،۷ به ۱.۵ به بیمارستان‌ها تقلیل یافت. همچنین میزان اقامت بیمارستانی در خیز دوم ۷،۱ روز، در خیز سوم ۶.۷ بود که در خیز چهارم به ۵.۵ روز کاهش یافت یعنی خدمات درمانی در بیمارستان‌ها علیرغم بدحال بودن و تراکم بیشتر بیماران نه تنها کاهش نیافت بلکه چنان مطلوب و با کیفیت ارایه شد که بیماران سریعتر ترخیص شدند.

به گفته وی میزان بیماران نیازمند به اینتوباسیون در بیماران بستری در بخش‌های ویژه در پیک چهارم به میزان یک سوم نسبت به پیک‌های گذشته کاهش پیدا کرد یعنی مراقبت‌های درمانی و روش‌های غیر تهاجمی تنفسی که یکی از دستاورد‌های بزرگ متخصصان بالینی ایرانی بود باعث شد بیماران کمتر نیاز به تهویه مکانیکی داشته باشند.

زالی در ادامه به تشریح دستاورد‌های تیم بهداشت و درمان استان تهران در خیز چهارم بیماری کرونا پرداخت و از تمامی همکاران این حوزه قدردانی کرد.

وی شکل گیری گروه‌های جهادی مردمی، شکل گیری محله‌های مردم مدار، طرح مواسات مومنانه برای مشارکت اجتماعی در محرومیت زدایی، طرح محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی را از دستاورد‌های بزرگ در دوران شیوع کرونا برشمرد و گفت: طرح شهید سلیمانی به عنوان یک طرح اجتماعی سبک و سیاق جدیدی را در استان تهران رقم زد که دستاورد‌های ارزنده‌ای به دنبال داشت.

زالی واکسیناسیون کرونا با مشارکت سازمان‌های مختلف و هماهنگی بین بخشی، راه اندازی مراکز تجمیعی در تهران را از دیگر دستاورد‌های مهم برشمرد و افزود: رکوردزنی همکاران بهداشتی در تهران در واکسیناسیون سالمندان بالای ۸۰ سال و همچنین ۸۰- ۷۰ سال بی نظیر بود. تاکنون ۷۶ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران راه اندازی کردیم و استان تهران این ظرفیت را داراست که در واکسیناسیون پیشگام و پیشقراول باشد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت در انتهای سخنان خود از خدمات و فعالیت‌های بهداشتی و درمانی سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران درطول اپیدمی کرونا و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در حوزه‌های درمانی و پروژه‌های تحقیقاتی و تولید واکسن قدردانی کرد.

زالی همچنین ضمن تقدیر از زحمات معاونان درمان و بهداشتی و غذا و داروی دانشگاه‌ها گفت: اگر امروز ۷۸۰۰ تخت مجهز برای میزبانی بیماران کرونایی آماده شده، اگر ۹۰ مرکز خدمات جامع سلامت بصورت ۲۴- ۱۶ ساعته میزبان مراجعان هستند اگر با کمبود اکسیژن و دارو در بیمارستان‌های تهران روبرو نیستیم مرهون زحمات معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در تهران است.

در ادامه نشست سردار حسین نجات جانشین قرارگاه ثارالله نیز در این نشست ضمن تقدیر از مدافعان سلامت و اعضای شورای ستاد فرماندهی مقابله با کرونا تهران گفت: بیماری کرونا نشان داد اگر متحد و هماهنگ و هم افزا باشیم و هدف ما رفع مشکل مردم باشد موفق خواهیم بود.

وی با بیان این که امروز به برکت انقلاب اسلامی و به همت متخصصان کارآمد، قطب پزشکی و دارویی در دنیا هستیم و در حوزه پزشکی جزو ۱۰ کشور برتر دنیا و جزو شش کشور موفق در تولید واکسن هستیم.

سردار نجات با اشاره به تولید ۹۰ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل به همت متخصصان یاداور شد که ایران امروز از نظر علمی در همه رشته‌های علمی پیشرفته است.

سردار نجات با اشاره به حمایت عالی و تدابیر ارزنده مقام معظم رهبری در اپیدمی کرونا گفت: بسیاری در دنیا قصد داشتند که در اپیدمی کرونا دین را در مقابل علم قرار دهند، اما مقام معظم رهبری با تدابیر عالی بیش از همه مدافع سلامت مردم بودند و نشان دادند که دین بهترین مدافع پیشرفت و علم است.

حمایت از صنوف، حمایت و تامین هزینه بیماران نیازمند، تهیه مستند از شهدای مدافع سلامت، حمایت از کادر درمان و پرستاران، حمایت از خانواده شهدای مدافع سلامت از دیگر موضوعات مورد تاکید سردار حسین نجات در این نشست بود.

وی در خاتمه سخنان خود ستاد مقابله با کرونای تهران را یکی از ستاد‌های موفق در کشور برشمرد و از تلاش‌های و زحمات دکتر زالی، استاندار و تمامی اعضای ستاد و نهاد‌های همکاری کننده، کادر درمان و پرستاران در دوران شیوع کرونا قدردانی کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه این نشست روسا و معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی، سردار حسن زاده، سردار هداوند ضمن ارایه گزارشی به بیان اقدامات صورت گرفته از ابتدای شیوع کرونا تاکنون پرداختند که از آن جمله می‌توان به پوشش مادران باردار در زمان کرونا، کاهش مرگ و میر مادران باردار به عنوان یک شاخص توسعه در جوامع، تقویت زیرساخت‌های بهداشتی در دوران کرونا، رایه خدمات سرپایی و بستری به بیماران کرونایی، انتشار مقالات متعدد و تلاش برای تولید واکسن، درمان بیماران در منزل، مشارکت بسیج در اجرای فاز‌های مختلف طرح شهیدسلیمانی، همکاری بسیج و گروه‌های جهادی با حوزه سلامت، تولید اقلام بهداشتی و ماسک، مشارکت بسیج در مراکز خودرویی واکسیناسیون اشاره کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها