سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، اکنون یکی از نگران کننده ترین پیش بینی های پزشکی، شیوع همزمان آنفلوآنزا و کرونا در فصل پاییز و زمستان است. قطعا چنین شرایط ترسناکی اوضاع را بدتر هم خواهد کرد. اما در رابطه با آنفولانزا نکته مثبت این است که حداقل واکسنی قطعی وجود دارد، یعنی درست بر خلاف واکسن کرونا که هیچ کدام از ادعاهای مربوط به آن تا امروز به واقعیت تبدیل نشده است.
در این رابطه با دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری های عفونی، فلوشیپ نقص ایمنی و معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری همکلام شدیم.
وی در رابطه با تفاوت های دو بیماری کرونا و آنفلوآنزا که اتفاقا شباهت های زیادی از لحاظ علائم دارند به جام جم آنلاین گفت: هم کرونا و هم آنفلوآنزا هر دو ویروس تنفسی محسوب می شوند و می توانند وارد دستگاه های تنفسی وارد شوند. خیلی از علائم مربوط به این دو مشابه است. البته تفاوت هایی هم بین این دو وجود دارد؛ آنفلوآنزا تب غالبی دارد و علائم مشخص تری هم نشان می دهد.
دکتر طبرسی عنوان کرد: اما در مورد کرونا همه می دانیم که تنوع علائم دارد. این تنوع علائم کرونا را از آنفلوآنزا متمایز می کند چرا که برخی از این علائم را آنفلوآنزا ندارد.
معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری بیان داشت: اگر این دو ویروس به طور همزمان شیوع پیدا کنند سطح اضطراب در جامعه بالاتر می رود. بسیاری به محض بروز علائم در بدن نمی دانند که مبتلا به آنفلوآنزا شده اند و یا کرونا، در برخی موارد احتمال ابتلای همزمان هم وجود دارد. تا جایی که امکان دارد باید ورود و شیوع این دو بیماری را در فصل پاییز و زمستان پایین تر بیاوریم تا تداخل این دو ویروس با هم رخ ندهد.
متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: برای آنفلوآنزا واکسن وجود دارد و توصیه می شود افرادی که شرایط حساسی دارند و از بیماری های زمینه ای رنج می برند و یا در سن بالایی هستند و البته بیماران کلیوی، کبدی، ریوی و افرادی که داروهای تخریب گر سیستم ایمنی بدن استفاده می کنند حتما واکسن آنفلوآنزا را بزنند. اگر واکسن آنفلوآنزا تزریق شود حداقل باعث می شود حجم بیماری در جامعه پایین تر بیاید و سطح اضطراب جامعه نیز با توجه به شیوع همزمان دو بیماری کاهش پیدا کند.
دکتر طبرسی اذعان داشت: این نکته به هیچ عنوان ثابت نشده که اگر شما واکسن آنفلوآنزا را هم بزنید در مقابل کرونا مصونیت پیدا می کنید. این واکسن شما را فقط در مقابل ویروس آنفولانزا مصون می کند نه ویروس کرونا. آنفلوآنزا A و B هر دو در اثر تزریق واکسن این بیماری با سد بزرگی روبرو می شوند اما به هر حال شما وقتی آنفلوآنزا می گیرید بدن شما مستعد دریافت بیماری های دیگر هم می شود چون سیستم ایمنی به شدت تحت تاثیر منفی قرار گرفته است اما وقتی واکسن مخصوص به آن را بزنید سیستم ایمنی قوی تر می شود که از از این لحاظ می تواند برای کرونا هم موثر باشد.
این پزشک متخصص در در پایان گفت: آمار ابتلای همزمان کرونا و آنفولانزا متفاوت است. به عنوان مثال در کشور چین حدود 10 درصد از کل مبتلایان هر دو بیماری را با هم گرفته بودند. اسفند سال گذشته چندین مورد را مشاهده کردیم که فرد پس از مراجعه به بیمارستان و انجام آزمایش های متعدد نشان داده که به طور همزمان به کرونا و آنفلوآنزا مبتلا شده است. ابتلای همزمان متاسفانه شرایط شدیدتری را برای یک فرد رقم می زند. باید ببینیم امسال چه اتفاقی می افتد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد