به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از زومیت، اگر اخبار چند وقت اخیر را دنبال کرده باشید، گفته میشود فروش خانوادهی آیفون ۱۲ در چرخهی فروش بیسابقه قرار گرفته و از برخی برآوردهای صعودی نیز بهتر عمل کرده است. ازاینرو، کوالکام بهعنوان تنها تولیدکنندهی مودم سلولار آیفونهای یادشده، بیشترین بهره را بهدست آورده و رتبهی نخست شرکتهای طراحی IC را ازآنِ خود کرده است. درحالیکه گوشیهای آیفون بهدلیل همهگیری ویروس کرونا با تأخیر و در دو مرحله روانهی بازار شدند، تراشهساز مستقر در سندیهگو با درآمد ۴٫۹۶ میلیارد دلار در سهماههی چهارم منتهی به دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۱۳۹۹) یکی از فصلهای مالی برترش را ثبت کرده است.
طبق تحقیقات انجمن آماری Trendforce، این رقم درمقایسهبا سال گذشته ۳۷٫۶ درصد افزایش را نشان میدهد. افزونبراین، ترندفورس دلیل این امر را ورود به زنجیرهی تأمین اپل و تقاضای روزافزون شرکتها برای استفاده از فناوری 5G بیان میکند.
در سال ۲۰۱۷، اپل از کوالکام بهجرم هزینههای صدور مجوز ثبت اختراع شکایت کرد؛ اقدامی که موجب تشدید مسائل حقوقی در سراسر جهان شد و درنهایت در آوریل ۲۰۲۰، غول فناوری کوپرتینو با قرارداد ۴٫۵ تا ۴٫۷ میلیارد دلاری برای خرید مجوز کوالکام بهتوافق رسید. با توافق کوالکام و اپل، اینتل که خود را از رقابت عقب میدید، توسعهی فناوری مودم 5G را متوقف کرد و سرانجام نمونهکارهای ثبت اختراع و بخش مودمهای 5G خود را با بیش از ۲،۲۰۰ کارمند به قیمت یکمیلیارد دلار به اپل فروخت.
قرارداد اپل و کوالکام توافقنامهای ششساله برای تهیهی تراشههای مودم را شامل میشود؛ اما گفته میشود اپل روی تراشههای مودم اختصاصیاش کار میکند. بهگفتهی جانی سروجی، مدیر ارشد سختافزار اپل، غول فناوری کوپرتینو تولید مودمهای سلولار بهکاررفته در آیفون و آیپدها را آغاز کرده است و احتمالا بهزودی آنها را جایگزین مودمهای کوالکام در محصولات یادشده خواهد کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد