مطب‌های دندانپزشکی تا اطلاع ثانوی اجازه فعالیت ندارند

رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماری های وزارت بهداشت گفت: ۲۰ پیوند کبد و یک پیوند قلب موفقیت آمیز در بحران کرونا با رعایت تمهیدات بهداشتی انجام شده است.
کد خبر: ۱۲۶۳۸۹۷
به گزارش جام جم انلاین از  باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی شادنوش رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماری های وزارت بهداشت در نشست خبری ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران اظهار کرد: ویروس کرونا آزمونی برای جوامع بشری است و می توان جوامع آماده برای بحران ها را شناسایی کرد و توانمندی های یک جامعه  را شناخت.

شادنوش گفت: از ابتدایی‌ترین روزهایی که تمهیدات برای مقابله با این ویروس اندیشیده می‌شد بیماران خاص در اولویت بودند. در بخش‌های مختلف تالاسمی هموفیلی و دیالیز و مواردی که نیاز به دریافت خدمات حضوری داشتند بلافاصله تلاش شد محل‌های جداگانه برای افراد مشکوک به کرونا در نظر گرفته شود و سایر بیماران برای گرفتن خدمات جدا شوند و این اتفاق افتاد.

او ادامه داد: تلاش کردیم دستگاه‌های دیالیز فرسوده جایگزین شوند و این اقدام به سرعت انجام شد. الان دانشگاهی نیست که از ما درخواست دستگاه داشته باشد و ما دستگاه نداشته باشیم که در اختیار آنها قرار دهیم. برای بیش از ۵۰۰ هزار بیماری که شرایط ویژه و خاص داشتند با همکاری سازمان هلال‌احمر تلاش شد، ماده ضد عفونی کننده و ماسک تامین و توزیع کنیم و در هفته گذشته  در ۱۰ استان این اقدامات انجام شد.

رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماری های وزارت بهداشت  گفت: این ویروس امروز به‌عنوان یک آزمون برای جوامع بشری تبدیل شده و باید به این ویروس غلبه کنیم. می‌بایست چرخ زندگی مردم بچرخد و فعالیت‌ها تا آنجا که امکان پذیر است به صورت روزمره در جریان باشد، با این حال نباید ویروس را یک امر عادی تلقی کنیم. این خطر در کمین ما و خانواده‌های ماست. طی روزهای گذشته برای اینکه خدمات به بیماران عرضه شود، دستورالعمل‌ها و راهنماهای بالینی در حوزه مدیریت بیماری‌های مختلف ابلاغ شده است. اورژانس دندانپزشکی در مراکز منتخب دانشگاه های علوم پزشکی خدمات ارائه می دهند اما کلینیک‌ها و مطب های شخصی تا اطلاع ثانوی اجازه فعالیت ندارند.

رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماری های وزارت بهداشت بیان کرد: علی رغم اینکه در حوزه پیوند اعضا شاهد توقف جراحی ها در بسیاری کشورهای جهان هستیم، اما ما تمهیدات لازم را دیدیم و  از ابتدا با دستورالعملی مقرر شد که فقط پیوند برای بیماران اورژانس انجام شود و یک نوجوان ۱۱ ساله که به سختی زندگی می کرد،‌ قلب دریافت کرد و با تمهیدات بسیار ویژه و آزمایش روی اهداکننده و حفاظت گیرنده قلب در کوتاهترین زمان ممکن به گیرنده پیوند زده شود و این نوجوان اکنون در سلامت کامل است و این نشان می دهد که حتی در سختی ها می توان امید داشت و به روزهای بهتر نگاه کرد.

او ادامه داد: کمیته‌های مشورتی ما در پیوند اعضای مختلف مرتب در حال رصد کشور هستند و شرایط را تطبیق می‌دهند و  از تجربیات جهانی بهره‌برداری می‌کنند. به مرور اگر در هر حوزه‌ای بشود امور را پیش‌برد، تلاش خود را می‌کنند. پیوند اعضای ما به طور کامل تعطیل نشده است. در همین مدت در سخت‌ترین شرایط ۲۰ پیوند کبد انجام شده که موارد اورژانسی بوده است. پیوند قلب هم انجام شده است. اگرچه پیوند از جسد، در پیوند کلیه همچنان برای موارد بسیار اورژانسی انجام شده اما پیوند از زنده به دلایل خاص خود متوقف بوده است.

رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماری های وزارت بهداشت گفت: دلیلی ندارد که اعلام آمادگی برای اهدای عضو متوقف شود. آمادگی افراد برای اهدای عضو حتی در این مدت بالاتر هم رفته است اما دریافت کارت اهدای عضو به معنای اینکه پیوند روند عادی خود را ادامه می‌دهد، نیست و در آینده با از بین رفتن ویروس باید شرایط پیوند را برنامه ریزی کنیم.

شادنوش درباره تامین داروهای بیماران خاص گفت: بیماران خاص در داروخانه‌های سراسر کشور محل توزیع بیماری‌های خاص را از سایر داروهایی که برای افراد دیگر توزیع می‌شده کاملا مجزا کرده اند تا هیچ اختلالی بین بیماران خاص و سایر بیماران اتفاق نیفتد.

او درباره خدمات دندانپزشکی اظهار کرد:‌ براساس اعلام مراکز جهانی سلامت از جمله سازمان جهانی بهداشت، دندانپزشکی از مشاغل بسیار پرخطر محسوب شده است، به همین دلیل طی دستورالعملی که طی ۲ روز گذشته به سراسر کشور ابلاغ شد، مطب‌های دندانپزشکی هنوز اجازه فعالیت ندارند چون می‌توانند موجب اشاعه این ویروس پرخطر باشند. صرفا کارهای اورژانسی دندانپزشکی می‌تواند انجام شود که کلینیک‌های معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی در استان‌های مختلف معرفی می‌شوند تا با رعایت تمهیدات سختگیرانه که برای آنها در نظر گرفته شده است، فعالیت کنند. چون قریب به اتفاق این مراکز دولتی هستند، هزینه‌های آن با تعرفه‌های دولتی است.

شادنوش با توصیه به بیماران پیوندی که داروهای سرکوب کننده ایمنی بدن مصرف می کنند،‌گفت:‌ بیماران پیوندی باید نهایت مراعات بهداشتی را انجام دهند. شاید لازم باشد بیش از افراد جامعه که در شرایط عادی هستند، رعایت بهداشت را انجام دهند. اما اینکه نگران باشیم که مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی بدن یک ریسک فاکتور باشد، به طور حتم بی تاثیر نیست و بر اساس گزارش‌هایی واصله بیماران پیوندی به اندازه بیماران دیابتی و فشار خونی در معرض خطر نیستند اما این بدان معنا نیست که این بیماران نکات بهداشتی را رعایت نکنند چرا که اگر به کرونا آلوده شوند این بیماران به زحمت می‌افتند و درمان آنها هم طول می‌کشد اما با رعایت کامل مسائل بهداشتی در مورد این موضوع نباید نگران باشند.

او در پاسخ به این سوال که آیا آمار ابتلای بیماران سرطانی به کرونا آماری در دست داریم و مشکلی در تامین دارو داشتیم؟ گفت: باید به تحریم‌های ظالمانه اشاره کنم که سیستم اداره سلامت کشور را به زحمت می‌اندازد. اما این اطمینان خاطر را می‌دهم که با همکاری عزیزان در سازمان غذا و دارو تلاش شده که این بیماران دچار مشکل نشوند و تمهیدات لازم را برای تامین دارو در نظر گرفتیم و همین امروز در قرارگاه دارو که تصمیمات کلان دارویی در آنجا گرفته می‌شود، تصمیمات خوبی برای ماه‌های آینده بیماران خاص اخذ شده است، جای نگرانی نیست اما تحریم‌های آمریکا، آزار دهنده است. در کنار آن هم بحران کرونا شرایط ما را تحت تاثیر قرار داده است اما اگر مشکلی برای بیماران پیش آمد حتما ما را در حوزه بیماران خاص در جریان بگذارند. اولویت وزارت بهداشت در حوزه‌های مختلف بیماران خاص است و مرتب در جلسات مختلف همگی این دغدغه را دارند که برای بیماران خاص کمترین تبعات پیش بیاید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سلامت مهمان جیب خودتان!

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با سرپرست اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد

سلامت مهمان جیب خودتان!

نیازمندی ها