در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، چند روز پیش ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در سخنرانی خود در اجلاس اقتصادی بینالملل سن پترزبورگ نسبت به استفاده ابزاری از دلار برای فشار به کشورها انتقاد کرد.
با گذشت چند روز از این سخنان، آنتون سیلوآنوف وزیر بازرگانی روسیه و ماروس سفکوویچ معاون کمیسیون اروپایی در اتحادیه انرژی توافق کردند تا کارگروهی را تشکیل داده و در راستای حذف دلار از مبادلات تجاری و استفاده از روبل و یورو قدم بردارند.
به گفته آندری لاوروف، سخنگوی سیلوآنوف هر دو طرف در این مذاکرات تاکید کردند که استفاده از ارزهای ملی در مبادلات دوجانبه به نفع هر دو کشور است، چراکه مخاطرات شرکتها در تعامل با طرف مقابل را کاهش میدهد.
گزارشات حاکی از آن است که سیلوآنوف و سفکوویچ در دیدار خود درباره حضور شرکتهای اروپایی در پروژههای ملی روسیه نیز گفتوگو کرده و وزیر بازرگانی روسیه اعلام کرده که مسکو خواهان همکاری و حضور شرکتهای خارجی بدون هیچ گونه موانعی است.
هفته پیش هم ماکسیم اورشکین وزیر اقتصاد روسیه طی مصاحبهای با تلویزیون بلومبرگ گفته بود که دلار به تدریج در حال از دست دادن سهم خود در بازار جهانی است.
وی در حاشیه اجلاس بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ گفت چین و ترکیه و دیگر شرکای اصلی تجاری روسیه به همراه اتحادیه اروپا در حال بالا بردن سهم خود در استفاده از یورو در تعاملات تجاری با روسیه هستند. دلار به تدریج و به شکلی اجتناب ناپذیر در حال از دست دادن سهم خود در بازار جهانی است. این مسأله نه تنها روسیه بلکه تمام جهان را نگران کرده است.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نیز در سخنرانی خود در این اجلاس تاکید کرد: از زمانی که دلار به ارز ذخیره بینالمللی تبدیل شده است به ابزاری برای آمریکا در راستای اعمال فشار بر دیگر کشورهای جهان بدل شده است.
در واقع روسیه طی ماههای گذشته و با هدف کاهش وابستگی خود به دلار سیاستهایی را نظیر حراج اوراق قرضه دولتی آمریکا، افزایش ذخایر طلا و رفتن به سمت استفاده از ارزهای ملی به جای دلار در مبادلات تجاری با دیگر کشورها را اجرایی کرده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت