رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا:

چه بخوریم تا کرونا ما را از پا در نیاورد؟/ احتمال مرگ افراد چاق کرونایی 10 برابر لاغرهاست

رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا بیان کرد: احتمال مرگ افراد چاق مبتلا به کرونا نسبت به افراد لاغر 10 برابر بیشتر است بنابراین مساله تغذیه یک مقوله بسیار مهم در امر سلامتی بدن است.
کد خبر: ۱۳۰۹۱۲۲
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، پرفسور"رضا حکاک" استاد تمام بخش رژیم غذایی و تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا به مدت 25 سال رییس این بخش بوده است.
 
وی 30 سال محقق تاثیر تغذیه روی سلامتی افراد و اولین فردیست که در دنیا ارتباط بین چاقی و سرطان سینه را تشخیص داده؛ معتقد است احتمال مرگ افراد چاق مبتلا به کرونا نسبت به افراد لاغر 10 برابر بیشتر است بنابراین مساله تغذیه یک مقوله بسیار مهم در امر سلامتی بدن است.
 
دکتر "حکاک" گفت: اپیدمی کرونا نخستین بیماری همه گیری که در دنیا شیوع یافته، نیست بلکه قبلا بشر بیماری های ویروسی دیگری را نیز تجربه کرده است.
 
وی تاکید کرد: بهترین راه پیشگیری از شیوع ویروس کرونا زدن ماسک و رعایت فاصله فیزیکی است و یافته ها در آمریکا حاکی از آن است، افرادی که در این مدت ماسک زده اند کمتر به بیماری های عفونی مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی مبتلا شده اند.
 
این دکترای تغذیه درمورد اثر تغذیه بر پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی (کووید 19 ) گفت: چاقی یک مشکل بزرگ در بیماری کرونا است زیرا افراد چاق به بیماری های دیگر همچون مرض قند، مشکلات قلبی یا سرطان های مختلف دچارند، در نتیجه این افراد در معرض خطر خیلی بیشتری هستند.
 
وی بیان کرد: احتمال مرگ افراد چاق مبتلا به کرونا نسبت به افراد لاغر 10 برابر بیشتر است بنابراین مساله تغذیه یک مقوله بسیار مهم در امر سلامتی بدن است.
 
دکتر حکاک از توصیه های تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن سخن به میان آورد و افزود: غذا بهترین ضدعفونی کننده بدن بوده و ممکن است هوای تمیز مقداری به شما کمک کند اما غذا هم مهم است و باید مد نظر داشت سلامتی افراد از زمان جنینی تا لحظه مرگ تحت تاثیر تغذیه است و انسان می تواند با تغذیه نامناسب سلامتی خود را به خطر بیندازد و برعکس.
 
وی با بیان اینکه تغذیه نامناسب به سلول های بدن آسیب می رساند، اظهار کرد: طبق تحقیقات افرادی که پروتئین در رژیم غذایی آنها کمتر است، بدن آنها آنتی بادی کمتری در برابر عفونت ترشح می کند بنابراین هر انسان به ازای هر یک کیلوگرم وزنش باید یک گرم پروتئین مصرف کند و مواد غذایی همچون ماهی، گوشت کم چربی مثل مرغ، تخم مرغ و ... دارای پروتئین هستند.
رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا ادامه داد: کشک برای ضد عفونی کردن بدن انسان بسیار مهم است، همچنین در ماهی امگا 3 وجود دارد که در مقابله با عفونت بسیار مفید است.
 
وی به تشریح مضرات شکر پرداخت و عنوان کرد: متاسفانه مصرف شکر در آمریکا و کشورهای بزرگ دنیا و حتی در ایران بسیار بالاست و شکر به غیر از مرض قند باعث به وجود آمدن امراض دیگر در بدن انسان می شود. رادیکال های آزاد به دیواره سلول صدمه می زنند و حتی می توانند سلول را از بین برده یا باعث سرطان شوند.
 
هر 10 گرم فیبر، 35 درصد خطر مرگ انسان بر اثر عفونت را کاهش می دهد
 
دکتر حکاک با اشاره به غذاهای اصیل ایرانی تصریح کرد: در گذشته حبوبات و سبزیجات و ... که دارای فیبر زیادی هستند، در غذاهای ایرانی زیاد مصرف می شد باید مدنظر داشت که فیبر در مقابل امراض مختلف می جنگند و اکنون متاسفانه میزان مصرف فیبر کم شده در حالی که فیبر سیستم ایمنی بدن را قوی می کند و افرادی که فیبر کمی مصرف می کنند بدن آنها در مقابل عفونت ضعیف است.
 
وی به نحوه عملکرد فیبر در بدن اشاره و اضافه کرد: فیبر باعث می شود که باکتری های مفید نسبت به باکتری های غیر مفید در بدن به خصوص روده بزرگ بیشتر باشند بنابراین فیبر باعث می شود که بدن بیشتر بتواند با امراض مختلف بجنگد.
 
این دکترای تغذیه با بیان اینکه طبق مطالعات به ازای هر 10 گرم فیبر در غذا، خطر مرگ براثر بیماری های عفونی 35 درصد کاهش می یابد، اظهار کرد: خوردن حبوبات، نان گندم و سبزیجات فیبر بدن را افزایش می دهند در نتیجه سلامتی بیشتری برای بدن به وجود می آورند.
 
کدام ویتامین ها سیستم دفاعی بدن را تقویت می کنند؟
 
وی با بیان اینکه سیستم دفاعی بدن با خوردن غذاهای مناسب قوی می شود و در ادامه سخنانش درباره فواید ویتامین ها به ایسنا گفت: ویتامین"A" و "D" سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. اگر می خواهید ویتامین "D " کافی داشته باشید می توانید 20 تا 30 دقیقه در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گیرید بنابراین فرد از طریق نور خورشید حدود 80 درصد ویتامین "D" مورد نیاز بدنش را دریافت کند.
 
دکتر حکاک بیان کرد: ویتامین "E" برای جلوگیری از عفونت مثل بیماری آنفلوآنزا بسیار موثر است و همچنین ویتامین "C" یک آنتی اکسیدان قوی است و جلوی رادیکال های آزاد را می گیرد و در تحقیقات مختلف نشان داده شده کسانی که ویتامین "C" در بدن آنها زیادتر است کمتر دچار بیماری های عفونی می شوند.
 
وی با اشاره به مواد معدنی موثر در سلامتی بدن عنوان کرد: "زینک" باعث کاهش عفونت در بدن می شود و زینک در گوشت های بدون چربی یا کم چرب، غذاهای دریایی، شیر و حبوبات وجود دارد.
 
فوق دکترای اثر تغذیه روی سلول های سرطانی، ویتامین "ث" را از دیگر ویتامین های موثر در جلوگیری از عفونت دانست و ادامه داد: ویتامین "ث" در مرکبات، کلم بروکلی، خربزه، توت فرنگی، تمشک و ... وجود دارد. همچنین خوردن آجیل که دارای ویتامین "D" می باشد نیز در جلوگیری از عفونت مفید است.
 
وی بیان کرد: توصیه می کنم روزی یک هویج بزرگ که دارای ویتامین "A" است، بخورید اما خوردن بیش از حد هویج باعث می شود که رنگ پوست بدن انسان نارنجی شود همچنین خوردن فلفل قرمز و اسفناج نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
 
دکتر حکاک افزود: ویتامین B6 که در سبزیجات، نخود، ماهی ها و ... زیاد است از عفونت بدن جلوگیری می کند.
 
وی تاکید کرد: مصرف موارد فوق می تواند در پیشگیری از ابتلا به کووید 19 مفید باشد و همچنین افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند مصرف مقدار بیشتر این مواد برای آنها در جهت مقابله با بیماری کووید 19 مفید است.
 
این فوق دکترای اثر تغذیه روی بیماری های مختلف دستگاه گوارشی با تاکید برآنکه افراد مبتلا به کووید 19 باید سعی کنند که وزنشان زیاد نشود، تصریح کرد: مصرف زیاد ویتامین "D" به افراد مبتلا به کووید 19 توصیه می شود و حتما غذای سالم بخورند.
 
وی توصیه کرد: سیر با عفونت زیاد می جنگد و سیستم ایمنی بدن را خیلی قوی می کند متاسفانه ما سیر را سرخ می کنیم که این کار باعث از بین رفتن مواد اصلی سیر می شود لذا سیر را پنج دقیقه قبل از آنکه پخت غذای شما تمام شود در غذا بریزید.
 
حکاک درباره اینکه مادران شیرده یا باردار برای جلوگیری از ابتلا به کووید 19 چه باید بکنند به ایسنا گفت: آنها نیز باید همین مواد را در رژیم غذایی خود بگنجانند اما باز تاکید می کنم بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا زدن ماسک و رعایت فاصله فیزیکی است.
 
فست فودها جای غذاهای اصیل ایرانی را گرفته اند
 
وی با بیان این مطلب که مواد غذایی در افزایش یا کاهش طول عمر انسان نقش ایفا می کنند، تصریح کرد: فرمانده زندگی انسان، خود انسان است و با رعایت یا عدم رعایت رژیم غذایی مناسب سلامتی و طول عمر خود را تعیین می کند.
 
رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا گفت: متاسفانه غذاهای ایرانی عوض شده اند و مصرف فست فودها در ایران افزایش پیدا کرده این در حالی است که فست فودها در گذشته وجود نداشتند و این غذاها باعث ایجاد بسیاری از امراض در بدن انسان هستند و باید مدنظر داشت در هیچ کجای دنیا کسانی که فست فود درست می کنند به فکر سلامت من و شما نیستند.
 
وی گفت: کسانی که به بدن خودشان احترام می گذارند غذای کمتر و سالم‌تر می خورند و غذای سالم واقعا گرانتر نیست و فست فودها باعث می شوند که مواد غذایی مورد نیاز بدن به بدن نرسد و در مقابل موادی که بدن لازم ندارد به بدن می رساند و سبب ابتلای زودتر فرد به امراض می شود.
 
حکاک هزینه درمان بیماری مرض قند، سکته و ... را بیشتر از هزینه تغذیه سالم عنوان کرد و افزود: ماهانه حدود 80 مصاحبه تلویزیونی در آمریکا دارم و هدفم فقط سلامت همه مردم دنیاست و اینکه متاسفانه روش غذا خوردن بشر تغییر پیدا کرده است و واقعا غذاهای سنتی را از بین برده ایم.
 
وی ادامه داد: حدود 50 سال پیش سفره های ایرانی پر از سبزیجات بود و این سبزیجات باعث افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن انسان می شد اما نوع غذاهایی که اکنون ما مصرف می‌کنیم بسیار متفاوت تر از گذشته شده و این باعث افزایش چاقی در بین افراد شده و چاقی واقعا مرکز بیماری هایی مانند قند، قلبی عروقی، سرطان و ... است.
 
رییس بخش تغذیه دانشگاه پزشکی آرکانزاس آمریکا توصیه کرد: قبل از آنکه چیزی بگذارید در دهانتان، به آن فکر کنید که چه می خورید و اطلاعاتتان درباره مواد غذایی را زیاد کنید تا زندگی سالم تری داشته باشید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مردم به غذاهایی که می خورند حتما توجه کنند و به سلامتی خود احترام بگذارند. اکنون مشاهده می کنید که یک ویروس کوچک چگونه زندگی انسان را در عرض چند روز از بین می برد و افرادی که سالم تر غذا خوردند و بدن سالم تری داشتند اگر به کووید 19 هم مبتلا شده اند به راحتی بیماری را پشت سر گذاشته اند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها