به گزارش جام جم آنلاین یکی از علائم شگفت آور کرونا لخته شدن خون است که بسیاری از بیماران، از جمله افراد جوان، همراه با عفونت تجربه کرده اند. در بعضی موارد لختهها منجر به انسداد خطرناکی در ریهها، سکته مغزی و حتی مرگ حتی در افرادی که سابقه بیماریهای گردش خون را ندارند، شده اند.
در مقالهای که اوایل این هفته در ساینس منتشر شد، محققان نگاه اجمالی به آنچه ممکن است باعث ایجاد لختههای ناشی از عفونت کرونا شود، کردهاند. این گروه دریافتند که یک گروه خاص از آنتی بادیها که به عنوان اتوآنتی بادی شناخته میشوند که به سلولهای خود حمله میکنند منجر به خطر لخته شدن مرتبط با این بیماری میشود.
در میان ۱۷۲ بیمار بستری شده، نیمی از آنها این آنتی بادیها را تولید میکنند. بعلاوه، هنگامی که دانشمندان آنتی بادی را به موش آزمایشگاهی تزریق کردند، حیوانات دچار لخته خون شدند.
در ماه آوریل، همین گروه از دانشمندان گزارش کردند که التهاب مرتبط با کرونا میتواند منجر به لخته شدن رگهای کوچک در ریهها شود و این لختهها غالباً دارای یک سلول ایمنی معروف به نوتروفیل هستند. در بیماران کرونا، این نوتروفیلها میتوانند در داخل رگهای خونی کوچک منفجر شوند و تلههای مولکولی چسبنده ایجاد کنند که سایر فاکتورهای لخته شدن خون را جذب خود میکنند.
یوجن کانتی، استادیار دانشگاه میشیگان، محقق در موسسه ملی قلب، ریه و خون و یکی از نویسندگان این مطالعه، میگوید: اگر نوتروفیل ها بیش از حد تحریک شده باشند، میتوانند رشد کرده و باعث انسداد رگهای خونی شوند و لخته شدن خون را در پی داشته باشند.
وی میگوید: التهاب لخته شدن را ایجاد میکند و لخته شدن منجر به التهاب بیشتر میشود. این یک حلقه التهاب و لخته شدن خود تقویت کننده بیوقفه میشود که منجر به وخیمتر شدن بیمار میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد