به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از رکنا، آگاهی از زمان دقیق آبیاری گیاهان برای یک باغبان یا کشاورز معمولی به اندازه کافی چالش برانگیز است. اما این موضوع برای صنعت کشاورزی یک وظیفه بزرگ است که طی سالهای گذشته نیاز به نوآوری و فناوری در آن احساس شده است تا به کشورها کمک کند منابع آب خود را هوشمندانه مدیریت کنند.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه "یو سی ریورساید"(UC Riverside) و "یو سی مرسد"(UC Merced) کمک هزینه بیش از یک میلیون دلاری را از طریق برنامه "ابتکار ملی رباتیک بنیاد ملی علوم" از وزارت کشاورزی ایالات متحده برای مقابله با این چالش دریافت کردهاند و نتیجه آن به یک محفظه فشار رباتیک ختم شده است که از برگها به طور خودکار نمونه برداری میکند و بلافاصله آنها را آزمایش میکند تا دادههای مورد نیاز برای تعیین زمان دقیق نیاز به آبیاری محصول را فراهم کند.
کشاورزان تاکنون به منظور تعیین وقت آبیاری معمولاً برگهای گیاهان را به شکل دستی جدا میکردند و آن را به خارج از مزرعه میبردند و آزمایش کنندگان آنها را در محفظه فشار قرار میدادند. این محفظهها به آزمایشکنندگان اجازه میدهد تا فشار هوا را برای تعیین زمان شروع نشت آب از ساقه برگ اعمال کنند، چرا که این نشان میدهد آبیاری گیاه چه زمانی باید انجام شود.
اما این نوع آزمایش، زمان بر است و میتواند ناکارآمد باشد، زیرا کشاورزان معمولاً نمیتوانند یک روز کامل را به آزمایش قسمتهای مختلف یک مزرعه اختصاص دهند.
«کنستانتینوس کاریدیس» استادیار دانشگاه «یو سی ریورساید» میگوید: علاوه بر این، ویژگیهای برگها ممکن است با توجه به زمان سپری شده بین نمونهبرداری و تجزیه و تحلیل متفاوت شود که به نوبه خود ممکن است نتایج گمراه کنندهای به همراه داشته باشد.
محققان این دانشگاه در حال ساخت یک محفظه فشار رباتیک هستند که برگها را به صورت خودکار نمونهبرداری و آزمایش میکند. این سیستم برای جمع آوری دادهها از چندین نمونه در مزارع بزرگ طراحی میشود و به کشاورزان کمک میکند تا یک برنامه آبیاری بهینه را برای مزرعه خود تنظیم کنند.
این تیم در حال توسعه مدل جدید خود بر اساس سیستم «تحویل آبیاری دقیق به کمک ربات» یا "RAPID" است که قبلاً توسط اعضای همین تیم ساخته شده است. این سیستم در امتداد ردیفهای محصولات زراعی حرکت میکند و جریانهای آبیاری را با توجه به دادههای حسگرهای خود تنظیم میکند.
این ربات جدید به یک نمونه بردار رباتیک و سفارشی برگها و یک محفظه فشار مجهز خواهد شد. این فناوری در کنار پهپادهایی که زمینها را بررسی میکنند و به کمک آنها به مناطق مختلف زمین زراعی هدایت میشود.
محققان قصد دارند اولین نمونههای اولیه از این ربات را تا بهار سال ۲۰۲۱ تولید کنند و انتظار دارند که تا زمستان ۲۰۲۲ یک مدل نهایی داشته باشند. پس از طراحی تمام اجزای سازنده، آنها طرحها و تمام دادههای جمع آوری شده در طول پروژه خود را برای همگان منتشر خواهند کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم