در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
محمد سرشار، مدیر شبکه کودک سازمان صداوسیما در خصوص وضعیت کتاب کودک به جام جم آنلاین گفت: وضعیت کتابهای کودک و نوجوان در سالهای مختلف دچار فرازوفرودهای بسیار زیادی شده است. یعنی آن قلههایی که سالهای دهه شصت در عرصه ادبیات کودک و نوجوان خلق شد متأسفانه در دهههای بعد با اون قدرت ادامه پیدا نکرد.
او ادامه داد: در دو سال گذشته، یک بحران جدیدی هم دامنگیر این عرصه شده، بحث قیمت کاغذ است. بالا رفتن چند برابری قیمت کاغذ و هزینههای چاپ مخصوصاً برای کتب کودک و نوجوان که تمامرنگی هستند، باعث شده دسترسی عموم مردم به کتاب کودک بهشدت کاهش پیدا کند و عدم دسترسی یا عدم توانمندی مردم برای تهیه کتاب در ادامه موجب کاهش تیراژ کتب خواهد شد؛ درنتیجه آثار ارزشمندی که باید برای تولیدشان هزینههای بیشتری اختصاص پیدا کند، طبیعتاً برای سرمایهگذاری بهصرفه نیست و کنار گذاشته میشود!
سرشار اضافه کرد: گرانی کتاب مشکل بزرگی است؛ این مشکل در مورد کتبی که مربوط به مسائل بومی کشور هستند و نیاز است برای آنها کتابهای تألیفی وارد بازار بشود، بهشدت خودش را نشان میدهد. وقتی هزینههای تألیف، تصویرگری و چاپ کتاب بهشدت بالا است، ناشران سعی میکنند در این آشفتهبازار گرانی کتاب، به سمت کتابهای ترجمهای بروند که هزینهای بابت حقالتألیف و نقاشی نیاز ندارند. بنابراین وضعیت کتابهای تألیفی مخصوصاً در موضوعات موردنیاز جامعه در سالها اخیر حادتر شده است.
مدیر شبکه کودک در خصوص راهکار حل این معضل گفت: اگر در عرصه بازار کتاب کودک و نوجوان شرایط رونق وجود داشت و در کنارش اهتمام حاکمیت بهویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای حمایت از ادبیات تألیفی در برابر ادبیات ترجمهای شدت میگرفت آنوقت میشد امیدوار بود که ما شاهد آثار بیشتر و بهتری در این زمینه شاهد باشیم؛ اما متأسفانه الآن وضعیت به این شکل نیست و نویسندهها و ناشرانی که دغدغههای مربوط به این موضوعات رادارند، بهشدت تحتفشار هستند.
نویسنده انیمیشن بچرخ تا بچرخیم در پاسخ به این پرسش که آیا تعداد نویسندههای کودک و نوجوان کافی است یا خیر توضیح داد: این عرصه ازجمله عرصههایی است که کسب معاش از آن سخت است. یعنی یک نویسنده میداند نمیتواند معاش خود را از این طریق تأمین کند، بنابراین به این عرصه بهعنوان یک سرگرمی یا شغل دوم نگاه میکند! الآن تعداد نویسندههای این عرصه بسیار کم است و آن تعدادی هم که هستند تمام تمرکزشان روی نوشتن نیست و با چنگ و دندان این فضا را حفظ کرده و مشغول مقاومت هستند! اگر این عرصه رونق پیدا کند و دغدغههای مالی وجود نداشته باشد قطعاً تمرکز بیشتری روی نویسندگی اتفاق خواهد افتاد.
سرشار همچنین ادامه داد: من بعید میدانم دولت بتواند مشکلات موجود را حل کند؛ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمیتوان چندان امیدوار بود که بتواند اشکالات برطرف کند، چراکه کمیت این نهاد در حلوفصل بدیهیترین مسائل مربوط به حوزه خود لنگ میزند چه برسد به اینکه بخواهد مشکلات کتاب کودک و نوجوان را برطرف بکند. شاید اگر بخش خصوصی دستبهدست هم بدهند و دستگاههای تبلیغی کشور مثل صداوسیما هم به کمک آنها بیاید بشود سنگ اول هسته احیای ادبیات کودک و نوجوان را بنا نهاد و بعد آرامآرام به فکر رونق آن بود.
مدیر شبکه کودک در ادامه با اشاره به برنامههای این شبکه برای ترویج کتابخوانی گفت: در شبکه کودک برنامههای متعدد برای ترویج و معرفی کتاب وجود دارد، مثل برنامه شهر قصه که هرروز یک عنوان کتاب را تبدیل به یک پویانمایی کرده و پخش میکند یا برنامه من میخوانم تو گوش کن که بازهم مربوط به معرفی کتاب است.
او در پاسخ به پرسش پایانی مبنی بر معرفی یک یا چند کتاب حوزه کودک گفت: آثار مربوط به حوزه نوجوان انتشارات کتابستان بهویژه مجموعه کتابهای داود امیریان و همچنین آثار حوزه کودک و نوجوان انتشارات سوره مهر را برای مصرف این رده سنی توصیه میکنم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند