
روایت طحاننظیف از جزئیات دیدارها
طحان نظیف درباره این دیدارها که به صورت جداگانه انجام شده نوشته است: چند روز قبل دکتر عارف رئیس محترم فراکسیون امید به شورا آمدند و ناهار را با حقوقدانان شورا صرف کردند. دکتر صادقی مقدم، عضو حقوقدان و معاون اجرایی شورا هم حق میزبانی را ادا کرد و به خاطر کسالت آقای عارف که ناشی از سرماخوردگی بود، برایشان آبلیمو و عسل آورد. جلسه خوبی بود، صمیمی و صریح. در مورد مسائل مجلس و انتخابات گفتوگوهایی شد. تاکید حقوقدانان شورا بر سه مولفه مهم در بررسی صلاحیتها یعنی دوری نامزدها از فساد اخلاقی، فساد اقتصادی و ضدیت با حاکمیت بود که ایشان را در این موارد کاملا همراه دیدم که نشان از سلامت نفس و توجه ایشان به قانون دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما در شورای نگهبان همواره سعی بر اجرای مر قانون داریم و جریانهای سیاسی مختلف نیز در تردد، تعامل و گفتوگو با این شورا هستند و البته شورای نگهبان هم گوشی شنوا برای شنیدن نظرات و دیدگاهها دارد. چند روز قبل نیز آقای مجید انصاری و افراد دیگری آمده بودند.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: این موارد غیر از دیدارهای رسمی احزاب و نمایندگان آنها با اعضای این شوراست مثل دیدار چند روز پیش دبیرکل و مسوولان حزب ندای ایرانیان با قائم مقام دبیر شورا.
طحان نظیف تاکید کرد: رفت و آمدهای کارشناسان و متخصصان موضوعات مختلف و شخصیتهای سیاسی به شورای نگهبان از حیث تنوع و گستردگی، شاید در میان دیگر دستگاهها کمنظیر باشد. افراد متخصص هنگام بررسی مصوبات و فعالان سیاسی و احزاب در ایام انتخابات ارتباطشان با شورای نگهبان بیشتر میشود. شورای نگهبان وظیفه خود میداند دغدغههای آنان را بشنود و البته چارچوبهای قانونی را تشریح کند.
وی شورای نگهبان را پناهگاه مردم دانست و نوشت: همان طور که قوه قضاییه در جایگاه پناهگاه مردم است، امروز شورای نگهبان نیز ملجا و پناهگاه احزاب و فعالان سیاسی و مرجع بررسی شکایات آنان از عملکرد هیاتهای اجرایی است. داور خوب کسی است که اظهارات طرفین و مستندات را خوب بشنود و پس از بررسی و تطبیق با موازین قانونی اعلام نظر کند. شورای نگهبان داور ملی انتخابات است. مسابقهای که جناحهای سیاسی با یکدیگر رقابت میکنند و نهایتا پیروز آن مردم هستند. تلاش ما این است که نگذاریم حقی از کسی ضایع شود و خلاف قانون عمل نشود. این مهم بدون یاری همه مردم و خصوصا فعالان سیاسی محقق نخواهد شد.
روشنگری درباره شائبهها و شایعهها
سعید نورمحمدی
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان
به دنبال درخواستی که از شورای نگهبان برای اختصاص وقتی به منظور برگزاری جلسه با حزب ندای ایرانیان داشتیم، شنبه هفته گذشته دیداری میان اعضای حزب با قائممقام شورای نگهبان انجام شد و اعضا دغدغههای خود را که بیشتر معطوف به نقش و جایگاه شورای نگهبان در مورد مسائل مدیریتی کشور و آسیبهای احتمالی ناشی از تصمیمات اشتباه بود مطرح کردند.
در این جلسه در مورد مسائل اخیر کشور صحبت کرده و گفتیم که بخشی از این اعتراضات به عملکرد نهادهای سیاسی کشور هم مربوط میشود، چرا که مردم احساس نمیکنند صدای آنها در نهادهای سیاسی شنیده میشود.
موضوع تحزب از دیگر موارد مطرح شده در این دیدار بود. آقای کدخدایی نیز با ما همنظر و معتقد بود تا زمانیکه تحزب در کشور تقویت نشود مشکلات فعلی را خواهیم داشت. در عین حال معتقد بودیم برای تقویت تحزب طبیعتا باید در زمینه تایید صلاحیتها به احزاب مجوزدار اعتماد بیشتری کنیم که باعث تقویت احزاب هم میشود، اما آقای کدخدایی چندان با ما هم نظر نبوده و معتقد بود تقویت تحزب در کشور باید با قانونگذاری رخ دهد، به همین دلیل باید به نحوی قانون را اصلاح کنیم که احزاب براساس درصدی که رای میآورند در پارلمان نماینده داشته باشند.
در این دیدار در مورد شایعات و ادعاها مبنی بر دریافت پول از سوی عدهای برای گرفتن تایید صلاحیت نامزدها نیز صحبت کردیم چرا که برخی مدعی هستند با ارائه پول، صلاحیتشان تایید میشود. آقای کدخدایی در این ارتباط عنوان کردند پروندههایی در این زمینه تشکیل شده و افرادی که به اسم تایید صلاحیت پول دریافت میکنند شیاد هستند چرا که نفوذی بر ساختار شورای نگهبان ندارند. ایشان تاکید کردند در این راستا مواردی بوده که شورای نگهبان شکایت کرده و پرونده برخی افراد نیز در دادگاه منتظر رسیدگی است.
همچنین آقای کدخدایی عنوان کردند از نقد استقبال میکنند و به دلیل نقد از کسی شکایت نمیکنند، در عین حال مخالف توهین هستند و از توهینکنندگان برای اثبات ادعاهایشان شکایت کردهاند.
در این دیدار آقای کدخدایی هم قبول داشت که ممکن است خطاهایی در کارهای شورای نگهبان رخ دهد و تاکید کردند که آمادگی اصلاح خطاها را دارند.
در پایان جلسه نیز پیشنهاد ما مبنی بر برگزاری جلسات دیدار احزاب با مرکز پژوهشهای شورای نگهبان و انتقال دیدگاهها و نظراتشان مورد استقبال آقای کدخدایی قرار گرفت که البته ایشان پیشنهاد داد برای اینکه در شرایط فعلی شائبهای ایجاد نشود، این دیدار بعد از انتخابات برگزار شود.
مریم شریفزاده
سیاسی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد