اعتراف آمریکا به ناتوانی «مکانیسم ماشه» علیه ایران

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفتگو با خبرنگاران به ناتوانی کشورش در استفاده از مکانیسم بازگرداندن تحریم علیه ایران موسوم به «مکانیسم ماشه» اعتراف کرد.
کد خبر: ۱۲۲۴۱۸۲
اعتراف آمریکا به ناتوانی «مکانیسم ماشه» علیه ایران

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، «برایان هوک»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، مدعی شده که واشنگتن حمل ونقل نفتکش‌ های ایرانی را زیر نظر خواهد داشت.

نماینده ویژه آمریکا که در جلسه‌ای با خبرنگاران گفتگو می‌کرد، همچنین در ارتباط با اجلاس ضدایرانی لهستان که چند ماه پیش برگزار شد، اعلام کرد که نتیجه برگزاری این نشست، تشکیل هفت کارگروه بوده که به زودی در سطح دستیاران وزیر خارجه دیدار خواهند کرد.

برایان هوک همچنین با ابراز نگرانی از نزدیک شدن به زمان رفع تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران، خواستار اقدام برای جلوگیری از رفع این تحریم‌ها شد و گفت: مهم است جامعه بین‌المللی درک کند که توافق هسته‌ای ایران از سال آینده رو به انقضا می‌رود.

نماینده ویژه آمریکا درباره استفاده واشنگتن از بند موسوم به «مکانیسم ماشه» در برجام برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، اذعان داشت که واشنگتن قادر به استفاده از این بند نیست.

به گفته برایان هوک، آمریکا دیگر داخل برجام نیست و طرف‌هایی که هنوز داخل توافق هستند باید تصمیم خودشان را بگیرند که می‌خواهند از مکانیسم حل اختلاف استفاده کنند یا خیر، اگرچه که ایران در حال نقض توافق هسته‌ای است.

نماینده آمریکا که سخنانش را یک روز پس از سالگرد کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد ایراد می‌کرد، همچنین نقش واشنگتن را در این کودتا رد کرد و مدعی شد: مصدق توسط سیا عزل نشد. او توسط نهادهای مذهبی، رهبران سیاسی و ارتش از قدرت عزل شد.

به ادعای این مقام آمریکایی، سازمان جاسوسی سیا برای کودتای اول فراخوانده شد که شکست خورد و بعد از آن دیگر سیا دخالتی در تحولات ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در ایران نداشت.

برایان هوک در سخنان خود همچنین خواستار مجبور کردن ایران به سیاست منع غنی‌ سازی شد و گفت: ایران برای داشتن برنامه صلح‌آمیز نیازی به غنی‌ سازی ندارد.

ظریف در واکنش به ادعای هوک درباره کودتای 28 مرداد به وی توصیه کرد که یا از عمد تاریخ را تحریف نکند و یا آرشیو امنیت ملی آمریکا را مطالعه کند.

وزیر امور خارجه ایران با انتشار لینکی از اسناد منتشر شده در موسسه «آرشیو امنیت ملی آمریکا» ادامه داد: این را برای آنهایی می‌گذارم که یا از تاریخ دخالت‌های آمریکا در کودتای ۱۹۵۳ علیه دولت منتخب مردمی ایران اطلاعی ندارند یا از عمد به تحریف آن می‌پردازند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها