
ایشان بر این نکته تاکید کردند با توجه به اینکه طی یکی دو سال اخیر و بعد از اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا از توافق برجام خارج شد شاهد هیچ قدم مثبتی از سوی اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی دخیل در این توافق بینالمللی در تعاملات تجاری، پولی و بانکی و همچنین عمل کردن به تعهداتشان نبودیم و آنها گامی در این زمینه برنداشتند.
از سوی دیگر، این کشورهای اروپایی نتوانستند نقش مستقلی در رابطه با ایران از خود ایفا کنند و عمدتا به عنوان تابعین و دنبال کنندگان اهداف آمریکا خود را نشان دادند.
از این رو رهبر معظم انقلاب اعلام کردند به اروپاییها هیچ امیدی نباید داشت و هرگز به آنها اعتماد نمیکنیم، اما ایشان در عین حال به این نکته هم اشاره کردند که ما تعامل و رابطه را قطع نمیکنیم و رفتوآمد و مذاکره و گفتوگو را غیر از رژیم صهیونیستی و آمریکا با همه کشورهای جهان خواهیم داشت و این تعامل، رفتوآمدها و گفتوگوها ادامه خواهد داشت.
بیان این دو نکته کلیدی نشان میدهد واقعا دیپلماسی مبتنی بر عزت، حکمت و مصلحت به عنوان سه راهبرد کلیدی در عرصه سیاست خارجی که همیشه چراغ راه نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است حتما باید در مسیری قرار گیرد که در تعاملات بینالمللی عزت ملت ما و نظام جمهوری اسلامی ایران حفظ شود.
هیچگاه نمیتوانیم و نباید در تعاملات بینالمللی با سایر کشورهای جهان، عزت کشور و ملت را خدشهدار کنیم. در عین حال جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که روابط گستردهای با بسیاری از کشورهای دنیا دارد و در این نوع تعاملات هم بر مبنای رفتار انقباضی و تضییقی عمل نمیکند در مواجهه با دولتها و کشورهای مختلف بر مبنای همین سه محور راهبردی باید مسیر خود را ادامه دهد.
این مسیر مبتنی بر این رویکرد است که ایران در عین حال که حرفها و نظرات سایر کشورها را میشنود، اما با صراحت هم حرفهای خود را در مورد مسائل مختلف بینالملل بیان و بر مواضع اصولی و منطقی خود پافشاری میکند.
الهام امین زاده - استاد حقوق بینالملل
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: