در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد

فرهنگ سازی کوتاه مدت برای چهارشنبه سوری / نقش صدا و سیما در جلوگیری از فجایع

یک کارشناس آسیب شناسی اجتماعی می‎گوید فرهنگ مربوط به آیین چهارشنبه سوری هر چقدر هم که معیوب و تحریف یافته شده باشد می‎توان آن را بهبود داد.
کد خبر: ۱۱۹۸۳۶۳
فرهنگ سازی کوتاه مدت برای چهارشنبه سوری / نقش صدا و سیما در جلوگیری از فجایع

مژده غفوری کارشناس آسیب شناس اجتماعی در گفت و گو با جام جم آنلاین عنوان کرد: اتفاقات نامطلوبی در شب چهارشنبه سوری می‎افتد که هیچ کدام با فرهنگ اجتماعی و قانون سنخیت ندارد. اینکه چگونه این حجم از بی‌فرهنگی ایجاد شد به مسائل مختلفی بستگی دارد اما باید روی این موضوع بررسی کنیم که چطور از تنش‎ها و اتفاقات تلخ این زمان جلوگیری کنیم.

غفوری افزود: ما در چهارشنبه سوری‎های سال‌های گذشته انواع بی‎فرهنگی‎ها را دیده‎ایم و به خوبی متوجه شدیم که نسل امروز تا چه اندازه بی‎پروا و چالش طلب است. اما اینکه فرد در هر موقعیتی بخواهد چالش طلب باشد اصلا درست نیست.

این کارشناس آسیب شناسی اجتماعی بیان داشت: در رابطه با اینکه چرا نوجوانان و جوانان ایرانی به خصوص پسران در شب چهارشنبه سوری تمایل بسیار زیادی به ناهنجاری و ایجاد رعب و وحشت به تفصیل قابلیت بررسی از ابعاد مختلف نظیر روان‎شناسی و جامعه‎شناسی دارد.

وی گفت: از آنجایی که روند سال‎های گذشته را دیده‎ایم به خوبی متوجه شده‎ایم که تا چه اندازه کار مشکل است و نمی‎توان انتظار داشت به صرف چند نصیحت شعارگونه شبی آرام در چهارشنبه آخر سال پشت سر بگذاریم و هیچ اتفاق بدی هم نیفتد.

غفوری خاطرنشان کرد: باید یک فرهنگ سازی کوتاه مدت برای چهارشنبه سوری ایجاد کرد. روند پیشگیری باید بسیار سریع اما موثر و با نفوذ باشد. این روند از لحاظ روان شناختی آنچنان باید تاثیرگذار باشد که نزد بسیاری از رده‎های تاثیر خود را بگذارد.

وی اذعان داشت: جامعه در سطح کلان و در ارتباط با چهارشنبه سوری نیاز به برنامه‎ریزی دارد. این برنامه‎ریزی باید جنبه‎های مختلف روان شناسی را در بربگیرد. برنامه‎ریزی مزبور باید از سوی نهادهای مختلف نظیر آموزش و پرورش، ارگان‎های دولتی، دانشگاه‎ها و سایر مراکز اجرا شود. در این میان صدا و سیما نقش اساسی و حیاتی ایفا می‎کند.

این آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: در جامعه پتانسیلی به نام نوجوان و جوان وجود دارد که دارای ویژگی‌های روان‎شناختی خاص خود مانند‌ توجه طلبی، احساسات، هیجانات و ابراز وجود‌ است.

وی در پایان گفت: حال اگر فرصتی برای تخلیه این هیجان ایجاد نشود یا اینکه این پتانسیل نهفته جوانی رو کامل نشناسیم‌، هنگامی که با عدم برنامه ریزی فرهنگی از سوی جامعه همراه شود، باید منتظر آسیب‌ های اجتماعی نیز باشیم‌.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها