مرگبارترین حوادث برفی در ایران

هر برفی برای کوهنواردان و اسکی‌بازان نوید یک صعود و روز خوب را می‌دهد، اما اگر بعد از بارش برف آفتاب بتابد یا شدت باد شدید شود، یک تراژدی رقم می‌خورد به اسم بهمن، صدها یا هزاران تن برف ناگهان به پائین کوه سرازیر می‌شود و هیچ فرصتی برای فرار نمی‌دهد. در آخرین حادثه بهمن هم ۱۲ کوهنورد در ارتفاعات تهران جان خود را از دست دادند.
کد خبر: ۱۳۰۰۰۰۳
به گزارش گروه حوادث جام جم آنلاین، در داغ این هفته حوادث مرگبار بهمن در کشور و راه‌های نجات از آن را مرور کردیم.
 
مرگ کوهنورد معروف 
 
۱۵ بهمن ماه سال ۸۸ با وجود بسته شدن جاده دیزین و شمشک، یک تیم کوهنوردی و اسکی‌باز برای صعود به ارتفاعات می‌رود، اعضای این تیم پس از ورزش نیمه شب برای بازگشت به شهر اقدام می‌کنند اما به دلیل 
بسته بودن جاده، مجبور می‌شوند پیاده به سمت یک مینی‌بوس که در چند کیلومتری آنها بود، حرکت کنند.  
 
دقایقی از پیاده‌روی کوهنوردان و تعدادی اسکی‌باز نگذشته بود که به یکباره بهمن سهمگینی از ارتفاعت به پایین سقوط کرد و همه افراد حاضر را به درون دره برد.  با اعلام حادثه به دستگاه‌های امدادی کار امداد و نجات شروع شد و در همان ساعات اولیه ۴۹ نفر از جمله دو نفر که مجروح شده بودند، زنده از زیر بهمن خارج شدند. با توجه به سردی هوا و تاریکی، امدادرسانی این حادثه به صبح روز بعد موکول شد. 
 
روز بعد امدادگران هشت جسد از جمله یک زن را از زیر بهمن خارج کردند. یکی از کشته‌های این حادثه اسکی‌باز و بقیه اعضای یک تیم کوهنوردی بودند. در حادثه سقوط بهمن دیزین فرشاد خلیلی کوهنورد معروف کشورمان که تعداد زیادی از قلل مرتفع دنیا مانند «گاشربروم» را فتح کرده بود، جان باخت.

بهمن در ارتفاعات واریان 
 
این بار تیم هفت نفره کوهنوردی به ارتفاعات واریان در کرج صعود کردند اما ظهر روز ۲۶ بهمن ماه ۹۸ وقتی قصد بازگشت از ارتفاعات را داشتند، یکباره بهمن سهمگینی به پایین سقوط و تیم کوهنوردی را گرفتار می‌کند، همان دقایق اولیه چند کوهنورد خود را از زیر برف خارج و موضوع را به تیم‌های امدادی اعلام کردند. 
دقایقی بعد کوهنوردان با کمک هم، یکدیگر را نجات دادند اما خبری از یک عضو گروه نبود. نیروهای هلال‌احمر، ۲۴ساعت بعد جنازه  کوهنورد گمشده را زیر برف پیدا کردند.
 
جهنم برفی هراز 
 
هشتم بهمن ماه سال ۴۸ یکی از مرگبارترین بهمن‌های ایران در جاده هراز رقم خورد، این حادثه ساعت ۱۲ روز چهارشنبه با سقوط دو بهمن و بسته شدن جاده در محدوده پل دختر آغاز شد اما در کمتر از نیم ساعت جاده هراز به جهنمی تکرارنشدنی تبدیل شد و یکباره ۱۵۰ بهمن با طول ۲۰۰ متر جاده را پر کرد. 
 
امدادگران هلال‌احمر، پلیس‌راه و نیروهای امدادی دیگر، با دستور نخست‌وزیر وقت امدادرسانی را شروع کردند و در همان ساعات اولیه ۷۰۰ نفر از زیر برف نجات پیدا کردند تا از فاجعه‌ای بزرگ جلوگیری شود. 
 
بالاخره در سه روز امدادرسانی و جست‌وجو جسد ۴۰ نفر از زیر برف خارج شد. تعدادی از قربانیان مسافران یک اتوبوس بودند که زیر ۲۵ متر برف گرفتار شده بودند.

آوار برف روی خانه‌های روستایی
 
همیشه بهمن روی کوهنوردان و اسکی‌بازان سقوط نمی‌کند و گاهی خانه‌های ییلاقی و روستایی را طعمه خود می‌کند. ۲۲ بهمن ماه سال گذشته بارش برف شدید در گیلان، این استان را سفیدپوش و سرمای بی‌سابقه‌ای را رقم زد، در روز دوم بارش برف خبر از سقوط بهمن روی چند خانه در روستای رشترود رودبار منتشر شد، تیم‌های امدادی به محل حادثه رفتند و مشخص شد سه خانه زیر برف رفته و پنج نفر در این خانه‌ها حضور داشته‌اند، با تلاش بسیار بالاخره راهی به این خانه‌ها باز شد اما هر پنج نفر جان خود را از دست دادند.

مهمان ناخوانده سال 
 
در نخستین روز سال ۹۶، ریزش بهمن در شهرستان خوی به امدادگران هلال‌احمر اعلام شد. امدادگران برای نجات اهالی روستا از عصر همان روز کار جست‌وجو و نجات را آغاز کردند. به گفته اهالی ۵ نفر از روستاییان مفقود شده بودند که پس از ۱۳ ساعت عملیات در ارتفاعات روستا، ابتدا یک مجروح از زیر برف خارج شد ولی در ادامه جسد چهار نفر از اهالی که زیر برف جان باخته بودند، بیرون کشیده شد.

فاجعه اشترانکوه 
 
۱۷ آذرماه ۹۶ تیم کوهنوردی مشهد برای فتح قله «کول جنو» کارش را در ارتفاعات اشترانکوه لرستان شروع کرد، این تیم ۱۴ نفره همراه یک مسیریاب محلی که از کوهنوردان لرستان بود صعود خود را آغاز کردند. آنها ۶ صبح حرکت را آغاز کردند و طبق برنامه باید ساعت ۱۲ به قله می‌رسیدند اما برنامه آنها با تاخیر همراه شد و ساعت ۱۵ وقتی به قله رسیدند با برف و کولاک شدید روبه‌رو شدند. این قله یکی از معدود قلل ایران است که مسیر صعود و بازگشت متفاوتی دارد، تیم در مسیر بازگشت دچار اشتباه می‌شود و تعدادی برای یافتن مسیر به سمت جان پناه می‌روند و عده  دیگر اشتباهی وارد دهلیز قله می‌شوند و همان لحظه بهمنی در پهنای ۳۰۰ متر سقوط می‌‌کند و تیم کوهنوردی را با خود می‌برد.  با توجه به محل سقوط بهمن و احتمال ریزش بهمن دوباره، کار جست‌وجو در دهلیز به کندی پیش رفت و هشت جسد با گذشت حدود یک هفته از حادثه پیدا شد، همچنین یکی دیگر از کوهنوردان که برای پیدا کردن مسیر از تیم جدا و یخ‌زده بود، در بیمارستان جان باخت تا این صعود ۹ کشته همراه داشته باشد.دو نفر از فوتی‌های این حادثه زنان  کوهنورد عضو تیم بودند.

در زمان ریزش بهمن چه باید کرد؟
 
با ریزش بهمن همیشه صدها تن برف به یکباره از ارتفاعات سقوط می‌کند و بعد از چند صد متر حرکت می‌ایستد، بهمن به علت حجم و وزن زیاد هرچه سر راهش باشد را با خود می‌برد و دفن می‌کند.  در مواقع بروز بهمن در ارتفاعات و گیر افتادن در مسیر آن بهتر است به محل امن فرار کنید، یعنی به صورت شنا خود را روی بهمن بیاورید و به طرف بالا و سمت راست یا چپ و. به سمت عوامل بازدارنده(مثل: سنگ، درختچه و ...) حرکت کنید.
 
باید اشیا و تجهیزات فلزی و برنده را از خود دور کنید. هنگام گیر افتادن در بهمن،اشیا همراهتان را به سمت بالا و روی برف پرت کنید تا امدادگران بتوانند با مشاهده وسایل، مسیر شما را بتوانند پیش‌بینی کنند.
 
 اگر در بهمن فرو رفته‌اید سعی کنید با کمک دست‌ها، یک پاکت یا کیسه نایلونی را جلوی صورت‌تان قرار دهید، زیرا بیشتر مرگ و میر ناشی از بهمن به خاطر خفگی است، لذا ایجاد فضایی برای ورود هوا و نفس کشیدن مهم‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید.







 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها