اساسا وجود ماهیت مشترك تهدیدات دریایی، سرعت تحولات سیاسی در منطقه و وجود مناطق ناامن در حوزه تجارت دریایی، انجام اینگونه تعاملات را با كشورهای دوست الزامی میسازد.
شعار این رزمایش همكاری جمعی در دریا برای تامین امنیت تجارت دریایی است و پیام آن به كشورهای دوست، صلح و دوستی و مشاركت مسئولانه در ایجاد امنیت دریایی است و برای دشمنان این پیام را دارد كه بهرغم تمام تصمیمات و تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی، امروز كشورمان به حدی از بلوغ رسیده كه رزمایش مركب را برگزار میكند و بهعنوان بازیگر تاثیرگذار در صحنه بینالملل مطرح است.
دستاورد برگزاری چنین رزمایشهایی این است كه دشمن بداند ایران قابل منزوی شدن نبوده و در حال رشد است.
از جمله اهداف برگزاری این رزمایش، تمرین برقراری امنیت تجارت دریایی در دریاهای بینالمللی، تمرین مبارزه با تروریسم و دزدی دریایی، همچنین تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات است.
چرا كه برخلاف قلمرو سرزمینی كشورها، حفاظت از امنیت تجارت دریایی به تنهایی توسط یک كشور امكانپذیر نیست، در همین راستا همه كشورهای دوست و همپیمان، از چنین ظرفیتی استفاده میكنند.
نكته دیگر این است كه هر چند شمال اقیانوس هند عاری از تهدیدات است، اما از آنجا كه اقتصاد ما به حوزه دریایی وابسته است و ناوگروههای تجاری ما در عرصه بینالمللی در تردد هستند، مناطق ناامنی وجود دارد كه برای آمادگی بیشتر در آن مناطق، باید اینگونه تمرینات را داشته باشیم.
ضمن اینكه انجام چنین تمریناتی در سطح بینالملل نیازمند همافزایی كشورهای دوست است و ما در دومین سال متوالی، تجربه انجام چنین رزمایش مركبی را داریم و امیدواریم با تداوم آن، توانمندی ما روز بهروز افزایش یابد.
نكته دیگر این است كه برگزاری این رزمایش پاسخ به هیچ ائتلافی نیست و آن را در جهت تامین امینت دریایی انجام میدهیم، اما قطعا همه فعالیتهایمان در سطح بینالملل و در میان قدرتهای دریایی رصد شده و مورد پایش قرار میگیرند.
امیر دریادار دوم غلامرضا طحانی - سخنگوی رزمایش مشترک ایران و روسیه / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: