دبیر انجمن واردکنندگان برنج:

واردات برنج ۵۰ درصد کاهش یافت

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: در ماه‌های اخیر واردات برنج به کشور با کاهش ۵۰ درصدی مواجه شده که کرونا و محدودیت تردد در مرز‌ها یکی از دلایل این کاهش بوده است.
کد خبر: ۱۳۱۹۳۲۵

به گزارش جام جم آنلاین، مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر کاهش دوره ممنوعیت واردات برنج اظهار کرد: ممنوعیت واردات برنج از ابتدای مرداد آغاز می شود که امیدواریم طی ماه های خرداد و تیر به قدری برنج وارد شود که حداقل جوابگوی سه ماه آینده باشد چرا که به سبب هزینه های بالای انبارداری و سرمایه گذاری، واردات توجیه ندارد.

وی افزود: بارها اعلام کرده ایم که دوره ممنوعیت کاهش یابد یا حذف شود چرا که به علت شرایط اقلیمی و کم آبی با مشکل کمبود برنج روبرو می شویم.

کشاورز ادامه داد: پیشنهاد ما به دولتمردان آن است که به گونه ای برنامه ریزی کنند تا بازار دچار کمبود نشود چرا که با ازدیاد عرضه برنج خارجی و ایجاد رقابت بین واردکنندگان قیمت کاهش می یابد، اما متاسفانه در برنج ایرانی این اتفاق نمی افتد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اظهار نگرانی پیرامون کمبود برنج در ماه های آتی بیان کرد: با توجه به نگرانی کمبود برنج در ۴ ماه آینده، مسئولان باید به فکر باشند چرا که ۴ ماه آینده فایده ای ندارد.

وی از کاهش ۵۰ درصدی واردات برنج خبر داد و گفت: با توجه به شرایط کرونا و تعطیلی رستوران ها و تالارهای پذیرایی و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، قیمت برنج خارجی به بالای ۲۰ هزار تومان رسید که این امر منجر به حذف این کالا از سبد اقشار آسیب پذیر شد.

کشاورز با بیان اینکه قیمت برنج خارجی و ایرانی تابعی از یکدیگر هستند، گفت: برنج دومین محصول استراتژیک پس از گندم محسوب می شود، از این رو مسئولان باید تدابیری برای کاهش قیمت برنج ایرانی بکار گیرند چرا که برنج خارجی و ایرانی تابعی از یکدیگر هستند به طوریکه با افزایش قیمت برنج خارجی، نرخ برنج ایرانی هم بالا می رود، اما متاسفانه مسئولان وزارت جهاد، وزارت صمت و سازمان استاندارد توجهی به پیشنهادات بخش خصوصی نداشتند.

این مقام مسئول ادامه داد: با نزدیک شدن قیمت برنج خارجی به ایرانی، اقشار متوسط جامعه که قادر به انتخاب هستند، برنج ایرانی را انتخاب کردند و تنها نگرانی در خصوص اقشار آسیب پذیر است که مجبور به حذف برنج از سبد کالایی خود شدند که با این وجود چاره ای جز واردات برنج پرمحصول با قیمت کمتر از ۲۰ هزار تومان یا کاهش برنج ایرانی بواسطه افزایش عملکرد در واحد سطح نیست.

دبیر انجمن واردکنندگان در پایان تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید تلاش کند تا با افزایش عملکرد، قیمت برنج در واحد سطح را کاهش دهد چرا که با افزایش مجدد قیمت، لقشار متوسط هم قادر به خرید نخواهند بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها