به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، پژوهش جدیدی نشان میدهد که تزریق مستقیم هیدروژلهای حاوی سلول های بنیادی یا داروها به «حفره پریکارد» (pericardial cavity) قلب میتواند روشی با تهاجم کمتر، کمهزینه و موثر باشد.
درمان با سلول های بنیادی، روشی برای درمان آسیب های قلبی است اما رساندن مستقیم درمان به محل آسیب و نگه داشتن آن به اندازه کافی برای تاثیرگذاری، از چالشهای همیشگی در این زمینه است. حتی برچسبهای مخصوص قلب که مستقیما روی محل آسیب قرار میگیرند، با مشکلاتی همراه هستند و برای قرار دادن آنها در محل مورد نظر باید جراحیهای تهاجمی صورت بگیرد.
«که چنگ» (Ke Cheng)، پژوهشگر دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی (NCSU) و از پژوهشگران این پروژه گفت: ما تصمیم گرفتیم روشی ارائه دهیم که هنگام رساندن درمان به محل آسیبدیده، با تهاجم کمتری همراه باشد. استفاده از حفره پریکارد به عنوان یک قالب طبیعی میتواند به ما امکان دهد تا برچسبهایی از هیدروژل حاوی دارو را در محل آسیبدیده قرار دهیم.
چنگ و همکارانش در این پژوهش، دو نوع متفاوت از هیدروژل را به کار گرفتند که یکی از مواد طبیعی و دیگری از مواد مصنوعی ساخته شده بود. آنها دو روش متفاوت را روی موشهای مبتلا به حمله قلبی آزمایش کردند.
پژوهشگران به واسطه تصویربرداری فلورسنت توانستند ببینند که هیدروژل، گسترش یافته و به شکل یک لکه در حفره پریکارد ایجاد شده است. آنها این موضوع را تایید کردند که داروها میتوانند در عضله قلب منتشر شوند و بدین ترتیب به کاهش مرگ سلول و بهبود عملکرد قلب کمک کنند.
چنگ ادامه داد: ما امیدواریم که این روش دارورسانی به قلب، به ارائه راهبردهای درمانی موثر و کمهزینه با تهاجم کمتر کمک کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه