به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از تسنیم، سید جلال ملکی با اعلام خبر گازگرفتگی در یک منزل مسکونی در شمال شرق تهران، درباره جزئیات این حادثه اظهار کرد: ساعت 8:28 صبح امروز (سوم آذر) یک مورد حادثه گازگرفتگی در بلوار شاهد، میدان پروین، خیابان 196 غربی به سامانه 125 اعلام شد که به سرعت آتشنشانان دو ایستگاه آتشنشانی به محل حادثه اعزام شدند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران افزود: محل حادثه یک ساختمان چهار طبقه مسکونی بود که در هر طبقه آن دو واحد وجود داشت.
وی تصریح کرد: در طبقه سوم در یک واحد حدوداً 65 متری نشت گاز مونوکسید کربن اتفاق افتاده بود و همکاران به محض رسیدن به محل، وارد منزل شدند.
ملکی بیان کرد: در این منزل چهار نفر شامل یک آقا و خانم مسن و دو مرد جوان که به گفته ساکنان فرزند آنها بودند، حضور داشتند؛ آتشنشانان با وضعیت تقریباً بیحال آن دو جوان که در اتاق پذیرایی بودند، مواجه شدند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران ادامه داد: پدر و مادر نیز دچار مسمومیت شده بودند اما به نسبت آن دو جوان حالشان بهتر بود؛ نیروهای آتشنشانی به سرعت در و پنجرهها را باز کرده، این افراد را از منزل خارج کردند و آنها را تحویل عوامل اورژانس دادند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه با تلاش عوامل اورژانس وضعیت این افراد بهبود یافت همچنین با بررسی کارشناس آتشنشانی در محل مشخص شد چند عامل باعث این حادثه شده است.
ملکی افزود: بسته بودن تمام در و پنجرهها، روشن بودن طولانی مدت آبگرمکن دیواری، استفاده از دودکش نامناسب (دودکش آکاردئونی و فنری) به عنوان دودکش آبگرمکن همچنین نقص در قسمت خروج انتهای دودکشها، رها بودن آنها و عدم اتصال به کلاهک H منجر به انتشار گاز مونوکسید کربن شده بود.
سخنگوی آتشنشانی تهران متذکر شد: دودکشهای ورق سفید گالوانیزه تنها و تنها برای وسایل گرمایشی باید استفاده شود و بهتر است دودکشها تا انتهای دیوار و داخل پشتبام بالا رود، اگر به هر دلیلی نیز این فضا موجود نبود یا شهروندان قصد داشتند دودکشها را از آن طرف دیوار خارج کنند، نباید دودکش در آن طرف دیوار به حال خود رها شود.
وی یادآور شد: حتماً در آن سوی دیوار نیز باید دودکش به ارتفاع حداق یک متر بالا رود، دور آن با نوارهای عایق و پشمشیشهای پوشانده و بالای آن کلاهک H نصب شود.
ملکی با بیان اینکه استفاده طولانی مدت از آبگرمکن همزمان با بسته بودن در و پنجرهها، میتواند باعث کاهش اکسیژن شود، گفت: در صورت شستن مقادیر زیادی ظروف یا استحمام نیاز نیست که تمام این کارها در یک زمان انجام شود یا اینکه بخشی از در و پنجرهها باز باشد تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد