در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین ، در عصر مدرن یکی از مهمترین دغدغ های بشر مسئله مهاجرت است، مسئلهای که بر اساس اصول روانشناختی یکی از بحرانهای زندگی محسوب میشود. در واقع فردی که قصد مهاجرت دارد و در جریان عملی کردن آن قرار می گیرد یک بحران را از سر میگذراند.
فرد متقاضی مهاجرت، مقاصد مختلف را بررسی می ند و سپس به این نتیجه می رسد که کجا را انتخاب کند و از چه روشی برای رسیدن به آن استفاده کند.
در طول یک سال تعدادی از کشورها بیشتر از نقاط دیگر پذیرای مهاجرانی از سراسر جهان هستند. این کشورها شرایطی بهتر و استانداردهایی بالاتر برای زندگی کردن دارند و به همین دلیل محبوبترین کشورها از لحاظ مهاجرت محسوب میشوند. صد البته مهاجرت به این کشورها به آن سادگی نیست که تصور میشود، مهاجران برای رسیدن به بهشت مورد نظر خود پروسهای پیچیده و طولانی را که شاید هزینهبر هم باشد پشت سر میگذارند تا در نهایت بتوانند به هدف خود برسند و به تنهایی و یا با خانواده به این کشورها مهاجرت کنند. اما این کشورها کدام هستند و در کدام قاره قرار دارند؟ سوال دیگر این است که استانداردهای زندگی کردن در این کشورها چیست که تا این اندازه مهاجرپذیر هستند؟
البته باید به یک سوی دیگر ماجرا هم نگاه کرد، گاه مهاجرت به یک کشور به دلیل شرایط بالای سطح زندگی در آن کشور نیست، به این هم بستگی دارد که مهاجرت به آن کشور تا چه اندازه راحت است. به عنوان مثال کشور هند که خود دارای مشکلات اقتصادی فراوانی است هر ساله مهاجران زیادی را از سراسر جهان میپذیرد.
محبوبترین کشورها برای مهاجرت
در ادامه این مطلب با فهرستی از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا آشنا میشویم، کشورهایی که مختص به یک قاره نیستند و بر اساس شاخصهها و ارزیابیهای مختلف دارای بالاترین استانداردهای زندگی هستند. برخی از این کشورها به عنوان شادترین کشورهای جهان هم شناخته میشوند.
این کشور دارای سطح زندگی بسیار بالایی است. تولید ناخالص ملی این کشور شمال قاره آمریکا بالغ بر 1.7 تریلیون دلار است. این کشور سوابق بسیار درخشانی در زمینه پذیرش مهاجر دارد و در حال حاضر محبوب ترین مقصد ممکن برای مهاجران به شمار می رود و در رتبه یک قرار دارد. قبلا در این فهرست کشور سوئد در صدر قرار داشت.
این کشور مرفه اروپایی حائز رتبه دوم مهاجرپذیرترین کشورهای دنیاست. تولید ناخالص ملی این کشور بالغ بر 705.5 میلیارد دلار است. سوئیس به هیچ دریایی راه ندارد و از منابع نفتی هم برخوردار نیست اما سطح زندگی در این کشور بسیار بالاست.
سوئد، کشوری سردسیر در شمال اروپاست که همواره یکی از محبوبترین مقاصد مهاجران به شمار میآید. این کشور مرفه اروپایی سالیانه 551.0 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی دارد.
سرزمین کانگوروها مثل همیشه جایگاه خود را در میان مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا حفظ کرده است. البته استرالیا که 1.4 تریلیون دلار در طول یک سال تولید ناخالص ملی دارد نسبت به گذشته شرایط بسیار سختتری را برای مهاجرپذیری وضع کرده است.
دیگر کشور محبوب از نظر مهاجران است که در قاره سبز (اروپا) واقع شده. آلمان یکی از قطب های اقتصادی جهان نیز به شمار می رود و سالیانه از 4 تریلیون دلار تولید ناخالص ملی برخوردار است.
کشوری که در طول یک سال بالغ بر 20.5 تریلیون دلار تولید ناخالص ملی دارد مقصد بسیار محبوبی به شمار میرود هر چند قوانین بسیار سختگیرانه تعداد مهاجران این کشور را کمتر کرده است.
دیگر کشور سردسیر و البته مرفه اروپایی که مهاجران زیادی را به خاک خود راه میدهد. این کشور مرفه سالیانه 434.8 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی دارد.
دانمارک، دیگر کشور مرفه و البته شاد اروپایی نیز مهاجران زیادی را درون خود راه میدهد هر چند سختگیری در قبال پذیرش مهاجر از سوی این کشور زیاد شده، کشوری که در طول سال 352.1 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی دارد.
سرزمین لالههای نارنجی با 913.7 میلیارد دلار در رتبه نهم مهاجرپذیرترین کشورها قرار دارد.
فنلاند در 15 سال اخیر به مقصد قابل توجهی برای مهاجران تبدیل شده. این کشور اروپایی در طول یک سال 274 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی دارد.
اروپا، محبوبتر از آمریکا
براساس مطالعهای که در نوامبر 2019 توسط مرکز تحقیقات «نانپارتیان پو» منتشر شد مهاجرانی که به صورت قانونی و غیرقانونی راه کشورهای اروپایی را در پیش میگیرند از لحاظ ملیت متنوعتر از افرادی هستند که می خواهند روانه خاک ایالات متحده آمریکا شوند. این تحقیق نشان می دهد اکنون کشورهای اروپایی نزد مهاجران سراسر دنیا مقاصد محبوبتری و مطلوبتری محسوب میشوند. جهش کیفیت استانداردهای تحصیلی و زندگی در این کشورهای اروپایی در تمایل بیشتر برای مهاجرت به آنها تنها دلیل عمده محبوبتر شدن آنها نسبت به ایالات متحده آمریکا به شمار میرود.
البته در تبدیل شدن اروپا به یک مقصد محبوب اروپایی دلایل دیگری هم وجود دارد. بسیاری از مهاجران از قاره آفریقا راهی این قاره میشوند. آنها خیلی راحت با کشتی خود را به سواحل پرتغال، ایتالیا، اسپانیا و به خصوص فرانسه میرسانند. فقط در سال 2015 بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر وارد کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی شدند. همچنین براساس اعلام سازمان ملل ، بیش از 11 هزار نفر در شش هفته اول سال 2020 از طریق دریای مدیترانه سفر کرده اند.
با این وجود مهاجرت همچنان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک مسئله بسیار تفرقه افکنانه است. به همین ترتیب براساس تجزیه و تحلیل نیویورک تایمز ، تعداد مهاجران ورود به ایالات متحده آمریکا به کمترین سرعت خود از سال 2008 شده است.
همانطور که در سطور پیشین ذکر شد دلیلی که باعث شده نرخ مهاجرت به ایالات متحده کمتر شود این است که قوانین بسیار سخت گیرانهای برای پذیرش مهاجر در دولت تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ به وجود آمده است. این قوانین سختگیرانه تا آنجا پیش رفت که شهروندان چند کشور جهان از تردد و سفر در آمریکا منع شدند که این خود بحرانی بزرگ برای مهاجران به شمار میرفت. این کشور به منظور کاهش هر چه بیشتر مهاجران اقدام به کشیدن دیوار با مرز مکزیک کرد.
نسبت مهاجران از کشور به کشور دیگر متفاوت است. در برخی از کشورها نرخ مهاجرت آنچنان بالاست که از نیمی از جمعیت همان کشور تجاوز میکند، در حالی که در برخی دیگر کمتر از یک درصد است.
براساس اعلام سازمان ملل متحد ، ایالات متحده بیشترین تعداد مهاجران (افراد متولد خارجی) را دارد. هم اکنون در این کشور 48 میلیون نفر زندگی میکنند که در کشور دیگری متولد شدهاند.
به هر حال کشورهای اروپایی اکنون مقصد مهاجرتی بسیار محبوبتری به شمار میرود. حداقل در برخی از استانداردها، زندگی این کشورهای اروپایی در تمام جهان سرآمد هستند و هیچ کشوری به پای آنها نمی رسد، حتی ایالات متحده آمریکا.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت