داستان طراحی فونت فارسی (تایپ فیس) برند درسا

از زیبایی کالیگرافی فارسی تا توسعه هویت نوشتاری برند

Dns چیست و چگونه کار می‌کند؟

کد خبر: ۱۳۰۲۱۸۲
Dns چیست و چگونه کار می‌کند؟
 
احتمالا شما نیز با مفهوم dns در شرکت‌های ‌هاستینگ مواجه شده باشید، در ادامه توضیح خواهیم داد که DNS چیست و چگونه کار می‌کند. بطور ساده برای اینکه متوجه شویم DNS چیست، در نظر بگیرید که dns اختصار عبارت Domain Name System بوده و در سیستم‌های اینترنتی برای تبدیل نام به آدرس‌های IP (آی‌پی) عددی است. به عنوان مثال، وقتی آدرس وب یا URL (یوآرال) در یک مرورگر تایپ می‌شود، سرورهای DNS آدرس آی‌پی سرور وب مرتبط با آن نام را باز می‌گردانند.
 
هنگام ثبت دامنه می‌بایست برای ارتباط بین دامنه و‌هاست DNSهای مرتبط را روی دامنه تنظیم نمایید. برای دامنه‌های بین الملل این کار از طریق پنل دامنه انجام می‌شود و در صورت خرید دامنه ir باید در سامانه nic.ir وارد شده و dns‌ها را تغییر دهید. در ادامه در رابطه با ماهیت dns و عملکرد آن بیشتر توضیح خواهیم داد.
 
 دی‌ان‌اس چیست؟
 
Dns چیست و چگونه کار می‌کند؟
 
DNS بخش اصلی اینترنت و روشی را برای مطابقت نام وب‌سایتی که به دنبال آن هستید، با IP  (آی‌پی) یا آدرس وب‌سایت می‌باشد. هر دستگاهی که به اینترنت متصل شود اعم از لپ‌تاپ، تبلت، تلفن همراه، وب سایت و... دارای یک آدرس پروتکل اینترنت یا  آی‌پی است که از اعداد نظیر ۶۴.۲۰۲.۱۸۹.۱۷۰ تشکیل شده است. این عمل در واقع برای ساده‌سازی نام وب‌سایت‌ها بسیار مفید می‌باشد. کاربران نام دامنه ای مانند domainname.com را می‌توانند تشخیص دهند و به راحتی به خاطر بسپارند اما کار کردن با مجموعه ای از آی‌پی‌ها بسیار دشوار می‌باشد.
 
 DNS چگونه کار می‌کند؟
 
Dns چیست و چگونه کار می‌کند؟
 
همانطور که گفتیم فرآیند تبدیل نام DNS شامل تبدیل نام میزبان مانند  www.domainname.com به آدرس آی‌پی رایانه‌ای مانند ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ است. در اینترنت به هر دستگاه یک آدرس آی‌پی داده می‌شود و این آدرس برای یافتن دستگاه اینترنتی ضروری است. بطور مثال، از اسامی‌آدرس خیابان‌ها، برای یافتن خانه خاصی استفاده می‌شود.
 
برای درک روند فرآیند تبدیل نام DNS، ابتدا می‌بایست بدانیم که در مرورگر وب، جستجوی DNS در پشت صحنه اتفاق می‌افتد.
 
در واقع ۴ نوع سرور DNS در هنگام لود شدن یک صفحه وب دخیل هستند:
 
recursor DNS
 
می‌توان recursor را مسئول کتابخانه در نظر گرفت که از او خواسته می‌شود کتاب خاصی را در جایی از کتابخانه پیدا کند. DNS recursor سروری است که برای دریافت درخواست از ماشین‌های کلاینت از طریق برنامه‌هایی مانند مرورگرهای وب طراحی شده است.
 
Root nameserver
 
 سرور root اولین گام در تبدیل (resolve) نام سایت به آدرس آی‌پی است. بطور مثال، می‌توان مانند یک فهرست در کتابخانه را درنظر گرفت که به قفسه‌های مختلف کتاب اشاره دارد و در واقع معمولاً به عنوان مرجعی برای مکان‌های خاص دیگر عمل می‌کند.
 
سرور نام TLD یا Top Level Domains
 
سرور دامنه سطح بالا TLD را می‌توان به عنوان مجموعه خاصی از کتابها در کتابخانه در نظر گرفت. این سرور نام آخرین قسمت نام میزبانی می‌باشند. بعنوام مثال، در domainname.com، بخش com در واقع TLD می‌باشد. مهمترین انواع TLD‌ها و کاربرد آن‌ها به شرح زیر می‌باشند:
 
com - : مشاغل تجاری.
gov - : آژانس‌های دولتی ایالات متحده
edu - : موسسات آموزشی مانند دانشگاه‌ها
:org -  سازمانها (عمدتا غیرانتفاعی)
- میل: نظامی.
 :net – سازمان‌های شبکه.
  :eu - اتحادیه اروپا
Ir – : متعلق به کشور ایران
 
 دامنه سطح دوم Second Level Domain
 
این بخشی از یک نام دامنه است که دقیقاً قبل از TLD قرار گرفته است و مشخص کننده سازمان / ارگان / نهاد خاصی می‌باشد. به عنوان مثال domainname.ac.ir  برای دامنه‌های ir انواع  دامنه‌های سطح دوم به شرح زیر می‌باشد:
 
co.ir: شرکتهای ثبتی
ac.ir: دانشگاه‌ها و مراکز و موسسات آموزشی یا پژوهشی 
id.ir: کلیه اشخاص حقیقی
org.ir: کلیه مؤسسات غیرانتفاعی، انجمن‌ها، سازمان‌های مردم نهاد
:gov.ir مربوط به کلیه نهادهای حکومتی شامل قوای سه‌گانه و کلیه نهادهای وابسته به آنها
sch.ir: کلیه مدارس اعم از مدارس
net.ir  مؤسسات و یا شرکت‌هایی که پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه ارتباطات دارند.
 
 سرور نام معتبر یا Authoritative nameserver
 
این سرور نام را می‌توان به عنوان یک فرهنگ لغت بر روی مجموعه‌ای از کتاب‌ها تصور کرد، که در آن یک نام خاص را می‌توان تعریف کرد. سرور نام معتبر، آخرین مرحله در جستجوی سرور نام است. اگر سرور معتبر نام به رکورد درخواستی دسترسی داشته باشد، آدرس آی‌پی مربوط به سرور درخواستی را به (DNS Recursor) کتابدار که درخواست اولیه را ارائه داده است، برمی‌گرداند.
 

رکوردهای DNS و انواع آن

رکورد A
 
رکورد A، آدرس سایت را به آدرس آی‌پی سرور مرتبط ذخیره می‌کند. به عنوان مثال، آی‌پی ۷۲.۲۱.۲۰۶.۶ به  domainname.com مرتبط می‌شود.
 
 رکورد CNAME
 
ثبت نام متعارف. یک رکورد CNAME یک دامنه را به عنوان نام مستعار برای دامنه دیگر ایجاد می‌کند. بدین ترتیب تمام ترافیک نام سایت مستعار، به سمت سایت هدف هدایت می‌شود. بعنوان مثال، در صورت وارد نمودن سایت domainname.ir به سایت domainname.com منتقل خواهید شد.
 
 رکورد Alias
 
مشابه یک رکورد CNAME می‌باشد، از سوابق Alias می‌توان برای بررسی نقشه یک آدرس به آدرس دیگر استفاده کرد.
 
 رکورد MX
 
این رکورد برای تبادل ایمیل می‌باشد. رکورد MX مشخص می‌کند که هنگام ارسال ایمیل به دامنه، از کدام سرورها برای دریافت / ارسال نامه استفاده شود. تفاوت آنها با A Record و CNAME به این صورت است که به عنوان بخشی از ورودی خود، مقداری با عنوان اولویت (priority) نیز نیاز دارند. از این شماره  اولویت، برای مشخص کردن اولویت سرور خاصی از بین سرورهایی که به عنوان رکورد‌های MX ذکر شده اند، استفاده می‌شود.
 
رکورد TXT
 
از رکورد TXT برای ذخیره هرگونه اطلاعات متنی، استفاده می‌شود. معمولاً رکوردهای TXT را برای نگهداری داده‌های SPF و تأیید مالکیت دامنه استفاده می‌کنیم.
 
  نام سرور یا نیم سرور چیست؟
 
Dns چیست و چگونه کار می‌کند؟
 
Nameserver یا نام سرور به مرورگرها کمک می‌کند تا بین یوآرال‌ها و وب‌سایت‌ها ارتباط برقرار کنند. نام سرورها فوق العاده مهم هستند، زیرا بدون آن‌ها برای دسترسی به وب‌سایت‌ها مجبوریم آدرس‌های آی‌پی را بخاطر بسپاریم. برای هر دامین در هنگام ثبت باید حداقل دو  نیم سرور تنظیم گردد. بعنوان مثال اگر سایت شما در domainname.com میزبانی می‌شود، نام سرورهای مربوط به شرح زیر تعریف شده‌اند:
 
Ns1.domainname.com
Ns2.domainname.com
 
 نحوه تغییر نیم سرور سایت
 
جهت تغییر نام سرور‌ها می‌بایست از طریق پنل دامنه و یا پنل شرکت‌هاستینگ خود اقدام نمایید. معمولا جهت تغییر DNSهای دامنه‌های ir، می‌بایست به سامانه فیزیک نطری به آدرس nic.ir مراجعه نمایید. همچنین شما می‌توانید از طریق هاستینگی که دامنه خود را آنجا ثبت کرده‌اید، برای تغییر dns‌های خود اقدام نمائید.
 
 نتیجه‌گیری
 
مدیریت DNS می‌تواند یک کار دشوار باشد و به دانش تخصصی نیاز داشته باشد. در این مقاله سعی کردیم به طور کلی نحوه کار DNS یک وب‌سایت را برای دامنه از زمان تایپ در مرورگر تا زمانی که سرورهای نام شما درخواست را کنترل می‌کنند، توضیح دهیم. اگرچه درک خود انواع رکورد بسیار آسان است، اما دانستن مفاهیم سرورهای نام، ثبت کننده‌ها و نحوه انتخاب و استفاده از مجموعه خاصی از سوابق DNS کمی‌دشوارتر است، اما دانستن آنها به همان اندازه ضروری است. تیم فنی وب‌رمز جهت هرگونه راهنمایی همواره در خدمت شما بوده و در صورت نیاز تنظیمات مربوطه را برای شما انجام خواهند داد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها