عضو انجمن زنان و مامایی ایران:
عدم توجه به دیابت بارداری آینده مادر و فرزند را تهدید می کند
عضو انجمن زنان و مامایی ایران با تاکید بر اینکه دیابت بارداری علایمی خاموش دارد، گفت: جدی نگرفتن کنترل و پیگیری روند درمان دیابت بارداری، آینده مادر و فرزند را با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ روبرو می کند.

بیماری افزایش قند خون در میان زنان باردار، بدون علامت و خاموش خودنمایی می کند و گزارش ها نشان می دهد به طور متوسط ۲ تا ۴ درصد زنان باردار مبتلا به دیابت موقت می شوند که به آن دیابت بارداری گفته می شود.
در اهمیت این موضوع همین بس که مقید بودن به کنترل آن، به طور حتم به داشتن شانس حاملگی موفق کمک می کند. ضمن اینکه اگر دیابت بارداری خوب مدیریت نشود کودک را نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار می دهد و مادر و کودک هر دو، دچار عوارض جانبی آن در دوره بارداری و بعد از زایمان خواهند شد.
پیروان در این گفت وگو، با بیان اینکه دیابت بارداری به معنای بالا رفتن قند خون در دوران بارداری است که به طور معمول با زایمان از بین می رود، خاطرنشان کرد: دیابت بارداری می تواند در هر مرحله از بارداری اتفاق بیافتد اما به طور معمول در سه ماهه دوم یا سوم بارداری مشهودتر است.
متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: مادران بارداری که یکی از والدین آنان مبتلا به دیابت است هم باید بیشتر مراقب این موضوع باشند و حتما در برنامه های غربالگری موضوع را به پزشک خود مطرح کنند.
وی تاکید کرد: مادران باردار دقت داشته باشند اگر در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا شوید، به این معنی نیست که شما قبل از بارداری دیابت داشتهاید یا پس از بارداری به آن مبتلا خواهید شد. اما در صورت کنترل نشدن، دیابت بارداری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در آینده افزایش میدهد.
وی به مادران باردار توصیه کرد: تشنگی، خشکی دهان، تاری دید، تکرر ادرار یا داشتن حالت خستگی مزمن از جمله نکاتی است که باید به آن دقت و توجه ویژه داشت و آن را به علائم شایع بارداری نسبت نداد و بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.
وی مهمترین اثر دیابت بارداری را زایمان زودرس یا احتمال بالا رفتن فشار خون در بارداری عنوان کرد و گفت: با آزمایش قند خون و تست تحمل قند در طول بارداری قادر هستیم دیابت بارداری را شناسایی کنیم.
به گفته پیروان، فاصلهگذاری مناسب در وعدههای غذایی غنی از کربوهیدرات شامل غلات، برنج قهوه ای، لوبیا، نخود، عدس و سایر حبوبات، سبزیجات نشاستهدار و میوههایی با قند پایین، پروتئین ها شامل گوشت و مرغ بدون چربی و ماهی و چربیهای سالم مانند آجیل، دانهها و روغن زیتون به جلوگیری از افزایش قند خون کمک میکند.
وی خاطرنشان کرد: در صورت شدیدتر بودن وضعیت مادر باردار، داروهای کاهنده قند خون تجویز می شود که هم به صورت خوراکی و هم تزریقی تجویز می شود.