باید انسانی را فرض کرد که 250 سال عمر کرده است پس به جای اینکه بیاییم و زندگانی امام حسن مجتبی(ع)، امام حسین(ع) و امام سجاد(ع) را به طور جداگانه بررسی کنیم و احیانا به دام اشتباهی خطرناک بیفتیم همه آن ها را در قالب یک شخص واحد در نظر بگیریم.
سال ها می گذرد از الگو گرفتن از خط مشی حکیمانه زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) که مقام معظم رهبری در دوران محنت بار پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی آن را سرلوحه عمل قرارداده بودند و اینک پس از سال ها به همت انتشارات انقلاب اسلامی همه درس های حرکات سیاسی ائمه اطهار(ع) و به ویژه امام سجاد(ع) از منظر مقام معظم رهبری به زینت چاپ آراسته شد و با حضور جمعی از علما، پژوهشگران و برخی از شاگردان قدیمی ایشان در حرم حضرت رضا(ع) رونمایی شد.
آیینی که به زعم حجت الاسلام حاج علی اکبری با نگاهی متفاوت تناقضات ظاهری رفتار اهل بیت(ع) را مورد بررسی قرار داده است.
مراسم رونمایی اثر فاخر «حماسه امام سجاد(ع)» در مقطعی برگزار می شود که حالا چندین دهه از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می گذرد.
سخنانی که در زمان طاغوت در جمع جوانان و نمازگزاران مسجد کرامت مشهد توسط حضرت آیت الله خامنه ای بیان شد و نمایی از مبارزات و فعالیت های حماسی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را به تصویر می کشید حالا گرد هم در یک مجموعه نشسته اند تا یک مجاهدت دائمی و خستگی ناپذیر که میراث اهل بیت عصمت و طهارت است را به رخ همگان بکشاند.
حالا در جوار حریم شمس الشموس یکی از خاطرات و تلاش های بی نظیر رهبر انقلاب در دهه 50 می گوید و دیگری از توفیق جمع آوری فرمایشات ایشان.
حجت الاسلام حاج علی اکبری نیز به نگاه متفاوت از زندگی حضرت سجاد(ع) توسط رهبر معظم انقلاب اشاره می کند که در سال هایی نه چندان دور در این شهر خدایی و مسجد پرکرامت کرامت بستر رهبری انسانی فاضل، خالص و حماسه جو را برای امروز ما فراهم نمود.
و حالا این اثر با بنیان های عرفانی عالی در محور مبحث معارف اسلامی مبتنی بر وحدت حقیقی اولیا خدا در دسترس نخبگان و علاقه مندان قرار می گیرد.
وحدتی که حاج علی اکبری با اشاره به زیارت جامعه کبیره آن را به عنوان یک کل واحد می بیند. اثری که دارای یک مبنای کلامی اصیل است یعنی بر محور دایره غدیر بنا شده است و در واقع نظریه غدیر نظریه ناب و نهایی اسلام است برای خوشبختی و سعادت بشریت و در این نظریه رهبر عالیقدر جهان اسلام با نگاهی دقیق امام را از نقطه آغاز تا تحقق آرمان غدیر مورد تبیین قرار می دهد.
رئیس شورای ساستگذاری ائمه جمعه کشور و سخنران این برنامه معتقد است، در نظریه انسان 250 ساله مقام معظم رهبری نگاه گزارشی در تاریخ و سیره اهل بیت(ع) به نگاهی پژوهشگرانه و نظریه پردازانه تبدیل می شود در این نظریه به جای تمرکز بر یک بخش از سیره با یک نگاه پژوهشگرانه بازه بلندمدتی یعنی تمام دوره امامت تا عصر غیبت کبری مورد بررسی قرار می گیرد و در این نگاه کل گرایانه سعی می شود قواعد و اصول این حرکت استخراج شود. در این نگاه بسیاری از تناقضات در مورد شیوه متفاوت رفتاری اهل بیت(ع) مورد بررسی قرار می گیرد .
بر اساس این نظریه گزاره تاریخی به اندیشه اجتماعی تبدیل می شود یعنی رفتارهای ائمه معنادار، الهام بخش و قابل تعمیم می شود به این ترتیب می توان یک شیرازه متحد را با یک هدف یکپارچه مشاهده کرد.
تبدیل مفاهیم خنثی به مفاهیم پویا از دیگر ویژگی های این نظریه است که بر اساس آن تمام حرکات و حتی سکوت امام معنا دار می شود. در این نگاه غربت و مظلومیت بستری برای تاریخ سازی و تحولات اساسی در جریان تاریخ می شود. نگاهی معطوف به آینده که از همه ظرفیت ها برای رسیدن به قله استفاده می شود.
شیوه ای که حضرت آقا ابداع کردند شیوه استنطاق از متون تاریخی است . ایشان گاهی از یک نماد و یک اشاره هم نمی گذرند و آن ها را هم به حرف می آورند. در فصول بعدی این کتاب در ارتباط با زندگی امام بعد از واقعه عاشورا ایشان یک گزارش غمگنانه و تراژدی را به یک مفهوم حماسه ساز تبدیل می کنند.
ایشان می فرمایند حماسه حضرت سجاد(ع) در دو مرحله انجام شده است یکی حماسه سه ماهه است یعنی اسارت که در آن حماسه 30 ساله حضرت نیز بنیان گذاری می شود که این دوره در مورد آن سکوت است هنوز هم رسوبات آن نگاه منحط وجود دارد و این دورانی است که امام از عاشورا و سرمایه گذاری عظیم اباعبدالله صیانت می کند و این قطعه از تاریخ تاریک، پیچیده و بسیار سخت است چرا که استبداد بی پروا و بهت و حیرتی در محیط جامعه اسلامی وجود دارد، رعب و وحشت در جامعه حاکم است، فساد سیاسی و اخلاقی عظمی در جامعه وجود دارد و خواص زمینگیر شده اند که حتما باید ظرفیت آن زمان را در نظر گرفت.
وی با بیان دشواری های امام سجاد(ع) گفت: امام باطنا اقدام می کنند اما در ظاهر چیزی از ایشان مشاهده نمی شود که در این راستا آشناسازی مردم با حقانیت اهل بیت(ع) و ایجاد و تقویت تشکیلات اسلامی برای زمینه سازی حکومت اسلامی از مهمترین فعالیت های ایشان است.
امام سجاد(ع) از دو روش بیشتر استفاده می کردند. یکی استفاده از دعا و دیگری موعظه بود. در محور دعا آنچه باقی مانده است در حقیقت یک نقشه تفصیلی از حیات طیبه به زبان دعاست. حیات فردی و اجتماعی. امام هم در عصر خودشان از این روش بهترین بهره برداری را کردند و هم نرم افزار تمدن اسلامی را در اختیار بشریت قرار دادند.
محفل دلدادگان حضرت سجاد (ع) و مریدان حضرت آیت الله خامنه ای با رونمایی از این اثر فاخر توسط امام جمعه موقت تهران، تولیت آستان قدس رضوی، استاندار خراسان رضوی و مدیریت حوزهای علمیه خراسان و امام جمعه موقت مشهد به پایان می رسد و گامی دیگر به سوی حیات پربار و درس آموز امام سجاد (ع) برداشته می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم