
رنگ زولبیا و بامیه باید ترجیحا روشن باشد. قهوهای رنگ بودن بیش از حد این محصولات نشاندهنده کاهش کیفیت آن است. رنگ قهوهای تیره ممکن است ناشی از استفاده از حرارت شدید و بیش از حد برای پخت زولبیا و بامیه باشد. در صورت استفاده از حرارت بیش از حد در حین پخت زولبیا و بامیه، ممکن است یک ترکیب شیمیایی خطرناک به نام آکریلامید تولید شود که خطر ناباروری، عفونت چشم و تضعیف سیستم ایمنی بدن را در پی دارد.
نخریدن زولبیا و بامیه از دستفروشها و مراکز سیار یک اصل بهداشتی بسیار مهم است، زیرا مراکز سیار اغلب غیرمجاز بوده و به علت نداشتن پروانه بهداشتی، نظارتی روی بهداشت آنها وجود ندارد. در چنین شرایطی ممکن است آلودگی و فساد زولبیا و بامیه تشدید شود؛ چرا که این محصولات در مراکز سیار، بیشتر در معرض هوای آلوده قرار میگیرند و از سویی باقیمانده ترکیب شیمیایی خطرناک پراکسید در آنها افزایش مییابد. گاهی ممکن است در مراکز سیار از رنگهای مصنوعی غیرمجاز یا روغنهای چندبار مصرف شده و سوخته استفاده کنند که سلامت مصرف کننده را به خطر میاندازد. بهترین توصیه، خرید زولبیا و بامیه از قنادیهاست. زیرا در قنادیها نظارت بهداشتی توسط بازرسان وزارت بهداشت به طور مستمر انجام میشود. همچنین در حد امکان بهتر است از خریدن زولبیا و بامیه از سوپرمارکتها پرهیز شود.
دکتر بهادر حاجیمحمدی
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: