ماندگاری و پایایی دولت مهدوی تا برپایی قیامت است

حاکمیت جهان پس از امام زمان(عج)

برترین اعمال امت من انتظار فرج از خدای عزوجل می‌باشد

ارزش و فضیلت انتظار فرج

کسی که منتظر امر و فرمان ما باشد ، همانند کسی است که در راه خدا به خون خود غلتیده است.
کد خبر: ۱۲۸۸۳۵۹

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از پژوهشکده باقر العلوم؛ انتظار فرج از چنان فضیلت و ارزشی برخوردار است که شخص منتظر دارای مقام غلتیدن درخون خود در  راه خدا را دارد.

ارزش و فضیلت انتظار فرج

انتظار فرج از منظر روایات

  1. امام رضا (ع): به نقل از پدران بزرگوارش فرمود: رسول خدا (ص) فرمود: برترین اعمال امت من انتظار فرج از خدای عزوجل می‌باشد.
  2. رسول خدا (ص): و انتظار فرج عبادت است.
  3. رسول خدا (ص): برترین عبادت انتظار فرج است.
  4. مردی از امام علی (ع) سوال کرد : محبوب ترین اعمال پیش خدا کدام است ؟ امام (ع) فرمود: انتظار فرج.
  5. امام سجاد (ع) فرمود: انتظار فرج از بزرگترین گشایشهاست.
  6. امام جواد (ع): با ارزش ترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج است.
  7. امام زین العابدین (ع) فرمود: انتظار فرج از جمله بزرگترین اعمال انسان است.
  8. امام صادق (ع): اگر کسی که منتظر حضرت است ( حضرت مهدی عج) از دنیا برود و حضرت بعد از او قیام کند اجر او همانند اجر کسی است که زمان او را درک کرده ، پس بکوشید و منتظر باشید ، گوارا باد بر شما ای یاران مورد لطف خدا.
  9. مولا امیرالمومنین علی(ع): کسی که مطیع فرمان ما باشد در حظیرة القدس با ما خواهد بود ، و کسی که منتظر امر ما باشد همانند کسی است که در راه خدا به خونش در غلتیده باشد.
  10. امام صادق(ع): کسی که مایل است جزء یاران حضرت مهدی (عج) قرار گیرد ، باید منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار با تقوی و اخلاق نیکو توءم گردد.

شخصیت منتظران حضرت مهدی (عج)

  1. مولا علی(ع): کسی که منتظر امر و فرمان ما باشد ، همانند کسی است که در راه خدا به خون خود غلتیده است.
  2. امام صادق(ع): اگر کسی از شما بمیرد در حالی که منتظر حکومت امام زمان (عج) بوده، همانند کسی است که با امام قائم (ع) در خیمه اش بوده است ، سپس اندکی درنگ کرد و فرمود: نه بلکه همانند کسی است که در کنار حضرت زد و خورد کند ( با دشمنان جنگ کند )، سپس فرمود : نه ، به خدا قسم، بلکه مانند کسی است که در کنار رسول خدا به شهادت برسد.
  3. امام صادق(ع): کسی که در حال انتظار فرج امام زمان (عج) بمیرد به منزله کسی است که در راه خدا با شمشیرش جهاد کرده باشد.
  4. امام باقر(ع): بدانید کسی که منتظر حکومت حق باشد ، پاداش او همانند پاداش روزه دار شب زنده دار است.
  5. امام سجاد(ع): بهترین مردم هر زمان کسانی هستند که منتظر ظهور حضرت مهدی(عج) هستند.
  6. امام صادق(ع): کسی که بر این امر ( ولایت ائمه (ع) ) بمیرد و منتظر امام (ع) باشد ، همانند کسی است که در خیمه امام قائم (عج) باشد.
  7. امام صادق(ع): ای ابوبصیر ، خوشا به حال شیعیان و پیروان قائم ما، که در زمان غیبت او منتظر ظهور ، و در زمان ظهور مطیع او هستند آنها اولیای خدا هستند که ترس و اندوهی برای آنان وجود ندارد.
  8. امام صادق(ع): خوشا به حال کسی که در زمان غیبت قائم ما به فرمان ما چنگ زند و قلب هدایت شده اش به طرف باطل متمایل نشود.

ارزش و فضیلت انتظار فرج

انتظار و منتظر در فرهنگ اسلامی

  1. امام صادق(ع): از امام صادق (ع) نقل شده است که در مورد آیه ( هدی للمتقین الذین یومنون بالغیب) فرمود: متقین، شیعیان علی بن ابیطالب(ع) هستند و غیب هم حضرت مهدی(عج) غایب است.
  2. امام صادق(ع): نزدیکترین حالت بندگان به خدا و خشنودی او از آنها هنگامی است که حجت خدا در میان آنها نباشد و برای آنها ظاهر نشود و آنها محل او را ندانند. ولی در عین حال معتقد باشند که حجت خدا هست ، در این زمان شب و روز در انتظار فرج باشند.
  3. حضرت محمد(ص): خوشا به حال کسانی که در غیبت حضرت مهدی (عج) صبور باشند و خوشا به حال کسانی که در محبت ورزیدن در راه اهل بیت (ع) استوار ماندند ، خداوند آنها را در کتابش این طور توصیف نموده است: سوره مجادله آیه 22 ( آنها که به جهان غیب ایمان آوردند ) آنها حزب الله هستند ، آگاه باشید به درستی که حزب الله رستگار است
  4. امام باقر(ع): کسی که در حال انتظار امام زمان(عج) مرده باشد ، زیان نکرده اگرچه در میان خیمه با لشگر حضرت نمرده باشد. ( یعنی هرجا بمیرد ، پاداش شهید را دارد )
  5. امام باقر(ع): زمانی بر مردم می آید که امام و پیشوای آنان غیبت میکند ، پس خوشا به حال کسانی که در آن زمان بر فرمان ما استوار و ثابت قدم باشند.
  6. امام رضا(ع): شکیبائی و انتظار فرج چقدر نیکو است ، آیا گفته خدا را شنیدید که فرمود ( سوره هود آیه 93 ): شما منتظر باشید که من هم با شما منتظرم. و همچنین فرمود : ( سوره یونس آیه 20 ) انتظار بکشید که من هم با شما از انتظار کشندگانم . بنابراین صبور باشید ، چون فرج بعد از زمان یاس و ناامیدی می رسد و افراد قبل از شما صبورتر بودند.
  7. امام صادق (ع): تقوی و پاکدامنی و درستی و انتظار فرج با صبر و بردباری از راه و رسم ائمه (ع) است.
  8. حضرت محمد(ص): به زودی بعد از شما گروهی می آیند که پاداش یک نفر از آنها به اندازه پاداش پنجاه نفر از شماست . آنها گفتند : ای رسول خدا ، ما در جنگ بدر و احد و حنین با تو بودیم و درباره ما قرآن نازل شد. رسول خدا (ص) فرمود : آنچه را که آنها به دوش گرفتند ، اگر بر دوش شما می نهادند، مثل آنها صبر و استقامت نمی کردید.
  9. امام صادق (ع): کسی که در انتظار امام دوازدهم (ع) است، همانند کسی است که شمشیر را در رکاب رسول خدا (ص) برهنه کرده و از او دفاع میکند.
  10. امام سجاد (ع): کسی که در زمان غیبت قائم ما بر ولایت ما استوار باشد، خداوند پاداش هزار شهید از شهدای جنگ بدر و احد را به او خواهد داد.
  11. امام حسن عسگری (ع) به ابن بابویه فرمود : بر تو باد به صبر و انتظار فرج، چون پیامبر گرامی (ص) فرمود: برترین اعمال امتم انتظار فرج است.
  12. امام صادق (ع): به خدا قسم عبادت پنهانی شما در زمان غیبت در حکومت باطل از عبادت کسی که خدا را در زمان امام حاضر و دولت حق عبادت میکند برتر است.
  13. امام حسین (ع): حضرت مهدی دارای غیبتی است که گروهی در آن مرحله مرتد میشوند و گروهی ثابت قدم می مانند و اظهار خشنودی میکنند.افراد مرتد به آنها می گویند (( این وعده کی خواهد بود اگر شما راستگو هستید؟ ( منظور از وعده ظهور حضرت مهدی (عج) است ) )) ولی کسی که در زمان غیبت در مقابل اذیت و آزار و تکذیب آنها صبور باشد ، مجاهدی است که با شمشیر در کنار رسول خدا (ص) جهاد کرده است.

ارزش و فضیلت انتظار فرج

وظایف زمان انتظار

  1. امام جواد (ع): همانا قائم ما مهدی (عج) است که بر مسلمانان واجب است در زمان غیبت او منتظرش باشند و هنگام ظهورش از او اطاعت کنند.
  2. حضرت مهدی (ع) در نامه مبارکش به سفیر خود محمد بن عثمان فرمود: برای تعجیل فرج زیاد دعا کنید ، چون همین دعا موجب فرج شماست.
  3. امام جواد (ع): حضرت ( مهدی عج ) دارای غیبتی است که روزهایش زیاد و مدتش طولانی، پس افراد مخلص منتظر ظهور او هستند و افراد شکاک منکر او هستند.
  4. امام کاظم (ع): خوش به حال شیعیان ما که در زمان غیبت قائم ما به دوستی ما چنگ می زنند و در دوستی ما و برائت از دشمنان ما استوارند آنها از ما و ما از آنها هستیم ، آنها به پیشوائی ما راضی شدند و ما هم به شیعه بودن آنها راضی و خشنودیم و خوشا به حال آنها ، به خدا قسم آنها در روز قیامت با ما و مرتبه ما هستند.
  5. حضرت محمد (ص): مردم ! بشارت باد بر شما فرج (( مهدی )) (عج) ، چون وعده خدا تخلف پذیر نیست و حکم او برگشت ندارد و او حکیم و آگاه است و براستی فتح الهی نزدیک است.
  6. امام صادق (ع) به زراره فرمود: اگر زمان غیبت را درک کردی ، این دعا را همیشه داشته باش:

خدایا ، خودت را به من بشناسان ، چون اگر خودت را به من نشناسی ، پیامبرت را نخواهم شناخت ، خدایا رسول خود را به من معرفی کن چون اگر رسول تو را نشناسم ، حجت تو را نخواهم شناخت ، خدایا حجت       خود را به من معرفی کن زیرا اگر حجت تو را نشناسم از دین خود گمراه شدهام.

  1. حضرت محمد (ص): کسی که در زمان غیبت ، حضرت قائم را که از فرزندان من است ، انکار کند همانند مردگان جاهلیت مرده است. بحارالانوار جلد 51 صفحه 73
  2. امام صادق (ع): آیا ملاک قبولی اعمال بندگان را به شما خبر دهم ؟ روای گفت: بله، امام فرمود: ملاک قبولی اعمال عبارتند از: 1.شهادت این که معبودی به جز خدا نیست و حضرت محمد (ص) بنده و رسول اوست 2.اقرار و اعتراف به دستور الهی 3.ولایت اهل بیت (ع) 4.برائت از دشمنان اهل بیت (ع) 5.تسلیم در مقابل اهل بیت 6.تقوی 7.کوشش در راه خدا و آرامش 8.انتظار حضرت مهدی (عج)

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها