به گزارش جام جم آنلاین از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص)، مصطفی قانعی رئیس کمیته ملی ستاد مبارزه با کرونا در چهارمین نشست ترویج علم بنیاد مصطفی(ص) با موضوع تشریح روشهای ساخت واکسن کرونا به سوالات در اذهان عمومی در مورد مدیریت تولید واکسن داخلی، شیوههای آن، راهبرد و سیاستهای آن پرداخت و گفت: تولید واکسن از همان اسفند ۹۸ آغاز شد؛ با اینکه نظریههایی وجود داشت که کرونا تا چندماه بعد از بین میرود.
وی ادامه داد: این سوال در اذهان وجود دارد که چرا چند نوع واکسن با فناوریهای مختلف در ایران در حال تولید است؟ زیرا هنوز نمیدانیم چه گروه سنی باید از کدام واکسن استفاده کنند؛ بعضی از واکسنها در گروههای سنی مختلف مشکل ایجاد کرده است.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) با اشاره به مرحله شروع واکسیناسیون اظهار داشت: شاید در خردادماه به این نتیجه برسیم که شروع واکسیناسیون با یک واکسن و یادآور آن با نوع دیگری باشد، تولیدات دنیا به شکلی نیست که هر لحظه هر کدام را بخواهیم و باید به اندازه نیاز در کشور داشته باشیم.
وی با اشاره به فواصل مطلوب تزریق واکسن توضیح داد: هنوز نمیدانیم دو دُز در سال کافی است یا خیر؛ همچنین بعضی از واکسنها در کشورهای مختلف در مراحل گوناگون شکست خوردند؛ مانند واکسن پاستور فرانسه که در مرحله اول کارآزمایی بالینی انسانی متوقف شد.
قانعی با اشاره به توسعه فناوری واکسن سازی اظهار داشت: بعضی فناوریها مانند فناوری mRNA یا ام ار ان ای پیامرسان فقط برای تولید واکسن کرونا کارایی ندارند و در توسعه روشهای دیگر علمی برای درمان نیز استفاده میشوند؛ بنابراین کرونا فرصتی بود تا مسئولان به واکسن سازی توجه کنند و به حرف واکسن سازان گوش دهند.
رئیس پیشین انستیتو پاستور با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری و ستاد توسعه زیستفناوری از گروههای فعال در ساخت واکسن کرونا گفت: واکسن برای ورود به فاز ۳ انسانی به زیرساختهای تولیدی نیاز دارد، همه دولتها از گروه های سازنده واکسن حمایت کردند.
وی افزود: از ابتدای بحث تولید واکسن کرونا، گروههای مختلف واکسنساز، مایل به آزمایش واکسن خود روی قومیتهای مختلف بودند، اما ایران حاضر به این کار نشد. ولی شرط گذاشتیم در مرحله سوم آزمایش انسانی به شرط انتقال دانش فنی همکاری کنیم که کوبا موافقت کرد.
رئیس کمیته ملی ستاد مبارزه با کرونا در ادامه بیان داشت: فناوری ام.ار.ان.ای پیام رسان، قابلیت تطبیق خود با مدلهای جهش یافته ویروس کرونا را دارد.
قانعی تاکید کرد: ما با فناوری مشکل نداشتیم و نداریم، اگر همان فناوری ام ار ان ای را توسعه دهیم و بر اساس آن واکسن بسازیم، می توانیم از آن استفاده کنیم.
لازم به ذکر است؛ چهارمین نشست ترویج علم بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با موضوع تشریح روشهای ساخت واکسن کرونا صبح امروز (دوشنبه، ۲۷ بهمن) با حضور مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، وحید خدامی، مدیر پروژه ساخت واکسن کرونا بر پایه mRNA، کیهان آزادمنش، مدیر گروه تحقیقات ویروسشناسی انستیتو پاستور، روحالله درستکار، رئیس بخش ویروس شناسی دانشگاه بقیه الله و سیدرضا بنی هاشمی، مدیر بیوتکنولوژی و آزمایشگاه مرکزی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برگزار شد.
بنیاد مصطفی(ص) در حوزه گفتمان سازی علم به اهدافی همچون «اثر گذاری بر سیاستگذاری برای حرکت جمعی و ایجاد وجدان علمی مشترک در جهان اسلام جهت رفع وابستگیهای عرصه فناوری و تقویت جهان اسلام» و «تشویق و ترغیب دانشمندان جهان اسلام و مسلمانان سراسر جهان در جهت تولید علم و توسعه فناوری و افزایش رفاه، امنیت و سلامت جامعه بشری» با استفاده از روش های ترویج علم میپردازد.
از همینرو یکی از برنامههای این بنیاد با نام «نشست ترویج علم بنیاد مصطفی (ص)» طراحی شده است.
نشست های پیشین ترویج علم بنیاد مصطفی (ص) با موضوعاتی چون «بررسی روند درمان ویروس کرونا از طریق پلاسما درمانی» (نشست اول، 12 تیر) و «بررسی سیستم هوشمند تشخیص کووید 19» (نشست دوم اول مرداد) و «آخرین دستاوردهای حوزه واکسن کرونا» (نشست سوم 29 شهریور) برگزار شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد