به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از فارس، سرهنگ علیمحمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتاناجا به شگردهای مختلف کلاهبرداران و سودجویان مجازی اشاره و اظهار داشت: یکی از چالشهایی که معمولا در پایان سال با آن مواجه میشویم بحث افزایش کلاهبرداری در قالب فروش تجهیزات، لوازم، پوشاک و وسایل مختلف در فضای مجازی است که عمدتاً از طریق شبکههای اجتماعی رخ میدهد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتاناجا تصریح کرد: نکته مهم این است که هیچ کدام از صفحات اینستاگرام و کانالهایی که در تلگرام تحت عنوان مزون و فروشگاههای لباس فعالیت میکنند هیچ کدام رسماً از هیچ مؤسسه و نهادی مجوز فعالیت نداشته و هیچ احراز هویتی روی آنها وجود ندارد که این امر خودش زمینه کلاهبرداری، سوءاستفاده و سودجویی را فراهم میکند.
سرهنگ رجبی با بیان این که توصیه مهم پلیس فتا برای کاربران فضای مجازی و افرادی که تمایل دارند خریدهایشان را به صورت مجازی انجام دهند، این است که حتماً از طریق فروشگاههای معتبر دارای نماد اعتماد الکترونیک خریدها را انجام دهند، تصریح کرد: اگر افراد برای خرید از روشهای دیگر استفاده میکنند حتماً پرداخت مبلغ را منوط به دریافت کالا کنند.
وی افزود: هیچ وقت نباید تحت هیچ عنوانی مبلغی را به عنوان بیعانه یا پیش خرید کالا و پرداخت وجه به صورت اینترنتی برای سایتها، صفحات اینستاگرامی و کانالهای تلگرامی که هویت مشخصی ندارند، پرداخت کرد؛ چراکه پروندههای متعددی از این دست جرایم وجود دارد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتاناجا به شیوههای تبلیغی کلاهبرداران اشاره و بیان داشت: کلاهبرداران با استفاده از شیوههای تبلیغی تحت عنوان «فروش ویژه نوروز» و با ارائه عنوانهای تخفیفدار سعی دارند مخاطب را به سمت خود جذب کنند و در خیلی از مواقع درواقع قیمت و تخفیفی را که اعلام میکنند وجود نداشته و مشکلات بعدی را برای خریدار به وجود میآورند.
وی خاطرنشان کرد: هموطنان نباید فریب پیامها و آگهیهای منتشرشده در کانالها و صفحات مجازی با عنوان فروش ویژه نوروز و حراج آنلاین را بخورند.