در اجرای طرح واکسیناسیون گروه‌های هدف علیه بیماری کووید.۱۹ بیش از ۲۵ هزار دوز واکسن در استان تزریق شده است.
در اجرای طرح واکسیناسیون گروه‌های هدف علیه بیماری کووید.۱۹ بیش از ۲۵ هزار دوز واکسن در استان تزریق شده است.
کد خبر: ۱۳۱۴۶۵۲

به گزارش جام جم آنلاین اردبیل جواد ابیش‌وند رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به اختصاص ۳۷ هزار دوز واکسن خارجی از نوع آسترازنکا، اسپوتنیک وی، سینوفارم و بهارات به استان اردبیل گفت: تزریق مابقی واکسن کرونا برای افراد و گروه‌های تعیین شده در سطح استان در حال انجام است.

وی بیان کرد: هم اکنون با مراجعه افراد بالای ۸۰ سال افراد عملیات واکسیناسیون در مراکز بهداشتی انجام می‌شود و در مناطق روستایی هم حتی برای افراد بالای ۷۵ سال نیز واکسن کرونا تزریق می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: تزریق واکسن کرونا در این استان از روز ۲۱ بهمن ماه آغاز شده و تاکنون واکسیناسیون پرستاران و کارکنان بخش‌های ویژه کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل، پزشکان همکار این بخش‌ها، افراد شاغل در بخش‌های ویژه اورژانس کرونا و نیز کارکنان شاغل در بخش آزمایشگاه کرونا به همراه سالمندان تحت پوشش بهزیستی، بیماران اعصاب و روان و جانبازان انجام شده است.

وی در خصوص فرایند و نوع واکسن کرونای تزریق شده در استان اردبیل نیز اضافه کرد: بر اساس دستورالعمل کشوری، برای بیماران خاص و سرطانی واکسن سینوفارم و برای سایر جامعه هدف سایر واسکن‌های در دسترس تزریق می‌شود و اغلب افراد جامعه هدف نوبت دوم واکسن خود را نیز دریافت کرده‌اند.

ابیش‌وند همچنین گفت: تزریق نوبت دوم واکسن آسترازنکا ۱۲ هفته بعد از دریافت نوبت اول و تزریق واکسن‌های دیگر نیز چهار هفته بعد از دریافت نوبت اول انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: تزریق واکسن‌های اختصاص یافته به استان اردبیل قبل و پس از عملیات تزریق در سامانه‌های وزارت بهداشت با حضور نمایندگان بخش‌های نظارتی، بهداشتی و درمانی ثبت و ضبط شده و همه دریافت‌کنندگان آن قابل رصد و پایش است.

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل از تهیه ۵۵۰ دستگاه یخچال ویژه نگهداری واکسن در مراکز درمانی این استان خبر داد و گفت: نگهداری در دمای منهای ۲۰ درجه سانتیگراد و امکان نگهداری واکسن در دمای ۲ تا هشت درجه سانتیگراد حداکثر به مدت ۲۴ ساعت از جمله شرایط ویژه نگهداری واکسن کرونای روسی است.

ابیش‌وند افزود: سایر واکسن‌های تحویلی به استان اردبیل در دمای ۲ تا هشت درجه سانتیگراد و در یخچال هوشمند نگهداری می‌شود و شرایط نگهداری و تزریق واکسن‌های تحویلی به استان نیز مطابق با الزامات فنی و تخصصی بوده و امکان فنی دریافت و تزریق واکسن با تعداد بالا در استان نیز فراهم شده است.

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، شرایط و وضعیت جسمانی دریافت‌کنندگان واکسن کرونا در این استان را ایمن و بدون عوارض جسمی حاد اعلام کرد.

وی اظهار کرد: تاکنون عارضه‌ای مثل بستری، فوت، تب شدید، تشنج و سایر علائم حاد برای دریافت کنندگان واکسن کرونا در استان اردبیل گزارش نشده و تنها عارضه اعلام شده تب خفیف و بدن درد بوده که از علائم عادی دریافت کنندگان این نوع واکسن است.

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین از آغاز اقدامات و هماهنگی لازم برای ایجاد مرکز جامع واکسیناسیون در این استان خبر داد.
وی گفت: این مرکز در سالن‌های ورزشی هر کدام از شهرستان‌های استان راه‌اندازی شده و شرایط برای تزریق پرشمار به مراجعان انبوه در دو نوبت صبح و عصر فراهم می‌شود.
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها