به گزارش جام جم آنلاین کرماشاه؛ دبیر کار گروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه اظهار کرد: روح ورزش یعنی در سایه ورزش سلامتی و شادابی ایجاد شود، از افسردگی جلوگیری کند و مانعی برای بیماریهایی مانند دیابت و فشار خون باشد.
وی افزود: ۹۰ درصد افراد برای بهره مندی از فواید، اقدام به انجام ورزش میکنند که همان تغذیه معمولی برای این افراد مناسب است و نیازی به استفاده از مکملهای ورزشی نیست.
دکتر بیگلری گفت: تنها ده درصد ورزشکاران که به صورت حرفهای و قهرمانی ورزش میکنند برای تامین پروتیین مورد نیاز بدنشان در ورزشهای سنگین نیازمند استفاده از مکملها هستند آن هم تنها با دستور پزشک و زیر نظر کارشناس تغذیه باید از داروخانهها تهیه شود.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی به عنوان دیده بان سلامت، وضعیت سلامت جامعه را رصد میکند که در این بررسیها شاهد افزایش غیر متعارف سو مصرف مواد نیروزا هستیم.
دبیر کار گروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه تصریح کرد: برخی از این مکمل هابه صورت غیر قانونی، تقلبی و خارج از داروخانه تهیه میشود که این نگرانی ما را دو چندان کرده چرا که جان مصرف کنندگان را تهدید میکند.
بیگلری گفت: همچنین استفاده بی رویه از مواد نیروزا به عنوان یک مطالبه عمومی از سوی «خانه مشارکت مردم در سلامت» مطرح است که نگرانیهایی را برای خانوادهها ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: استفاده از مکملهای نیروزا افزایش بیماریهای قلبی و عروقی، ایجاد لخته خون، سرطان ها، ناباروری و عقیمی در قشر مولد و بیماریهای کبدی را برای مصرف کنندگان به همراه دارد و سوء مصرف مواد نیروزا و مکملهای ورزشی موجب مرگ زودرس افراد زیر ۴۰ سال میشود.
بیگلری خاطرنشان کرد: متاسفانه شروع محدودیتهای کرونایی خیلی از افراد دست به خرید و فروش مکملهای ورزشی غیر مجاز در فضای مجازی میکنند،علاوه بر این برخی از باشگاههای ورزشی، عطاریها و حتی آرایشگاهها اقدام به فروش غیر قانونی این مواد میکنند.
وی همچنین گفت: این مواد دارای هورمونهای انابولیک، محرک ها، کورتونها و حتی هورمونهای حیوانی هستند که متاسفانه سلامت جامعه هدف یعنی نوجوانان، جوانان، دانشجویان و بانوان را نشانه گرفته اند.
بیگلری افزود: تغییر خلق و خو، بیماریهای روانی، نزاع و رفتارهای نا به هنجار از عوارض دیگر مصرف داروهای نیروزا است که علاوه بر تهدید سلامت فرد، جامعه را نیز به خطر میاندازد.
دبیر کار گروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه اظهار کرد: انشگاه علوم پزشکی به عنوان دیده بان سلامت در مورد این موضوع به عنوان یک مطالبه سلامت محور با اداره ورزش و جوانان متولی اصلی نظارت بر مکملهای ورزشی، استانداری کرمانشاه و پلیس فتا تفاهم نامه همکاری امضاء کرده است که در این رابطه علاوه بر ارائه برنامههای آموزشی نیاز است اهرم قانونی برای کاهش آسیبهای مواد نیروزا به کار گرفته شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت