این مشارکت نشاندهنده مقبولیت سیستم است و در این راستا به میزانی که مشارکت بیشتر باشد نشان میدهد مردم رضایت بیشتری از سیستم موجود دارند. هر چقدر شاهد میزان بالایی از مشارکت سیاسی در انتخابات باشیم به معنای علاقهمندی و پایبندی بیشتر مردم به انقلاب و نظام است.
بنابراین باید تمام تلاش خود را جهت رقم خوردن مشارکت حداکثری داشته باشیم. خوشبختانه تاکنون نیز مشارکت قابل قبولی در دورههای مختلف انتخابات به خصوص ریاست جمهوری داشتهایم.
همچنین باید توجه داشته باشیم که مشارکت شهروندان در انتخابات موجب تقویت همبستگی و وحدت ملی و تضمینکننده امنیت ملی کشور میشود.
مشارکت مردم در انتخابات میتواند امنیت داخلی کشور را ارتقا بخشیده و مشروعیت نظام سیاسی را تثبیت و در مقابله با تهدیدات خارجی که امنیت داخلی را به خطر میاندازد نقطه قوت محسوب شود. مشارکت انقلابی و حداکثری مردم در انتخابات موجب کاهش طمع دشمنان به کشور شده و ایجاد قدرت برای نظام اسلامی است.
هر چند صرفا نفس مشارکت مردم حائز اهمیت بسیاری است اما در عین حال باید مردم را تشویق به انتخاب اصلح کنیم؛ چرا که این دو موضوع یعنی مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح رودرروی یکدیگر نبوده بلکه مکمل هم هستند و این دو باید در کنار هم رقم بخورد.
اگر انتخاب اصلح صورت گیرد کسی که بیشترین صلاحیت و لیاقت را دارد، میتواند خودش و تیمی که انتخاب میکند سیستم را به سمت صلاح بیشتر ببرد و کژکارکردهایی که مخصوصا در سالهای اخیر دچار آن بودهایم را نداشته باشد لذا برای کارآمدی و کارایی بیشتر سیستم، انتخاب اصلح موضوعیت دارد.
در ضمن باید توجه داشت که بیشک انتخابات، مسؤولیت آفرین است و باید با تحقیق و تأمل، فرد شایسته را انتخاب کرد.
اگر انتخاب اصلح حاصل شود طبیعتا میتواند سیستم را نسبت به کارایی بیشتر سوق دهد، بنابراین برای کارایی و کارآمدی بیشتر باید موضوع انتخاب اصلح مورد توجه باشد.
انتخابی که مبتنی بر معیارهایی از جمله انقلابی بودن، کفایت، اراده جدی برای گرهگشایی از مشکلات مردم و... باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد