محققان آلمانی:

کشف موجودات دریایی که 50 سال زیر یخ پنهان بودند

حدود دو هفته‌ پیش کوه یخی عظیم‌الجثه‌ای از یخسار قطب جنوب جدا شد و به آرامی در دریای ودل شناور (Weddell Sea) شد. اکنون محققان توانستند نگاهی به حیات موجود در زیر این کوه یخ بیاندازند که بعد از ۵۰ سال در معرض دید است.
کد خبر: ۱۳۰۸۲۸۴

به گزارش جام جم آنلاین، کشتی تحقیقاتی آلمانی به نام پولاراسترن (Polarstern) با گذر از مسیر باریک بین کوه‌یخ به تازگی آزاد شده به نام «A-۷۴» و فلات یخ برانت (Brunt) در شمال قطب جنوب ساعت‌ها فیلم و هزاران تصویر از موجوداتی که ۱۸ مایل (۳۰ کیلومتر) زیر سطح آب زندگی می‌کردند ثبت کرد.

محققان گزارش دادند که توانستند جامعه‌ پرجنب و جوشی از نرم‌تنان، پالیده‌خواران، ستاره‌های دریایی، خیار دریایی و حداقل پنج گونه ماهی و دو گونه‌ ماهی مرکب کشف کنند.

محققان موسسه‌ تحقیقات قطبی و اقیانوسی آلفرد وینگر(AWI) در آلمان که مسئول ماموریت پولاراسترن بودند در بیانیه‌ای گفتند: اولین تصاویر از کف اقیانوس سطح شگفت‌انگیزی از تنوع زیستی را در منطقه‌ای که با یخ قطور برای دهه‌ها پوشیده شده بود نشان داد.

یافتن حیات دریایی در نزدیکی کف اقیانوس قطب‌جنوب موضوع عجیبی نیست. صدها گونه‌ی دریایی در آب‌های یخ زده زندگی می‌کنند و گاهی در مکان‌هایی واقعا غیرمنتظره می‌توان آن‌ها را دید.

ماه گذشته محققان گروهی از اسفنج‌های دریایی و پالیده‌خواران را یافتند که بر روی سنگی ۹۰۰ متر پایین‌تر از یخ‌های فلیچنر رون(Filchner-Ronn) به یک تخته سنگ چسبیده بودند. این کشف مانند کشف جدید پولاراسترن کمی دانشمندان را گیج کرد، علت اصلی آن وجود پالیده‌خواران بود. این حیوانات که شامل اسفنج‌ها و مرجان‌ها است در یک مکان مستقر می‌شوند و منتظر می‌مانند تا مواد غذایی که معمولا نوعی فیتوپلانکتون هستند (نوعی جلبک دریایی میکروسکوپی) به سمتشان بیایند.

طبق اعلام اداره ملی اقیانوسی و جوی، فیتوپلانکتون‌ها برای فتوسنتز به نور خورشید وابسته هستند و در بخش‌های بالاتر اقیانوس شناور می‌شوند جایی که نور خورشید بیشتر است بنابراین یافتن این موجودات فیتوپلانکتون‌خوار در تاریک‌ترین نقطه‌ در زیر یخ‌های قطب جنوب قابل درک نیست.

طبق گفته‌ محققان موسسه‌ آلفرد ونگر، مواد غذایی به صورت فیتوپلانکتون یا مواد آلی هزاران متر پایین‌تر از یخ‌های قطب جنوب کشیده می‌شوند تا موجودات کف اقیانوس را تغذیه کنند. برای افزایش دانسته‌ها درمورد اکوسیستم این مناطق محققان نمونه‌هایی از رسوبات کف اقیانوس را جمع‌آوری کردند که به کشف محتوای مغذی آب‌ها کمک می‌کند.

محققان چندین «بویه» buoys نیز در مکان قرار دادند تا اطلاعاتی درباره‌ دما وشوری آب و همچنین سرعت جریان آب دریای ودل به دست آورند. این داده‌ها به دانشمندان کمک می‌کند تا مدل‌های جوی دقیق‌تری برای این مناطق بسازند.

قطب جنوب یکی از مناطقی است که با بیشترین سرعت در حال گرم شدن است و اگر جلوی انتشار گازهای گلخانه‌ای گرفته نشود بیشتر یخ‌هایش را به طور دائمی از دست خواهد داد.

منبع: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها