به گزارش جام جم آنلاین ، رفتار این دو چهره شاخص فوتبال باعث شده است تا بار دیگر بحث بیظرفیت بودن سلبریتیهای ورزشی پیش کشیده شود. آنها چقدر مقصرند و اصلاً چرا باید چنین رفتارهایی از خود نشان بدهند؟ چه کسی به رفتار آنها ناظر است و چه کسی بیش از همه در صورت بروز ناهنجاریها از سوی این ستارهها تأثیرگذار است؟
نگین آقاباشی روانشناس ورزشی در گفتوگو با جام جم آنلاین در این رابطه عنوان کرد: رفتارهایی که از برخی ستارههای ورزشی میبینیم ممکن از سوی هر فرد عادی در جامعه هم دیده شود اما مسئله بسیار مهم این است که چگونه یک فوتبالیست جایگاه خود را نمیداند و اطلاعی از این موضوع ندارد که هرگونه رفتار از او به شکلی چند برابر در سطح عموم دیده میشود؟ نکته تأسفبار این است که بسیاری از ستارهها از تأثیرگذاری رفتاری خود اطلاع دارند اما بازهم هرچند وقت یکبار دستبهکارهایی میزنند که چهره آنها را بهشدت مخدوش میکند.
آقاباشی افزود: یک فوتبالیست، یک فرد مشهور و یک ستاره بزرگ باید بهاندازه کافی توجیه شود. او باید بداند رفتارهای ریزودرشت او چه بازخوردی در جامعه دارد. وقتی کوچکترین رفتارهای یک ستاره محبوب ورزش زیر ذرهبین انبوه طرفداران نوجوانش قرار دارد او باید نهایت سعی و تلاش خود را به کار بگیرد تا رفتاری نامطلوب حداقل در انظار عمومی از او سر نزند. او الگوی بسیاری از نوجوانان است و بهسرعت دیگران را تحت تأثیر قرار میدهد.
این روان شناس ورزشی در ادامه گفت: از طرف دیگر باید به این مسئله توجه داشت رفتارهایی که از سویی افراد مختلف میبینیم درواقع بازتابی از واقعیتهای جامعه است، حالا چه آن فرد مشهور باشد و چه یک فرد عادی. رفتارهای مختلف را میتوان در دستهبندیهای گوناگونی قرارداد و آسیبشناسی کرد اما مشخص به نظر میرسد که برای اصلاح بسیاری از شرایط موجود در جامعه مدتزمان زیادی باید انتظار کشید چون برخی از اتفاقات واقعاً از کنترل خارجشده است و فعلاً نمیتوان برای آنها کاری کرد.
او بیان داشت: اما اگر بخواهیم فقط رفتارهای ناپسند افراد مشهور را موردبررسی قرار بدهیم باید بگویم که مشکل بهصورت چندجانبه است. این مشکل از خانواده فرد آغاز میشود، سپس به خودِ او و درنهایت باشگاهها و مربیان، همتیمیها و فدراسیونها میرسند. هرکدام از اینها بهنوبه خود در گمراه شدن یک ستاره ورزشی مقصر هستند و بررسی نقش هر یک قابلتوجه است و نکات زیادی را گوشزد میکند.
آقاباشی ادامه داد: خانواده مقصر است چون زمینههای تربیتی درست را از همان ابتدا نزد فرزند به وجود نیاورده است. مقصر بعدی باشگاه و شاید هم مربیان و فدراسیونهای ورزشی هستند که این زمینههای تربیتی و فرهنگی را نزد او پررنگتر نکردهاند و اخلاق در ورزش را برای او توضیح ندادهاند. همتیمیها هم مقصرند، همتیمیهایی که خود روند تربیتی درست را پشت سر نگذاشتهاند و روی دیگران تأثیر میگذارند. بررسی نقش هر یک میتواند از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: نقش روانشناس و مشاور تقریباً در تمامی باشگاه ا و فدراسیونهای ورزشی نادیده گرفتهشده است. اگر چنین چیزی وجود داشت بسیاری از ناهنجاریها را از سوی ستارهها نمیدیدیم و هر بار آنها را متهم نمیکردیم. یک سلبریتی مقصر نیست، مقصر اصلی را باید در لایههای مختلف جامعه جستجو کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد