دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جامجم آنلاین ، عاطفه حمداللهی جامعهشناس و استاد دانشگاه در گفتوگو با جامجم آنلاین عنوان کرد: برای بررسی نقش زن در جامعه باید موارد متعددی را در نظر گرفت. یکی از حیاتیترین نقشهای زن تربیت فرزند است. حمداللهی گفت: فرزند از وجود زن نشات میگیرد، پس از تولد هم مراقبت و نگاهداری از او بیشتر بر عهده مادر است. در سالهای ابتدایی تولد ، مادر نقشی اساسی ایفا میکند. اوست که در دامان خود کودک را پرورش میدهد و اوست که نخستین کلمات را به فرزند میآموزد.
وی افزود: اما فاصله زیادی با یک مادر موفق و یک مادر سرخورده وجود دارد. یک زن زمانی میتواند مادر موفقی باشد که احساس کند اهمیت زیادی دارد. یک مادر سرخورده، یک مادر دلشکسته و مادری که خود از سوی دیگران محبت ندیده و کسی برای او ارزش قائل نشده است، نمیتواند به درستی ارزشهای انسانی را به فرزند خود انتقال دهد و به همین ترتیب فرزند هم نمیتواند دارای خصایل ویژه رفتاری باشد. پس مهمتر از تربیت فرزند، سیراب کردن روح و روان یک زن است.
این استاد دانشگاه گفت: مادر رکن اساسی در جامعه دارد، اگر او روحی بیمار داشته و آرمانهایش از بین رفته باشد جامعه نیز تحت تاثیر فرزندانی که او تربیت کرده است قرار میگیرد. زن چه دارای فرزند باشد چه نباشد باید دارای جایگاهی تبین یافته شود تا نقش موثری در جامعه خود ایفا کند.
حمداللهی با تاکید بر اینکه زن نقش بسیار زیادی در اعتلای تمامی جوامع بشری دارد، بیان داشت: میگویند پشت هر مرد موفقی ، یک زن قرار دارد. اما درستتر آن است که بگوییم که پشت هر جامعه پیشرفته و سالم، مادرانی سالم قرار دارند که به آنها ارزش و بها داده شده و دارای هویتی مستقل و جداگانه از سایر اعضای خانواده خود هستند و هیچ وابستگی به دیگران ندارند.
این جامعه شناس در ادامه گفت: جامعه در قبال زن و مادر مسئول است. با توجه به نقش حیاتی و حساس آنها در جامعه باید همواره نگاه ویژهای به آنها وجود داشته باشد. الگوبرداری گاهی اوقات بسیار خوب است. مثلا از این لحاظ که نگاه کنیم در برخی از کشورهای اروپایی مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شدهاند چگونه تحت مراقب شدید و مالی دولت قرار دارند.
وی اذعان داشت: مادر ایرانی دغدغههای زیادی دارد. او مشکلات اقتصادی جامعه را میبیند. بسیاری از زنان ما مورد حمایت نیستند. این حمایت فقط مادی نیست، معنوی هم هست.
حمداللهی یادآور شد: یکی از نکات مغفول در جامعه ما و بسیاری از جوامع دیگر این است که نقش مادر به درستی توضیح و تبیین نمیشود. نقش مادر نادیده گرفته میشود و بسیاری آن را وظیفهای میدانند که میلیونها سال پیش آغاز شد. بسیاری گمان میکنند یک مادر نیازی به آموزش و دلگرمی ندارد چون غریزه مادریاش برای همه چیز کافی است.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: مادر امروز نیازمند حمایت و توجه بیشتر است چرا که حساسیتهای روحی او بالاتر رفته و نسبت به مادران نسل قبل خود از لحاظ جسمانی نیز ضعیفتر است.
وی در خاتمه گفت: جامعهای که مادرانی سالم ، شاداب داشته باشد جامعهای موفقتر است. باید به این مسئله بسیار مهم توجه کنیم در غیر اینصورت شاهد شکلگیری جامعهای بیمار و سرخورده خواهیم بود که اعضای این جامعه در واقع بازتابی از روحیات و رفتار مادر خود هستند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد