به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایسنا، این ویژگی که در انگلستان ارائه شده، با دستگاه "اکو شو"(Echo Show) آمازون کار میکند. اکو شو دستگاههایی هستند که دادههای دوربین و صفحه نمایش را با بلندگوی هوشمند (که از دستیار دیجیتال الکسا پشتیبانی میکنند) ترکیب میکنند. در همین حال اپل سایت دسترسی (accessibility site) ویژه خود را دوباره طراحی کرده است تا کاربران کم بینا آیفون و آیپد بتوانند کارهای خود را راحتتر انجام دهند.
این موارد شامل قابلیت جدید "شناسایی افراد"(People Detection) است که در این قابلیت از اسکنر لیدار تعبیه شده درون گوشی آیفون برای جلوگیری از برخورد کاربران نابینا با افراد یا اشیا دیگر استفاده میشود. این دو شرکت همزمان با روز جهانی معلولان که ۳ دسامبر بود این قابلیتها را اعلام کردند.
"رابین اسپینکس"(Robin Spinks) مدیر ارشد نوآوری موسسه ملی نابینایان سلطنتی(RNIB) انگلیس گفت: بینایی رایانهای و هوش مصنوعی از تغییر دهندههای بازی در فناوری هستند که به طور فزایندهای برای کمک به افراد نابینا و کم بینا مورد استفاده قرار میگیرند. ویژگی "Show and Tell" آمازون با کمک این دو فناوری(بینایی رایانهای و هوش مصنوعی) بسیار کاربردی است و به افراد نابینا و کم بینا کمک میکند تا اقلام را به راحتی شناسایی کنند. به عنوان مثال استفاده از آن در آشپزخانه به افراد این امکان را میدهد که به راحتی قوطیهای شیشهای، قالبها و قوطی فلزی و بستههای داخل کمد خود را تشخیص دهند.
با Show and Tell، مشتریان آمازون در انگلیس میتوانند بگویند: الکس ، من چه چیزی در دست دارم؟ یا الکسا، چه چیزی در دست من است؟ سپس الکسا برای شناسایی آن اقلام از دوربین اکو شو و فناوری بینایی رایانهای و یادگیری ماشین برای شناسایی آن مواد استفاده خواهد کرد. ویژگی جدید به مشتریان کمک خواهد کرد مواردی مانند یک قوطی سوپ یا یک جعبه چای که با لمس کردن تشخیص آنها دشوار است را شناسایی کنند.
آمازون همچنین این هفته سایت دسترسی(accessibility hub) آنلاین خود را برای الکسا راه اندازی کرد که در آن ویژگیهای مختلفی برای عملکرد دستیار دیجیتال در مواردی که افراد دچار اختلالات شنوایی، حرکتی، گفتاری و بینایی هستند، ذکر شده است.
سایت دسترسی جدید اپل نیز که به تازگی طراحی شده است هدفش این است که کاربران دارای ناتوانی جسمی بتوانند با کمک این قابلیتها در دستگاههای اپل، راحتتر زندگی کنند. این سایت نیز همانند آمازون برای کاربران دچار اختلالات شنوایی، حرکتی، گفتاری و بینایی قابلیتهایی را در نظر گرفته است. به عنوان مثال برای کاربران دارای مشکلات بینایی، ویژگی ذره بین(Magnifier )را در نظر گرفته که میتواند در تنظیمات گوشی فعال شود و در آن با استفاده از دوربین آیفون یا آی پد کاربران میتوانند برای بزرگنمایی هر شی یا متنی که دیدنش برای آنها دشوار است استفاده کنند.
کاربران همچنین میتوانند از فلش گوشی استفاده کنند و شی مورد نظر را با نور فلش بهتر مشاهده کنند و فیلترها را برای کمک به تمایز رنگها تنظیم کنند یا از قابلیت نگه داشتن تصویر برای گرفتن کلوزآپ ثابت/ بیحرکت استفاده کنند.
برای کاربران دچار مشکلات شنوایی، قابلیت تشخیص صدا در نظر گرفته شده که برای شنیدن برخی از صداها تعبیه شده تا هنگام تشخیص صدای خاصی مانند زنگ هشدار آتش یا زنگ در به کاربران اطلاع دهد.
علاوه بر این بخش پشتیبانی اپل مجموعهای از فیلم ها را منتشر کرده است که نحوه استفاده از برخی از این جدیدترین قابلیتهای دسترسی را نشان میدهد. اپل گفت این سایت و فیلمها یک منبع مفید برای هر کسی است، حال آن شخص دارای معلولیت باشد یا خیر.
اپل همچنین اخیراً قابلیت "People Detection" را برای آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس اضافه کرده است که از قابلیت لیدار داخلی استفاده میکنند. قابلیت لیدار که در اتومبیلهای خودران نیز وجود دارد به افراد کمک میکند تا ببینند که یک شی چقدر از خودرو فاصله دارد.
با فعال شدن قابلیت "People Detection" در آیفون، کاربران آیفون ۱۲ پرو و ۱۲ پرو مکس که نابینا یا کم بینا هستند در صورت خطر برخورد با افراد، هشدارهایی دریافت میکنند که به عنوان مثال میتواند در یک سوپرمارکت مفید باشد.
"دیوید استیل"(David Steele) نویسنده نابینا، سخنران عمومی و مدافع جامعه کم بینایان گفت: قابلیت "People Detection" و بسیاری از ویژگیهای جدید دسترسی در آیفون ۱۲ پرو یک تغییر دهنده بازی برای افرادی مانند من در جامعه نابینایان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم