در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرتیپ دوم خلبان بازنشسته امیر سیداسماعیل موسوی معاون عملیاتی اسبق نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء در گفتوگو با خبرنگار جام جم آنلاین به مناسبت روز ارتش بابیان اینکه ماهیت وجودی ارتش هم دفاع از کشور و هم خدماترسانی به آسیبدیدگان در شرایط اضطراری است تأکید کرد: هرچند این فعالیتها از قدیمالایام اجرا میشده اما هیچگاه نمود رسانهای به این شکل به خود نگرفته نداشته است.
امیر موسوی با تأکید بر اینکه اصولاً ارتش معتقد نبوده انجام مسائلی که بهعنوان وظایف ذاتیاش محسوب میشود را رسانهای کند خاطرنشان کرد: منتها این بار مسائل آنقدر گسترده بود که لازم مینمود این حرکتها و اقدامات اطلاعرسانی شود و طبیعتاً ارتش هم در کنار سپاه و سایر نهادها فعالیتهای خود را در رسانهها ارائه داد.
وی بابیان اینکه ارتش همیشه در کنار مردم مدافع انقلاب و مملکت بوده است ادامه داد: از ابتدای انقلاب با پیوستن بدنه ارتش به انقلاب، ارتش همراه با مقاومت در برابر ضدانقلابی که مانند قارچ از هر گوشه کشور سر برآورده بودند از انقلاب و کشور دفاع میکرد و در زمان جنگ هم همین مسیر انجام شد.
این فرمانده سابق ارتش خاطرنشان کرد: با هجمه دشمن بهوسیله دوازده لشکر در زمان جنگ این نمود بیرونی اتفاق افتاد که ارتش نتوانسته در برابر دشمن ایستادگی کند اما این در حالی بود که همه معادلات نشان میداد وقتی انقلابی به آن عظمت در کشوری اتفاق افتاده که شیرازه همه امور را بههمریخته، فرماندهان ارتش بر اساس همان چیزی که باید اتفاق میافتاد کنار گذاشتهشده بودند و ارتش در حال سازماندهی مجدد بود طبیعی است که نتواند به آن صورت در برابر هجمه دشمن مقاومت کند و فقط مجبور به پدافند شود.
وی ادامه داد: نیروی هوایی ارتش از اولین ساعات تهاجم دشمن در مقابل دشمن پایکار ایستاد تا سایر نیروها در جنوب و غرب منسجم شوند و آرامآرام طرحریزیهای عملیاتی خود را به منصه ظهور بگذارند.
امیر موسوی بابیان اینکه ارتش در 8 سال دفاع مقدس نقش خود را بهخوبی انجام داده اظهار کرد: مکمل این نقش نیروهای مردمی و سپاه بودند که در کنار ارتش پایکار آمدند و به حول و قوه الهی در طول 8 سال دفاع مقدس توانستیم دست در دست همدیگر در مقابل دشمن بایستم و نگذاریم یک وجب از خاک کشور در دست دشمن باشد؛ امروز هم ارتش با تمام توان و امکانات در خدمت دفاع از کشور است و در شرایطی مانند بحران سیل اخیر در خدمت آسیبدیدگان سیل باشد.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص تلاش دشمن برای تفرقهافکنی میان ارتش و سپاه و جدا کردن ارتش از نظام تأکید کرد: نباید از دشمن جز این انتظار داشته باشیم که با اختلاف انداختن بین ارتش و سپاه اهداف خود را دنبال کند و از تشت افکار و آرا به نفع خود استفاده کند بااینوجود وفاداری ارتش بهنظام، انقلاب و اسلام همین شهدای است که تقدیم انقلاب کرده است.
این فرمانده سابق ارتش خاطرنشان کرد: ما از وزیر دفاع تا فرماندهان ارتشی زیادی را در طول جنگ داشتهایم که شهید شدند، در میان این شهدا البته صیاد شیرازی هم بوده که همه او را بهعنوان فردی در حد یک مجتهد میدانند و ازنظر اعتقادی هیچ خدشهای به او وارد نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه خط کشیدن بین ارتش و سپاه همان چیزی است که دشمنان خواستار آن هستند اظهار کرد: ما در طول دفاع مقدس دیدیم هرجایی که ارتش و سپاه با یکدیگر وحدت داشتند موفقیتهای بزرگی اتفاق میافتاد و هر جا که متفرق شدند همانجا آسیبپذیر بودیم، البته در تمام عملیاتها ارتش و سپاه در کنار هم بودند و حتی در عملیاتهایی که سپاه به شکل مستقل انجام میداد پشتیبانی ارتش انجام میشد مثلاً در عملیات والفجر 8، کربلای 5 یا کربلای 4، ارتش از هواپیما و بالگرد تا تانک و توپخانه در خدمت پشتیبانی از برداران سپاه بود.
امیر موسوی بابیان اینکه تفاوت قائل شدن میان ارتش و سپاه بین بیگانگان مطرح است ادامه داد: ما میان ارتش و سپاه هیچ فرقی نمیبینیم و امروز در همین جبهه کمک به آسیبزدگان سیل هم ارتش و سپاه در کنار هم هرچقدر امکانات داشتند پایکار آوردهاند و خدمت میکنند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دیگران هم ببینید میان ارتش و سپاه نهتنها هیچ اختلافی نیست بلکه برادری کامل وجود دارد اظهار کرد: البته خیلی از جاها هست که اصلاً ما نمیتوانیم این همکاریها را مطرح کنیم و طبقهبندیها اجازه نمیدهد تا همکاریهای خود با سپاه را علنی کنیم.
این فرمانده سابق ارتش در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص تفاوتهای امروز ارتش با قبل از انقلاب، ضمن تأکید بر اینکه ارتش در زمان شاه صد درصد وابسته به بیگانگان بود اظهار کرد: بخش زیادی از تجهیزات سنگین ارتش بایستی توسط بیگانگان و بخصوص آمریکاییها تأمین میشد و البته در نیروی هوایی فقط آمریکاییها باید تمام تجهیزات را تأمین میکردند.
وی ادامه داد: حالی که زمانی از توپ و تانک گرفته تا شناورهای دریای همگی توسط بیگانگان تأمین و تجهیز میشد، ارتش توانسته در طول 40 سال بعد از انقلاب در برابر لبه تیغ تمام این تحریمها مقاومت کند، خودکفا شود و امکانات خود را بهروز کند که اینیکی از بزرگترین ارزشهایی است که برای ارتش ایجادشده است.
امیر موسوی در خصوص پیشرفتهای ارتش در موضوع آموزش خاطرنشان کرد: باوجوداینکه قبل از انقلاب بیش از 50 درصد آموزشهای ارتش به شکل عام بایستی در خارج از کشور انجام میشد و در نیروی هوایی هم این مسئله به شکل 100 درصدی بود ولی امروز ما یک خلبان نداریم که در بیرون آموزشدیده باشد و همه در داخل در حال آموزش هستند.
وی بابیان اینکه اکنون کارکنان عملیاتی، فنی، اداری همه آموزشهای خود را در داخل میبینند و ما هیچ کمبودی در این خصوص نمیبینیم گفت: ازنظر تجهیزات هم تا جای ممکن تجهیزات خود را بهروز میکنیم و تمام تعمیرات هم توسط خود ما انجام میشود و اینها بزرگترین ارزشی است که میتوانیم قائل باشیم.
این فرمانده سابق ارتش در پایان یادآور شد: درمجموع هر کاری که از دست ما برای ارتقا ارتش بربیاید و بتوانیم انجام دهیم، انجام دادهایم و میدهیم و انشاءالله در آینده هم شاهد موفقیتهای بیشتر ارتش و سپاه در تمام زمینههای عملیاتی و تجهیزاتی خواهید بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم